Становище на фирма „Борд” за пропадането на пътя за квартал „Галата” Фирма „Борд” оод, е главен изпълнител на луксозен жилищен комплекс със инвеститор „Варна саут бей”Дата02.02.2018
Размер13.42 Kb.
Становище на фирма „Борд” за пропадането на пътя за квартал „Галата”
Фирма „Борд” оод, е главен изпълнител на луксозен жилищен комплекс със инвеститор „Варна саут бей” еоод.

По предварителни разчети комплексът трябва да е готов до края на 2010 г., като купувачите основно са чужденци.


В 04.10 часа на 19.08.2008 г. дежурният на строежа в кв. „Аспарухово” установява, че най вероятно в следствие от дъжда през нощта има пропадане на почва в близост до строежа.

в 04.16 часа е уведомен техническият ръководител на обекта, който в 07.00 ч. разпорежда да бъдат преустановени за неопределено време всякакви строителни дейности.

Първоначалният оглед показва, че водата е подкопала и отнесла част от земните маси под пътя свързващ кварталите „Аспарухово” и „Галата”, в участък над строежа.
Според информация от Националният Институт по Метеорология и Хидрология – Варна ”На 19.08.2008г. от 02.55 ч. до 03.35 ч. вали силен/проливен, пороен/ краткотраен дъжд с количество от 18,6 л/м2, представляващо 58% от месечната климатична норма за гр. Варна”
В момента техническите лица на фирмата извършват детайлна проверка за нанесени щети по конструкцията на сградите в обекта.

Фирма „Борд” оод заедно с експерти от Геозащита – варна е започнала незабавно пълно проучване на причините довели до пропадане на пътя, като се ангажира да оповести публично резултатите след нейното приключване.

„Борд” оод и „Варна саут бей” еоод заявяват своята готовност да се включат във възстановяването на повредената част от пътя и инфраструктурата на района.
поздрави
весел василев

изпълнителен директорборд оод

тел. 0886 909808


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница