София Филм Фест в Ямбол Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и община Ямбол, с подкрепата на Националния Филмов Център и програмаДата25.07.2016
Размер31.47 Kb.

За първи път

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ в ЯМБОЛ

7 – 9 юни 2014
На 7 юни се открива ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ на

София Филм Фест” в Ямбол


Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и община Ямбол, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма МEDIA Mundus на Европейския съюз.
„София Филм Фест в Ямбол” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които се реализират през последните четири години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.
Мястото, което ще събере киноманите в Ямбол, е Спортния комплекс „Георги Дражев” в ГРАДСКИЯ ПАРК. Входът е С В О Б О Д Е Н!
7 юни е определен в програмата като Ден на балканското кино. Началният час на прожекцията е 21:00, когато започва забавния, романтичен и музикален филм „Гуча” на режисьора Душан Милич, копродукция между Германия, Сърбия и Черна гора, Австрия и България.
Жулиета, бяло момиче, се влюбва в смуглия Ромео – виртуозен тромпетист от цигански оркестър. Баща й Сачмо е лидер на съперническия бенд музиканти. На предстоящия Фестивал на тромпетистите в сръбското село Гуча Ромео ще трябва да докаже на Сачмо, че талантът му го прави подходящия човек за неговата дъщеря. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на младия ром само ако той докаже, че е по-добър от него...
8 юни е вторият фестивален ден – Денят на европейското кино, прожекцията стартира отново в 21:00 часа, на която ще бъде представена най-новата творба на прочутия британски режисьор Кен Лоуч – „Ангелският дял”. Кан ‘12 – Награда на журито, номинация за най-добър режисьор; Сан Себастиан ’12 – Най-добър европейски филм според публиката; Европейски филмови награди ‘12 – Номинация за най-добър композитор – това са само част от признанието за работата на Лоуч.
Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син. В този вълнуващ момент Роби си обещава синът му никога да не изпита и част от трудния живот, който е имал. Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава с Рино, Алберт и Мо, криминално проявени като него, с които се залавя за необичайно начинание – да отмъкнат няколко бутилки от най-доброто и баснословно скъпо малцово уиски в света. Роби притежава уникална дарба да разпознава вкусовите качества на уискито. Дали това ще промени живота му? Само ангелите знаят...
Третият фестивален ден – 9 юни, Денят на Ямбол – е посветен на българското кино. Специални гости на града ще бъдат обичания актьор, сценарист и режисьор Влади Карамфилов – Въргала и актьора Август Попов, които лично ще представят един от най-забавните и обичани от публиката български филми в последните няколко години – „Операция „Шменти капели”. Той получи и Наградата на публиката на фестивала на българския филм „Златна Роза”. Начален час на прожекцията – 21:00.
Силните имат свой закон. Невъзможно е да не участваш в играта. Ако не влезеш в нея доброволно, ще влезеш, без да искаш. Силните не се колебаят да правят планове, колкото по-силни са, толкова по-смели и находчиви са плановете им. Но куклата прегризва конците на кукловода и пъзелът се разпада. Абсурден извършител извършва абсурдно престъпление. Елементите на престъплението се подреждат един след друг с неумолима логика: заложници, откуп, престрелки, експлозии, убити. Но вместо, след като всичко приключи, от барутния дим пред обществото да изплува класическо местопрестъпление, се оказва, че събитията са изградили лабиринт, в който е невъзможно да се проследи нишката на истината. Твърде много хора са замесени, твърде много неща нямат нормални обяснения и явно нещо много важно е пропуснато.

Операция „Шменти капели” е комедия за това, което става пред очите ни, без ние да го разберем. Kримка за обикновения човек, когото никой не успява да разбере. Филм за нашето време и неговите престъпления. История за тайните, които силните не могат да скриват от слабите.

ОЧАКВАМЕ всички почитатели на киното

в Спортен комплекс „Георги Дражев” в ГРАДСКИЯ ПАРК
София Филм Фест в ЯМБОЛ” за ПЪРВИ ПЪТ – 7 - 9 юни 2014!

За повече информация:

Светлана Дамянова, прес офис


1, Bulgaria Sq., 1463 Sofia, Bulgaria, Tel: +359 2 9166 029, 952 6467, Fax: +359 2 9166 714press@sofiaiff.com, www.siff.bgБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница