Специфични случаи и проблемиДата05.01.2017
Размер17.21 Kb.
Във връзка с новите изисквания заложени в ППЗДДС обнародван в ДВ от 01.02.2011г. в електронната услуга на НАП за подаване на документи по ЗДДС са обновени ActiveX контролите.

Инсталацията на новите ActiveX контроли задължително се извършва през администраторски профил с пълни права за инсталация на софтуер на компютъра.

При избор на „Попълване” на месечна справка декларация по ЗДДС в електронните услуги на НАП се визуализира следния екран.

Небоходимо е да се „кликне” върху предупрителната лента която се визуализира в горната част на екрана и да се избере първата опция – „Install This Add-on for All Users on This Computer………”След извършване на горе описания избор от предупредителната лента се отваря прозорец със следния текст :Необходимо е да се избере бутон „Install”. Инсталацията отнема няколко секунди, след което се визуализира формата на СД по ЗДДС.

Специфични случаи и проблеми

При потребителите ползващи - IE 8 инсталацията следва да се извърши по следния начин :

1. Добавете сайта в "Trusted Sites" (при отворен сайт меню Tools->Internet Options->таб Security->избирате Trusted Sites, после бутон Sites...->Add Options->-сайта би трябвало да бъде https://inetdec.nra.bg);

2. Свалете нивото на сигурност за "Trusted Sites" на Low (на таб Security при избрани Trusted Sites-> Security level for this zone-> ако е на custom level първо връщате настройките по подразбиране -> бутон Default level, след това сваляте нивото на най-ниското -> Low.);

3. Потвърдете всичко, затворете браузъра и опитайте отново да инсталирате контролата по горе описания начин;

4. Ако се инсталира успешно, нивото на сигурност може да се върне обратно на medium.

Ако адресната лента на браузъра е оцветена в червено и има надпис „Certificate error” това означава, че не са инсталирани правилно базовите сертификати за достъп до електронните услуги на НАП и няма да имате възможност за инсталация на ActiveX контрола. В такъв случай първо трябва да се инсталират базовите сертификати от следния адрес - https://inetdec.nra.bg/eservices.html.

При поява на страница без възможност за ActiveX контрола, показана на следващия екран, означава, че работите през потребителски профил без административни права и следва да се обърнете към системния администратор на компютъра ви за инсталация на контролата.

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница