Среднощно слънце в норвегия с най-северната точка в европа 11 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски дати: 15 – 25 юни 2018 гДата10.02.2018
Размер179.24 Kb.


СРЕДНОЩНО СЛЪНЦЕ В НОРВЕГИЯ С НАЙ-СЕВЕРНАТА ТОЧКА В ЕВРОПА
11 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски


дати: 15 – 25 юни 2018 г.
МАРШРУТ: София – Осло – Боргунд - тунел Лердал – круиз Гудванген-Каупангер – Согнефиорд – Олесун – Атлантически път – Атлантически тунел – Кристиансун – Трондхайм – нощен влак до Будьо – островите Лофотен (Москенес – Рейне – Нусфиорд -*Борг - *Лекнес - *Хамньой) – Анденес – Тромсьо – Хамерфест – Нордкап – Алта - София

ПРОГРАМА

Ден 1 – София-Осло
Излитане от летище София в 06:20 часа с полет на A/K Lufthansa. Кацане на летище Мюнхен в 07:15 часа. Излитане от летище Мюнхен в 08:40 часа. Кацане на летище Гардермьоен в 10:45 часа и начало на туристическа обиколка на Осло. Туристическата обиколка на Осло включва най-важните забележителности: сградата на Кметството, в което се провеждат редица събития и церемонии, но единственото събитие, което предизвиква международно медийно внимание всяка година, е присъждането на Нобеловата награда за мир; откритата през 2008 г. Опера – шедьовър (с 1100 помещения), който отдалеч прилича на голям айсберг, белеещ се на морския бряг, за която е характерно, че е направена от бял мрамор и всеки може спокойно да се разходи по нейния покрив; в Катедралата, построена през 1687 година и разположена на главния площад в Осло – Сторторгет, се провеждат сватби и обществени мероприятия на кралското семейство и норвежкото правителство.  На малък хълм в центъра на града, в единия край на главната пешеходна улица Карл Йохан се намира Кралският дворец. Той е построен през 19 в. като резиденция на крал Карл III, който бил едновременно норвежки и шведски монарх, а сега е официалната резиденция на крал Харалд V. Кралският парк, който допринася за очарованието на двореца, е един от най-големите паркове в страната. Романтичният му облик се допълва и от три езера с водни лилии и грациозно плаващи патици. Още един парк – обект на голям интерс, е паркът Фрогнер или известен повече като Скулптурен парк Вигеланд. Този иновативен парк е проектиран и построен от Густав Вигеланд, който творил склуптури близо 40 години. Паркът е на площ от 320 декара и има 214 скулптурни групи, включващи 758 човешки фигури от бронз, гранит и ковано желязо. Най-голямата от тях се нарича ”Монолит” (16 метра) и се намира в най-високата точка на мястото. В туристическата ни програма е включено и посещение на Музея на викингите, в който са изложени оригинални викингски кораби отпреди 1000 години, както и каруци, шейни, сечива и други интересни предмети от епохата на викингите. Културната си обиколка може да продължите с два от най-прочутите музеи на тема морски приключения – “Фрам” и “Кон-тики”. В първия можете да се докоснете до кораба, с който Фритьоф Нансен е доближил Северния полюс и друг, с който Роалд Амундсен е стигнал до Южния. Във втория музей атракция са лодките “Ра II” и салът “Кон-Тики”, с които Тур Хайердал е прекосил океаните по време на своите изследователски експедиции. В свободното ви време ви предлагаме възможност за круиз с корабче из Ослофиорд - дълъг участък, осеян с острови. *Вечеря. Нощувка.

Ден 2 – Осло / Лердал (Църквата в Боргунд) – тунел Лердал – круиз Гудванген – Каупангер (Согнефиорд)
Закуска. Отпътуване за градчето Лердал. Ако времето позволява, ще направим кратка пауза в намиращото се недалеч селце Боргунд, където е запазена т.нар. Църква на викингите – Св. Андрей. Някога на територията на Норвегия е имало над 1000 старинни църкви от времето на викингите, но до наши дни са останали едва 28. Църквата в Боргунд е построена през XII век и макар точно в този период да започва приемането на християнството, викингите продължават да спазват някои езически ритуали, като поставянето на четири драконови глави на покрива, за да ги пазят от злите сили. Пътувайки през най-дългия автомобилен тунел в света Лердал (24,5 км), стигаме до градчето Гудванген, откъдето програмата продължава с круиз по магнетичния Согнефиорд, чиято неповторима гледка създават стремително извисяващите се в небесата скали (някои достигат 1 700 м). Той е най-големият в Норвегия и вторият по големина в света. Дълъг е 205 км, широк - 4,5 км и е с дълбочина от 1 308 м под морското равнище. Круизът започва от Гудванген и продължава през Нерьойфиорд - част от списъка със световното богатство на ЮНЕСКО заради несравнимата си природна красота, богатството от величествени гледки и звуци. 17-километровият фиорд е най-тясната част на Согнефиорд (250 м). През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове. Крайната ни спирка е Каупангер. От Каупангер се отправяме към хотела, разположен на брега на Согнефиорд. *Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Каупангер / Олесун
Закуска. Потегляме отново към света на фиордите. Пътят ни ще премине покрай известния Нордфиорд - разположен между красивия Гайрангерфиорд и величествения Согнефиорд, както и под най-големия ледник в Европа – Йостедалсбреен. Живописният пейзаж ни предлага още зелени пасища, ливади и традиционните норвежки къщи с чимови покриви, върху които през лятото прорастват диви цветя. Едва ли има нещо на света, което да е измислено или направено от човешка ръка и да е по-добро от естествената красота, която майката природа е създала. Природни красоти има в целия свят, най-различни, подходящи за всеки вкус и претенция, но няма по-величествена гледка от норвежките фиорди. Скалите се извисяват нагоре, водата е кристална, а синевата на небето е толкова искряща, че очите не могат да понесат толкова красота наведнъж. След няколко попътни фотопаузи, пристигаме в Олесун, смятан за един от най-красивите градове в Норвегия, разположен върху седем острова в подножието на Сънмьорските Алпи. Настаняване в хотел. Комбинацията от омайна алпийска природа и градска действителност в стил ар нуво превръща някогашното рибарско градче в сюрреалистичен скандинавски шедьовър. Преливащ от цветове, Олесун е един своеобразен музей под открито небе. Градският център заема островите Аспьой и Норвьой и се смята за най-емблематичната местна атракция заради  множеството спираловидни кули и островърхи сгради с пъстроцветни елементи и изящни орнаменти, които придават на Олесун необичайно приказен характер. *Вечеря. Нощувка.

Ден 4 – Олесун / Атлантически път / Атлантически тунел / Кристиансун / Трондхайм
Закуска. Този ден пътуването ни ще бъде зареждащо. Преди да стигнем до крайната ни точка – град Трондхайм, ще минем по един от най-необичайните пътища – Атлантическия път. Класифициран е като национален туристически маршрут и е включен в списъка на културното наследство на Норвегия. Пътят е дълъг малко над 8 км и свързва остров Аверьой с континенталната част на община Ейде. Заради изключителната архитектура на пътя и мостовете и суровия норвежки пейзаж, Атлантическият път е определен за един от най-страхотните и вълнуващи маршрути в света. Впечатляващият път препуска  от остров на остров, преминавайки през осем моста. Една от най-атрактивните точки по маршрута е най-дългият (260 м) мост Сторсайсундет, известен още като „пияния мост“ заради необичайно усуканата форма. Освен мостове, в отсечката са предвидени 4 места за почивка и места, от които можете да наблюдавате невероятното съоръжение и дивата природа на архипелага. От остров Аверьой продължаваме по живописното шосе 64, част от което освен Атлантическия път, е и друго инженерно съоръжение – Атлантическият тунел. Това е подводен тунел с дължина малко под 6 км. Минава под Бремснесфиорд, достигайки 250 м дълбочина, което го прави един от най-дълбоките тунели в света. Преминаваме и през един оживен и пъстър град – Кристиансун, живописно разположен върху 4 острова. Пристигаме в старата столица на Норвегия – кралския Трондхайм. Разположен е на брега на Норвежко море във фиорда Трондхаймсфиорд около устието на река Ниделва. Градът е основан от Олав Трюгвасон през 997 г. и е бил столица на страната в продължение на почти 300 години. Той е най-старият от всички големи и важни градове за страната, който самите местни жители признават за своя историческа, религиозна и технологична столица.

Безспорната забележителност на Трондхайм е катедралата Нидарос - най-голямата в Северна Европа и единствената готическа постройка от такъв ранг в цялата страна, смятана за една от най-големите светини на норвежците. В нея от 1000 години насам се коронясват кралете на страната. Друга забележителност на града е намиращият се около катедралата великолепно запазен Архиепископски дворец от XII век. Уникалният дух на стариността в Трондхайм може да бъде усетен в Бакландет. Това е оживен район на източния бряг на реката, който е изпъстрен с някогашни дървени работнически къщи, реставрирани и превърнати днес в домове, магазини и кафенета. Истинският отглас на историческото архитектурно наследство на Трондхайм дават и дървените сгради, които живописно се редят по улички и алеи в центъра на града. *Вечеря. Качване на нощния влак за Будьо. По време на пътуването ще пресечем Северния полярен кръг. Нощувка в спални купета.


Ден 5 – Будьо / Островите Лофотен (Москенес, Рейне, Нусфиорд)
Закуска сух пакет във влака. Пристигаме сутринта в Будьо, откъдето ще се качим на ферибот за островите Лофотен, разделени от континентална Норвегия от Вестфиорд. Следва около тричасово пътуване. Приближаваме пристанището в Москенес, когато започват да се появяват първите зъбери на островите. Гледката е мистична – от зеленината изникват огромни отвесни гранитни върхове, въздухът е чист, ободряващ и с мирис на сол. Това е може би най-красивият архипелаг в света! Нито един посетител на островите не е забравил своята първа среща с тях. Въпреки че се намира на север от Арктическия кръг, времето тук е изненадващо меко. Лофотен предлага лазурна вода, богат морски живот и дори най-големият дълбоководен коралов риф на планетата - Рьостриф. Заради изумителния си климат, тези острови са голям риболовен център от хилядолетия – Норвегия е един от най-големите износители на риба треска за Европа, а Лофотен е мястото, където тези риби се събират да хвърлят хайвера си, мигрирайки на юг от студените води на Баренцово море. Нашето запознанство с островите ще започнем с определеното за най-красиво място в Норвегия – малкото рибарско селце Рейне. Това тихо и спокойно място удивява със своя сюрреалистичен пейзаж – фантастична живописност и грабващи с великолепието творения на природата. Забележителна тук е 1100-метровата стена от планини и скали, която се издига, сякаш да защити мястото. Рейне е истински рай с неповторима атмосфера. Множество червени къщички с чимови покриви се подават зад всеки ъгъл. Цялата тази идилия е прекрасна, но още по-прекрасно е, когато я видим отвисоко. Със своите скромни 448 метра връх Рейнебринген ни приканва да се отправим по пътеката, която ще ни изведе до удивителна гледка към огърлицата от острови. Заредени с щедро поднесената ни красота, продължаваме към уютното рибарско селце Нусфиорд. Ще имаме уникалната възможност да се насладим на дългите летни дни и слънце, което към полунощ се спуска ниско над морето, след което започва да се издига, без да залязва. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.
Ден 6 – *обиколка на островите Лофотен (Нусфиорд, Лекнес, Музея на викингите в Борг, Хамньой)
Закуска. Свободно време или *обиколка на острова с посещение на Борг и Музея на викингите, Лекнес и Хамньой. Първите заселници на архипелага са пристигнали преди хиляди години, привлечени от района заради климата и изобилието от морски живот. Нусфиорд е едно от най-старите и добре запазени рибарски селища в Норвегия с дългогодишна традиция в сезонния риболов на атлантическа треска, наречен lofotfiske. Отправяме се към селцето Борг, в което най-голямата атракция е Музеят на викингите. Открит през 1996 г., историята на създаването му е свързана с разкопките, по време на които откриват останки от жилище на викинги, като се оказва, че това е най-голямата откривана досега в Европа жилищна сграда от викингския период. Недалеч от Борг се намира малкият град Лекнес, който привлича ценителите на красотата на северната природа и любителите на риболова. Това е едно от основните пристанища за много круизни кораби, които спират тук за няколко часа. Туристите могат да посетят Музея на града, в който се съхраняват експонати, представящи живота на норвежците в северните ширини, както и да се разходят в историческия център сред антични сгради, построени изцяло от дърво през XIX век. В този град ви очаква небезизвестната гурме кухня на северна Норвегия. Лекнес е известен и с красивите си пясъчни плажове, като не всички се осмеляват да плуват във водите на Норвежко море, но използват възможността да полегнат на белия пясък под лъчите на полярното слънце. Продължаваме към Хамньой. Това е едно от най-старите риболовни селца в Норвегия, предлагащо много възможности за докосване до автентичния скандинавски начин на живот. След срещата ни със зелено-цветните малки селища, сгушени сред огромните стръмни скални късове, изникващи от водата и изправени гордо като стражи между океана и сушата, се връщаме обратно в хотела в Нусфиорд. *Вечеря. Нощувка.
Ден 7 – Нусфиорд / Анденес / *кит сафари

Закуска. За следващата ни спирка по маршрута сме избрали едно различно място - град Анденес, разположен в северната част на остров Андо, който е основен център за изучаване на китовете и едно от най-подходящите места, където можете да срещнете красивите огромни бозайници. Да гледаш китове по телевизията или на снимка в никакъв случай не може да се сравни с чувството да ги съзерцаваш на живо. Затова сме помислили и за тази вълшебна емоция - *наблюдение на китове. Началото на тази изключително привлекателна атракция е посещението на музея на китовете, гордост на Анденес, където са изложени експозиции, в това число скелет на 15-метров кашалот. След музея се отправяме на кит сафари - круиз по ръба на континенталния шелф. По време на круиза като фон на магнетичния арктически пейзаж изникват 3 островчета – Андьой, Сеня и Блейксьой (птичи остров, местообитание на огромна колония кайри). Възможно е да видите кашалоти, косатки, гърбати китове, финвали (вид ивичести китове), черни делфини, белостранни делфини… Ще се снабдите и със специален сертификат. Надяваме се, че това преживяване ще се запамети дълготрайно в съзнанието на всеки от вас, както и че ще успеете да запечатите най-добрите моменти от появата на величествените бозайници на фона на водната шир. Наслука! *Вечеря. Нощувка.
Ден 8 – Анденес / Тромсьо / *среднощен концерт в Арктическата катедрала на Тромсьо
Закуска. Отпътуваме към Тромсьо – входната врата към Арктика. Градът е известен като отправен пункт и база за поддръжка на полярни експедиции. Именно от тук Руал Амундсен е потеглил за своята арктическа експедиция, където намира смъртта си през 1928 г. Тромсьо е най-големият норвежки град на север от Арктическия кръг, с безкрайни летни дни и пъстри зимни нощи. Той е дом на най-северния университет и най-северната пивоварна в света. Забележителен е неговият център, с най-голяма концентрация на модерна архитектура и исторически стари дървени къщи, най-старата от които датира от 1789 г. За една от най-интересните сгради в Тромсьо се счита тази на Арктическата катедрала. Построена е през 1965 г. по проект на архитекта Ян Инге Хвойг, който успява да завърши истински шедьовър. Следващ в списъка със забележителности е Полариа – най-северно разположения аквариум в света. За разлика от други аквариуми в Норвегия, които са създадени предимно с научна цел, Полариа е проектиран и функционира предимно с образователна цел. Конструкцията на аквариума наподобява пресовани ледени блокове. В Тромсьо се намира и Арктическо-алпийската ботаническа градина, разположена в пределите на местния университет и е най-северната градина в света от този тип. Сезонът на цъфтежа тук трае само няколко месеца – от май до октомври, но трябва да се отбележи, че цветята растат, само когато среднощното слънце грее върху тях. Благодарение на кабинковия лифт Fjellheisen, който работи в Тромсьо, можете да стигнете до близкия връх Стортенстайн. Планината се издига на около 420 м надм. височина, откъдето се открива прекрасна панорама към Тромсьо и околностите. Пътуването отнема само 4 минути. През 1877 г. немският емигрант Лудвиг Маркус Мак основава тук най-северно разположената пивоварна в света. Посетете най-старата кръчма в Тромсьо Олдхален. Тя е създадена през 1928 г. В същата тази кръчма можете да си поръчате една от 67-те различни бири на пивоварната, както и широк спектър от други бири от различни микропивоварни. *Вечеря. Нощувка.
Ден 9 – Тромсьо / Хамерфест
Закуска. Продължаваме нашето пътуване на север. Следобяд се озоваваме в Хамерфест – най-северният град в света с около 10 хиляди жители, разположен на входа на Баренцово море. Някога той е бил база за ловците на бели мечки и риболовците на треска. Доскоро името му се споменаваше само в атласите и географските справочници заедно с едно от най-известните развлечения в района - членство в Клуба на бялата мечка. Двамата основатели на това общество са поместили експозиция в малък музей, посветен на традициите в лова и риболова в арктически условия. Всеки може да стане член на дружеството срещу малка еднократна такса, но трябва да е изпълнил едно единствено условие – да посети лично Хамерфест. Тази такса подпомага музея (безплатен вход), като освен това с нея заплащате компонентите на членството – сребърна значка, стикер с логото на дружеството, информационна брошура, сертификат с вашето име, подписан от кмета на Хамерфест, членска карта с индивидуален членски номер. От известно време Хамерфест печели слава като нов Клондайк. Тук прииждат хора от цял свят с надеждата бързо да забогатеят от новооткритите залежи на петрол, газ и диаманти. Доскоро спокойните градове като Хамерфест вече са се превърнали в центрове, откъдето започва битката за съкровищата на Арктика. Северният ледовит океан със своите 14 милиона квадратни километра площ притежава 25 процента от запасите на планетата от петрол и природен газ. *Вечеря. Нощувка.

Ден 10 – Хамерфест / Нордкап / Алта
Закуска. Всеки истински пътешественик би желал да достигне най-отдалечените точки на Земята. И ние, припознавайки се като такива се отправяме към най-северната точка на Европа – Нордкап (Северния нос), разположен в края на остров Магерьоя, до който стигаме не с ферибот, а по 7-километров тунел под водата. Тази най-далечна точка на Европа представлява перфектен завършек на това пътуване на север. Макар, че това място изглежда все едно се намира на края на света, не се подвеждайте. Тук през летните месеци юни и юли е особено оживено. Причина за това са многото туристи, които искат да видят най-северната част на континента и природата в най-добрата ѝ светлина, както и да се насладят на среднощното слънце. Платото на носа се издига на 307 м над Северния ледовит океан като формира невероятен отвес. Само 1280 км го делят от началото на Арктическата ледена шапка. Това място въодушевява любителите на приключения със своя див и романтичен лунен пейзаж. Недалеч от платото се вижда полуостров, който всъщност се намира на около 1.5 км северно от Нордкап. Въпреки това традиционно Нордкап се смята за най-северната точка на континенталната част на Европа и това е отбелязано със символа на носа – глобусът, считан за кулминация на това пътешествие. Има изграден и друг монумент, свързан с послание на децата за приятелство, надежда, радост и мир по света. На Нордкап е изграден туристически комплекс Нордкапхален – голяма сграда с две наблюдателни площадки, киносалон, музей, поща, магазин за сувенири, ресторант и бар с панорамен изглед към океана. В киносалона се прожектира панорамен филм, който ни отвежда на пътешествие през четирите сезона към пейзажи пълни с контрасти, светлина и омайни гледки. От музейната експозиция научаваме историята на откриването на този северен нос. През 1553 г. експедиция от 3 кораба отплава от Англия в търсене на пряк северен морски път. Два от корабите не се завръщат у дома. Третият кораб с капитан Ричард Ченсълър преминава покрай величествено планинско плато, на което дава името Нордкап – Северен нос. Близо век след него, през 1664 г. свещеникът и изследовател Франческо Негри пътува на север с цел да достигне Нордкап и е считан за първия турист, стъпил тук. Ерата на туризма започва с първата организирана група, пристигнала с круизен кораб от Англия през 1875 г. Оттогава датира и традицията да се отбелязва достигането на тази северна цел с чаша шампанско. На най-горното ниво на Нордкапхален ще намерим ресторант със смайващи гледки към планинското плато и безкрайния океан, както и кафене и бар Аурора Бореалис (Северно сияние), в който както повелява традицията, можем да изпием по чаша шампанско, с което да отбележим нашето докосване до „края на света”, както го е нарекъл Франческо Негри. Отпътуваме за най-големия град на област Финмарк – Алта, където ще бъде последната ни нощувка. Градът е разположен около устието на река Алтаелва и на едноименния фиорд. Символ и архитектурна забележителност не само на града, но и на цялата област е построената през 2001 г. Катедрала на Полярното сияние, която чрез своята архитектура символизира изключителния природен феномен на арктическото полярно сияние: етерично, преходно, поетично и красиво. Тя представлява самотна скулптура взаимодействаща си с поразителната природа. Съвсем близо до Алта са открити уникалните скални рисунки, които притежават хилядолетна история и заради огромната си ценност за човешката история са включени в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, като единственият подобен праисторически обект на Норвегия (ок. 4200 г. пр. Хр.). Днес на мястото, където те са с най-голяма концентрация е построен музей. *Вечеря. Нощувка.

Ден 11 – Алта / София
Закуска. Трансфер до летище Алта. Излитане в 07:35 часа с полет на A/K SAS. Кацане на летище Гардермьоен в Осло в 10:20 часа. Излитане от Осло в 11:40 часа. Кацане в Мюнхен в 13:50 часа. Излитане от летище Мюнхен в 15:45 часа. Кацане на летище София в 18:35 часа.Хотели 3*** и 4****

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възр. на доп. легло

Цена за дете до 12 г. с 2 възр. на доп. легло

15/06/2018 - 25/06/2018

3115 €

795 €

2955 €

на запитванеПакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Мюнхен – Осло с А/К Lufthansa;

 • Самолетен билет Алта – Осло с А/К SAS;

 • Самолетен билет Осло – София с A/K Luftahnsa;

 • Летищни такси (211 € към 27.09.2017 г.; подлежат на препотвърждение);

 • Трансфер летище Осло – хотел Осло;

 • Трансфер хотел Алта – летище Алта;

 • Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут от Осло до Алта и Нордкап (най-северната точка в Европа);

 • Нощен влак Трондхайм – Будьо;

 • Ферибот Будьо – Москенес (Островите Лофотен);

 • 10 нощувки със закуски на бюфет в централно разположени 3*** и 4**** хотели, както следва:

 • 1 нощувка със закуска в Осло в Hotel Oslo Scandic City 4****;

 • 1 нощувкa със закускa в Hotel Sognefjord 3***;

 • 1 нощувка със закуска в Олесун в Hotel Quality Waterfront 4****;

 • 1 нощувка със закуска сух пакет в нощен влак Трондхайм – Будьо;

 • 2 нощувки със закуски в Нусфиорд в Hotel Nusfjord Rorbuer 3***;

 • 1 нощувка със закуска в Анденес в Andrikken Hotel 3***;

 • 1 нощувка със закуска в Тромсьо в Quality Saga Hotel 3***+;

 • 1 нощувка със закуска в Хамерфест в Hotel Thon Hammerfest 3***+;

 • 1 нощувка със закуска в Алта в Hotel Scandic Alta 4****;

 • Туристическа обиколка на Осло с местен екскурзовод на руски език ~ 3 часа;

 • Включено посещение на кметството в Осло по време на обиколката;

 • Включено посещение и входна такса на Музея на викингите в Осло по време на обиколката;

 • Круиз Согнефиорд от Гудванген (Нерьойфиорд) до Каупангер ~2 ½ часа;

 • Туристическа обиколка на Тромсьо с местен екскурзовод ~2 ½ часа;

 • Входна такса за Нордкапхален;

 • всички пътни и фериботни такси по маршрута, вкл. такси за тунели и мостове;

 • представител на фирмата – водач на групата;

 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 €


Цената не включва:

 • Доплащане за вечери на 3-степенно меню при минимум 10 човека, както следва:

 • В хотела в Осло – 35 €

 • В хотела на Согнефиорд – 31 €

 • В хотела в Олесун – 35 €

 • В Трондхайм – 34 €

 • В хотела на островите Лофотен – 73 € на вечер

 • В хотела в Анденес – 37 €

 • В хотела в Тромсьо – 37 €

 • В хотела в Хамерфест – 33 €

 • В хотела в Алта – 37 €

 • Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:

 • Круиз по Ослофиорд ~2 часа – 41 €

 • Целодневна екскурзия островите Лофотен с посещение на селищата Борг с вкл. входна такса за Музея на викингите, Лекнес, Хамньой – 45 €

 • Кит - сафари в Анденес – 107 € (включва вход и беседа с местен екскурзовод в Музея на китовете, круиз за наблюдение на китовете, кафе, чай и бисквити на борда, сертификат)

 • Среднощен концерт в Арктическата катедрала на Тромсьо – 35 €
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г.: 20 лв;

 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс


Забележка: Допълнителните мероприятия и вечерите се заявяват и заплащат предварително в България при доплащането!!!
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.

Предоставяме възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

*При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12, се доплащат 350 €
Парична единица на Норвегия – норвежка крона (NOK), 1 € ~ 9.36 NOK
ВХОДНИ ТАКСИ С ИНФОРМАТИВЕН И ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР

ОСЛО


 • Музея Фрам – 100 NOK (09:00 – 18:00)

 • Музея Кон-тики – 100 NOK (09:30 – 18:00)

ЦЪРКВАТА НА ВИКИНГИТЕ В БОРГУНД – 90 NOK (08:00 – 20:00)

ТРОМСЬО


 • Арктическата катедрала – 50 NOK (09:00 – 19:00)

 • Арктическо-алпийската ботаническа градина – безплатен вход

 • Аквариума Полариа – 130 NOK (10:00 – 19:00)

 • Кабинковия лифт Фелхайсен – 190 NOK (10:00 – 01:00)

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Сити тур предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператор Сити тур ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в „Групама Застраховане“ АД със застрахователна полица № ‎7500170000767 / 30.01.2018

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница