София – Барселона – Абатство Монсерат – Каркасон – Монпелие – Ним – Арл – Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон – Шато Ньоф де Пап – Горд – Екс ан Прованс Ница – Монако – Монте Карло – Ез – Савона – Генуа – Леванто – Чинкуе Тере – Болоня – Сан Марино – АнконаДата25.08.2017
Размер99.85 Kb.


1606 София, бул.“Ген. Тотлебен” 6 Б (Руски паметник); тел: 951 69 48, тел/факс: 951 65 84

e-mail: office@suntravel.bg www.suntravel.bg

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ
Барселона Прованс Чинкуе Тере

София – Барселона – Абатство Монсерат – Каркасон – Монпелие – Ним – Арл – Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон – Шато Ньоф де Пап – Горд – Екс ан Прованс Ница – Монако – Монте Карло – Ез – Савона – Генуа – Леванто – Чинкуе Тере – Болоня – Сан Марино – Анкона – София

1 ден: Отпътуване от летище София в 08:00 часа. Пристигане в Жирона (Испания) в 9:40 часа. Отпътуване за Барселона. Туристическа програма в Барселона столицата на област Каталуния. Космополитен град известен със своите изкуство и архитектура. Голяма част от известните туристически забележителности на града са разположени в стария град. Панорамната обиколка с екскурзовод на български език започва от Градския парк с парламента, Триумфалната Арка – разположена в близост до парк Цитаделата. Арката е построена в мавритански стил за световното изложение през 1888г. Разходката продължава по известната улица Ла Рамбла , която започва от площад Каталуния и стига до паметника на Христофор Колумб на Старото пристанище. Туристическата обиколка ще продължи с посещение и разглеждане фасадата на “Саграда Фамилия” единствената катедрала в света, която и към момента е в строеж. Продължаването на строежа се финансира от даренията на вярващи, свещеници както и от входните такси на посетителите. Храмът трябва да бъде окончателно завършен през 2026 г., по случай 100-годишнината от рождението на Антонио Гауди. Програмата продължава по “Пасео де Грасия” до къщата “Каса Мила“. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera. Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Следващата причудлива къща е “Каса Батло”. Тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време. Отпътуване за Коста Брава. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Закуска. Свободен ден с възможност за плажа на крайбрежието на Коста Брава или по желание полудневна екскурзия до Абатството Монсерат /срещу доп.заплащане /. Манастирът е посветен на Богородица и е наричан "La Moreneta" („Черната дева“), който е патрон-покровител на Каталуня от 19 век  и е посещаван от хиляди местни богомолци и туристи от цял свят. Легендата за „Черната Дева“ възниква през 9 в., когато е и изградена първата капела на манастира.  През 880 г.  група деца, изпратени да пасат овцете виждат неземна светлина, която извира над планината Монсерат и сърцата им се изпълват с радост. Светлината продължава да извира от една пещера в продължение на месец. Когато местния свещеник отива да види мястото, той открива образа на Дева Мария в същата пещера. Два века по късно там е основан малък манастир. Стигайки до 20 век вече виждаме голямо религиозно средище, което играе важна религиозна роля в националното движение в Каталуния.  Първата „каталунска библия“ е публикувана тук по време на управлението на Франко и се превръща в опора на участниците в Гражданската война през (1936-1939). построен през 1025 г. за да увековечи виденията на Дева Мария. Вечеря в хотела. Вечерта по желание и срещу доп. заплащане можете да се включите в организирано посещение на Рицарска вечер. Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от граф в неговия замък? Мечтали ли сте да се потопите в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията и смелостта си? Тази вечер ще имате възможността да се пренесете в приказния свят на графове, рицари и красиви дами. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото, докато вие похапвате от типичната вечеря и пиете вино от графската изба. След турнира, победителя ще ни покани в балната зала, където ще се потопите в ритъма на танца. Красиви коне ще танцуват фламенко пред очите Ви, а невероятният балет ще Ви остави без дъх. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден: Закуска. Освобождаване на хотела в Коста Брава и отпътуване за Каркасон. Пристигане в Каркасон и туристическа обиколка. Градът е разделен на Горен и Долен. Обиколката ще започне с разглеждане на Стария град / Ла Сите / , разположен върху високия 450 м. хълм, където величествено се открояват Замъкът на графовете и двойната крепостна стена - най-дългата в Европа (дължината й е 3 км). Старият град днес се състои от 12 улички и 7 площада, а да живеят в него имат привилегията само 120 души; базиликата Св. Назер, запазена в автентичния си вид от XII век. Театъра. Историята и архитектурата го правят през 1997 г. част от списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Следва разходка в долния град и квартала Тривал. Свободно време и отпътуване за Монпелие. Пристигане в Монпелие. Град в южна Франция един от перлите на Прованс. Разположен е на река Лез, на 10 км от брега на Средиземно море. Най-големият чар на Монпелие е неговият стар град.  Цял малък град от пешеходни улички с бутици, ресторанти, магазини за цветя, сладкарници и барове. Това е градът, в който велосипедистът е на огромна почит. Цялата централна част на града е забранена за коли. Изходния пункт за разглеждане е една от най-известните забележителности Place de la Comédie / дворецът на комедията / , където е разположена и операта. В Монпелие се намира и най-старата ботаническа градина във Франция където се съхраняват едни от най-редките растителни видове. Еспланад Шарл де Гол е мястото с най-много музей, където любителите на историята могата да прекарат цял едни ден възхищавайки се на красивите сгради и музеи. Университетът на Монпелие датира от 1220 г. и е известен с преподаването на медицина. Двете кули на градските стени - Тур дьо ла Бабот, която е превърната в обсерватория през 1739 г. и Тур дьо Пен. В основните забележителности са и Катедралата от 14 в. "Сен Пиер", акведуктът от 18 в. "Сен Клеман", улица Фош с триумфалната арка Порт дьо Пейру от 1691 г., Фонтанът "Трите грации" пред операта и покритият пазар Ал Кастелан. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден: Закуска. Отпътуване за Ним. Пристигане в Ним и туристическа обиколка. Обиколката ще започне с разглеждане на Амфитеатърът най-добре запазената римска арена във Франция, която продължава да се използва за борби с бикове. Римския акведукт Пон дю Гар. Уникално хидростроително съоражение от Римската империя което е снабдявали градъ с питейна вода от малката речна долина. Със своите 50 метра височина Пон дю Гар се смята за най-високия римски акведукт. Мезон Каре / буквално квадратната къща / е малък изящен и най-доре запазен древноримски храм. На близкия хълм Мон Кавалие се виждат двете оцелели градски порти и срината римска крепост. В бившия Архиепископски дворец / разглеждане от вън / е Музея на Стария Ним изложени са изложби на ренесансова мебелировка и украса. Впечатляващото кметство „Отел дьо Вил”. Посещение на изворът, дал името на града, заобиколен от елегантните градини Жарден дьо ла Фонтен от XVIII в., в които се намират доста римски останки от Храма на Диана, смайващи водни съоръжения, включително сенчестият Канал дьо ла Фонтен. Отпътуване за Арл и туристическа обиколка. Градът е известен с някои римски руини, които са включени в списъка на ЮНЕСКО като историческо наследство. Това са амфитеатърът Лез Арен, който е запазен в много добро състояние и до днес, римският театър, римският некропол и обелискът. Посещение на катедралата „Сен Трофим“, площадът Форум.

Отпътуване за Сен-Реми-де-Прованс. Очарователен пазарен град, предлагащ изобилие от билки и аромати, а също и традиционни провансалски продукти. Градчето се свързва и с живота на прословутия Ван Гог и с родната къща на Ностардамус. Отпътуване за Авиньон. Малък френски град разположен на брега на река Рона. Най-известна сграда е Папският дворец (по желание в свободното време може да се разгледа с аудио гайд - с предварителна резервация от България). Градът е бил седалище на папите по време на така наречената „Западна схизма“ . Сградата е част от световното културно наследство на Юнеско. Изрисувана е с красиви гравюри и фрески от най-известните майстори на Европа. Днес този паметник на културата е известен като „Двореца Ньоф“ използва се за провеждане на различни културни събития концерти, филмови и музикални фестивали. Един популярните фестивали, който се провежда ежегодно тук е Театралният Авиньон. Той привлича хиляди туристи, които стават свидетели на световни премиери на театрални постановки и независими европейски филми. Настаняване в района на Авиньон. Нощувка.


5 ден: Закуска. Отпътуване за Шато Ньоф дю Пап и по възможност дегустация на подбрани вина от винарските изби на Папите. Отпътуване към Горд – терасовидното селце. Величествено извисено на хълма Люберон и с прекрасна гледка към пръснатите лавандулови полета селцето е поразително красиво, за което се смята, че има келтски произход. Най-големия чар са калдъръмените улички, ренесансов красив замък и площад де Горд. Свободно време. Отпътуване и туристическа обиколка на Екс – ан – Прованс. Туристическа обиколка на града: Булевард Мирабо, Старият град с Кметството, Музеят на Гоблените и Катедралата Свети Спасител. В свободното си време, който желае може да посети Музея Гране, в който са изложени осем творби на Сезан. Свободно време за разходка. Отпътуване за Ница и вечерна панорамна автобусна обиколка на централната част на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден: Закуска. Отпътуване за Ница столицата на Лазурния бряг и родно място на Джузепе Гарибалди. Туристическа пешеходна обиколка на центърът, където се намира площадът „Масена“, построен в началото на 18 век. На изток от него се намира „Старата Ница“ – най-автентичната част от града. До там води „Английската алея“ – крайбрежна улица, осеяна с ресторанти и магазини. В миналото била пренаселена от заможни британци, които инвестирали голяма част от парите си в местното производство на кожи, сувенири и рамки за картини. Улицата е заобиколена от дворци и вили в стил рококо. Отпътуване и посещение на Княжество Монако. Старата част на Монако е предимно пешеходна зона със запазени средновековни сгради сред възхитителен пейзаж. В тази част на Монако се намират кметството и Океанографският музей, които се разглеждат от вън. Следва разходка в Монте Крало най-богатия кварта не само на Монако но и в света. В Монте Карло се намира най-известната писта на Формула 1. Състезанието преминава по улиците на града. Най-известните участъци от пистата са завоя „Фибата“ и „Тунела“. Днес Монте Карло освен като символ на Формула 1 се слави и като туристическа дестинация. В града има много интересни забележителности, сред които са Катедралата на Монако, Музеят на Наполеон и Дворецът на принца на Монако. Известна атракция е и Големият Театър на Монте Карло – опера и балетна къща, и комплексът от казина. След свободното време. Отпътуване за Ез посещение на фабрика за парфюми, където ще може да проследим процеса по избиране на аромати и създаването им. Отпътуване към Италия и крайбрежният град Савона. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
7 ден: Закуска. Отпътуване за Генуа и туристическа обиколка. Столица на област Лигури и значимо морско пристанище в Италия. Основните забележителности в централната част на Генуа включват площада Ферари (Piazza De Ferrari) на който се намират операта (teatro Carlo Felice – използва се за изпълнения на опера, балет, рецитали и оркестрални изпълнения) и двореца на дожовете (Palazzo Ducale – в миналото е бил дом на дожовете на Генуа, в момента там се помещава музей и се организират културни мероприятия и изложби). На този площад се намира и къщата, за която се предполага, че е роден Христофор Колумб, внушителната катедрала Сан Лоренцо, в чиято крипта-съкровищница се пазят реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал.Свободно време. Отпътуване за Леванто и допълнителна екскурзия по желание до Чинкуе Тере. Пет селца между небето и морето. Завладяващо приключение което ще започне с влак от Леванто, който ни отвежда до Вернаца /престой 1 час/, отново с влакчето се продължава до Манарола /престой 1 час/ и последната ни спирка е Рио Маджоре /престой 1 час/. Връщането в Леванто е отново с влакчето. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден: Закуска. Отпътуване за Болоня и туристическа обиколка. По време на туристическата обиколка се разглеждат Нептуноновият фонтан от 1566 година, главният площад „Пиаца Маджоре“, Общинският дворец, Градският художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Отпътуване за Република Сан Марино и туристическа обиколка: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, по желание в свободното време, който желае може да се разходи по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, а при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Настаняване в хотел в Римини. Нощувка.
9 ден: Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет за България в 13:00 часа. Пристигане в София в 15:30 часа

Пакетна цена на човек, в лева, с включени летищни такси, за записвания до 10.02.2017 г.Дата

Цена на човек в двойна / тройна стая

Единична стая

Дете 2 – 11.99 г.

30.05 – 07.06

1235

1605

1135

13.06 – 21.06

1235

1605

1135

29.08 – 06.09

1235

1605

1135

19.09 – 27.09

1235

1605

1135


Цената включва:

* Самолетен билет София – Барселона / Анкона – София, с авиокомпания BH air

* Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60 х 40 х 30 см

* 8 нощувки със закуски в хотели ***

* 2 вечери в Испания

* Транспорт с лицензиран автобус

* Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език

* Медицинска застраховка на стойност 5000 евро


Цената не включва:

* Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета

* Полудневна екскурзия Абатство Монсерат: 88 лева на възрастен / 44 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека)

* Рицарска вечер: 98 лева на възрастен / 49 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);

* Екскурзия до Чинкуе Тере с включен билет за влакчето в две посоки:100 лева на възрастен / 50 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека)

Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки

* Разходи от личен характер

* Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание


Забележки:
Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.
Полетно разписание:

Превозвач: BH AirСофия – Жирона 08:00 / 09:40

Анкона – София 13:00 / 15:30


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница