Стандарт 5 стр. Клатят Костов заради герб сини се надяват на коалиция с Бойко БорисовДата26.10.2018
Размер56.69 Kb.
Стандарт - 5 стр.

Клатят Костов заради ГЕРБ

Сини се надяват на коалиция с Бойко Борисов

ГЕРБ стяга следизборна коалиция със сините догодина. Условието е лидерът на ДСБ Иван Костов да остане зад борда. Тази мълва обиколи по празниците жълтите павета и е най-коментираната тема в сините редици, научи "Стандарт" от "Раковски" 134.

Високопоставени управленци винаги са признавали, че имат топли чувства към сините, като идеята им е да приобщят към ГЕРБ партията, символ на победения комунизъм. За целта властта развива добри отношения със "старите муцуни" от доброто старо СДС. Като например експрезидента Петър Стоянов, бившия парламентарен шеф Йордан Соколов, който бе в правителствената делегация до Тунис, експремиерът Филип Димитров, който бе изпратен посланик в Грузия, Константин Димитров, който стана посланик на Острова, и други знакови лица от добрите години на "Раковски" 134.

Сега в централите на СДС и ДСБ трескаво изчисляват кой колко процента ще вземе на предстоящите парламентарни избори. "Ясно е, че ГЕРБ няма да имат пълно мнозинство и затова трябва да мислят как ще съберат коалиционно правителство", разказаха сини депутати. Вариантите били два - ГЕРБ да се коалира или с БСП, или със Синята коалиция. Ако начело на Столетницата обаче останел Сергей Станишев, нямало как да се получи прегръдка с ГЕРБ. Което потвърждава слуховете, че крилото на Георги Първанов опитва да заиграва с властта. Ако обаче Командира продължавал да е лидер на ДСБ, хората на Бойко Борисов щели да обърнат гръб на десните. Напускането на четиримата млади от ДСБ около Прошко Прошков имало за цел да разклати бутиковата партия на Костов и да го елиминира като лидер. Както точно ще стане това обаче, още не е ясно.

След като сините подкрепиха ГЕРБ в решението да прекъсне проекта за АЕЦ "Белене" и се обявиха против вота на недоверие, отново се заговори с пълна сила за ново затопляне на отношенията между хора от ДСБ, СДС и ГЕРБ. Командира обаче бил изолиран от случващото се. Засега двамата силни в СДС - Мартин Димитров и Надежда Нейнски, се опъвали на тенденцията да играят с ГЕРБ. И държели на партньорството си с Иван Костов. Не било обаче изключено Мартин рязко да промени мнението си и да неглижира ДСБ, която изправи на нокти с лупингите си СДС по време на последните местни и президентски избори.

Frognews.bg - Новини

Първанов срещу Първанов в 10 рунда

Гоце е persona non grata за лявото пространство у нас и в Европа. Цинизмът и наглостта, двуличието и спекуланството ще погребат Георги Първанов политически. Ето 10 причини това да се случи:

1. Именно той през 1997-2001г. вкара БСП в глух десен коловоз и по-късно като стрелочник не позволяваше движение наляво, а сега назидава Станишев за спасителен ляв завой. Първанов принуди Позитано 20 да прегърне десните идеи на Шрьодер и Тони Блеър, а сега обвинява Станишев в липсата на лява алтернатива.

Той лиши столетницата от лява идентичност, а днес търси политическа отговорност за това престъпление от други.

2. Именно Първанов, чрез мъртвородения си пластмасов проект АБВ, проповядваше края на идеологията като издигна в култ тезата си „няма ляво, няма дясно”. Днес той иска като кукувица отново да гнезди на „Позитано” 20 и дори да обединява цялото ляво пространство. Без да е социалист, без да има истински, а да се осланя само на конюктурни и користни леви възгледи.

Подобен функционер трябва да е много късоглед, за да не разбере, че отдавна е persona non grata за лявото политическо пространство в България и Европа.

3. Именно той се изживяваше като конструктор на Тройната коалиция, а по-късно безпаметно забрави за родителските си ангажименти и постфактум започна да се дистанцира и да раздава правосъдие срещу собственото си отроче.

На Първанов винаги трябва да се напомня, че е бил четвъртия основен участник в Тройната коалиция и е съотговорен за нейната политика. Той винаги е бил по-близко до НДСВ и ДПС, отколкото до БСП.

4. Именно Първанов олицетворява в най-пълен обем понятието „задкулисен политик”, а същевременно призовава Станишев за открита, прозрачна политика.

Отговорът на въпроса кой тика БСП към ГЕРБ, кой работи за Бойко Борисов- Първанов или Станишев е повече от очевиден. Хвърлете поглед върху мемоарите на Тошо Тошев, за да е ясно като бял ден, че Първанов е знаменосецът на сенчестата политика у нас, че е топлата връзка с основния опонент. Той е и този, който подари мажоритарните депутатски мандати на ГЕРБ.Критикуваше съветниците и помощниците на премиера Станишев, а го хваща амнезия за неговото обкръжение и спонсори, немалка част от които са подследствени или станаха обект на мокри поръчки. Наистина сенчестата политика е неговата стихия.

5. Именно той се представяше за „социалния” президент, а на практика се превърна в олигархичния президент , лицето на едрия капитал, лицето, което по късни доби споделя трапезата на хората с големите пари.

Днес ругае несправедливата данъчна система и заменките при обиколките си за манипулиране на общинските организации, а вчера покровителстваше същите тези заменки, възпяваше предимствата на плоския данък и въобще не мислеше за вето на този закон, включително да се противопостави срещу отмяната на необлагаемия минимум.

6. Именно областите, в които имаше реални президентски пълномощия (външната политика и националната сигурност), те се превърнаха в ахилесовата пета за Първанов. Той „левият” (?!) подклаждаше милитаристична външна и военна политика. Обикна войните на други срещу Ирак и Афганистан, направи ги български и настояваше за все нови и нови военни контингенти. Превърна НАТО в свое верую, жадува за ПРО, наслаждава се на чуждите военни бази у нас.Не друг, а той внуши приемането на престъпния закон за досиетата (за да се размие неговото „Гоце”), а сега оплаква фактическата лустрация и демонизация на хиляди честни хора, работили за сигурността и развитието на държавата.

7. Именно Първанов като президент реално блокираше българо-руските отношения, а днес се представя за техен застъпник. За сътрудническтвото с Русия той просто блъфираше, за да е угоден на други международни фактори.

Популистки говореше за голям шлем в енергетиката, изживяваше се като енергетика на Републиката, а фактически протакаше и отлагаше реализацията на големите енергийни проекти. Не си мръдна пръста да защити 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлудуй”, а днес иска референдум за АЕЦ „Белене”. Защо не го предизвика по-рано?

Не само Плевнелиев, но и Първанов при отбелязване на Трети март е забравял за Русия и за турското робство.

8. Именно той няма никакво право днес да претендира за повече демокрация, да настоява за допитване до народа по най-важните обществени проблеми. Защотото като държавен глава не посмя да инициира нито един референдум. А неговите някогашни съпартийци добре помнят, че той не изпълни конгресно решение и личен ангажимент като председател за референдум по членството в НАТО.Не може да е демократ политическа фигура, която нееднократно е поставяла знак за равенство между фашисти и антифашисти, която почита короната и десните екстремисти.

9. Именно Първанов страстно наложи апаратните игри на "Позитано" 20, а днес обвинява Станишев, че е превърнал централата в машината за конгреси. Губейки равновесие бившият иска да лиши делегатите от правото им на избор.

Не е нормално Първанов да хули Станишев, че е изолирал БСП, когато тя е основна опозиционна сила, а нейният председател е шеф на европейското социалдемократическо семейство. Защо ли бившият председател забравя за 4-те години „успешно” водене на столетницата, когато през 2001г. я доведе от 58 до 48 депутати и минус 155хил. гласоподаватели?В крайна сметка кой е виновен сега БСП да изглежда като супермаркет или мол, в който може да си напазарувате всичко: и леви обезценени стоки, и десни такива с изтекъл срок на годност?

10. Първанов „стреля” по Станишев с бойни патрони, когато го иронизира като слаб лидер и неравностоен опонент на Бойко Борисов. И това го заявява „героят” от 4 февруари 1997г.! Малодушният и контролиран председател, който с бездействието и страха си доведе на власт десницата и блокира своевременното формиране на второ по-широко правителство на Демократичната левица.Именно Първанов никога няма да разбере разликата между лидер, от една страна, и президент или председател, от друга страна. Вторите се избират, а първият се признава от обществото за водач. Лидерът не се самоопределя, не се самоизтъква, а обществото го въздига. Президенти и председатели- колкто искаш, но лидерите са единици. Политическата биография на Първанов съвсем не го прави лидер.Х Х Х

Множеството правописни и граматически политически грешки не дават никакво право на Георги Първанов да гради съвременната лява политическа азбука на България. Когато си подвластен единствено на собственото си его и не зачиташ обективни обстоятелства, тогава ставаш обществено безполезен.Трябва да си без елементарна политическа култура, за да се стремиш да отстраниш Станишев в момент, когато той има реален шанс да стане редовен председател на ПЕС. Това би бил сериозен атестат за БСП, за България.Според ПП „Българската левица” левите сили у нас с Първанов са обречени на колоборации, на безпринципни политики и на размиване на лявата алтернатива. Без Първанов Обединената левица ще бъде много по-убедителна, целенасочена и резултатна в голямото противоборство с десницата.Иван Генов,

Председател на ПП "Българска левица"
Каталог: dobrev k.mbox -> att-1883
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”
att-1883 -> Новинар 6 стр. Евгений Дайнов: Не искам България да е крепостно княжество на Кремъл


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница