Стихове отнасящи се до абортаДата31.08.2017
Размер58.17 Kb.

АБОРТ

Абортът е премахване по изкуствен начин на човешкия зародиш от майчината му утроба. Ранните аборти (в първите три месеца) се извършват обикновено с вакуум помпа, при което бебето се изтръгва от утробата на части. Абортите в средата на бременността (от три до шест месеца) се извършват обикновено чрез инжектиране на солена вода в областта на зародиша, което го убива. После той се изхвърля от майката. Обикновено тези бебета се оказват живи. Късните аборти се извършват като утробата се отваря по хирургичен начин, както при Цезаревото сечение, и освен това бебето или се убива или се оставя да умре.


СТИХОВЕ ОТНАСЯЩИ СЕ ДО АБОРТА
Ако тя не е правила аборт преди това трябва да й се обясни същността на отнемането на човешкия живот. “Не убивай!” (Второзаконие 5:17). В Изход 21:22,23, на аборт предизвикан от бой, при който детето умира, се гледа като на тежко престъпление. “Но ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот” (Изход 21:23).

Ако едно дете, само шест месеца след зачатието му може да подскочи от радост в майчината си утроба (Лука 1:44) в отговор на човешки поздрав, въвличането в аборт носи голяма отговорност.

В Ранната църква, която без съмнение е отразявала учението на апостолите, абортът е бил ясно и строго заклеймяван.
КАК ДА СЪВЕТВАМЕ
1. За себе си ли се обажда жената или за “някоя приятелка”? (Внимателно проучете това).

2. Изяснете причината за обаждането. Попитайте: “Конкретно какъв проблем ще обсъждаме точно сега?”

Дали тя:

(а) смята да прави аборт?

(б) иска да се съветва за предишен аборт?

Ако е (а):

Припомнете историята на Давид и Витсавее (2 Царе 11,12; Пс.51). Давид се въвлече в прелюбодеяние (11:5) и се опита да го прикрие първо чрез измама (11:8-13), а после и чрез убийство (11:15).

Ако една жена е объркана и чувства неудобство поради незаконното си дете, посочете й грешната стратегия на Давид. Но там, където има искрено покаяние (пълно отричане от греха), Бог може да го изкупи. Родете детето; хиляди бездетни двойки ще чакат с нетърпение да го осиновят, а Бог ще поправи грешката. Един предшественик на Исус бе роден от връзката на Давид с Витсавее (Мат.1:6). Обърнете внимание на изказването на Йосиф за неуспелия опит на неговите братя да го убият. “Бог ме изпрати пред вас, за да съхраня от вас остатъка на земята и да опазя живота ви” (Битие 45:7). Ако запазите живота на детето, то би могло да расте за благословение пред Бога.

Ако е (б):

Подчертайте покаянието и Божията прошка. Павел се съгласи с убийството на Стефан. Мойсей и Давид убиха, но Бог ги въведе в големи служения след покаяние и прошка.

Обърнете внимание на спасението и кръщението в Духа. Насърчете жената да посещава някоя местна църква (посочете й такава, ако е възможно). Не давайте медицински съвет; може после да отговаряте за това.
МОЛИТВА
* Благодарете и хвалете Бога за Неговата простителност и за това, че Той не ни въздава според престъпленията ни, след като истински се покаем.

* Благодарете на Бога, че поради милостта Му, тя си е простила, а също и за закрилата от Сатана (Обвинителя), който постоянно й припомня нейния грях и я обвинява за него.

* Божията милост и решителността за вземане на смели решения по-нататък.
ОСОБЕННО ВАЖНИ ВЪПРОСИ
Някой иска да спори относно аборта? Най-добре не спорете, но изслушайте всеки неин аргумент; например:

* “Една жена би трябвало да контролира своето собствено тяло.”

Отговор: “Добре, но не говорим за тялото на жената, а за нейното дете. Абортът е най-голямото престъпление по отношение към детето.”

* “Аз лично се противопоставям на аборта, но вярвам в подчинението на законите на Върховния съд на страната.

Отговор: “Със същия аргумент е излязла и нацистка Германия: “Аз лично съм против обгазяването и изгарянето на евреите, но ние трябва да се подчиняваме на законите на страната.”

* “Нежеланите деца могат да увеличат броя на малтретираните деца, както и да понижат жизнения стандарт на едно семейство.”

Отговор: “Нежеланите родители и съседи могат също да увеличат престъпността и да понижат жизнения стандарт. Трябва ли да бъде разрешено убиването на родители и съседи, за да се спре тяхното грубо отношение, а също и неудобството, което причиняват?”

Основната ни цел е нероденият живот да бъде спасен

Лъчезара Найчова, 28.01.2005
Центърът е открит през декември м.г. и се намира на ул. „Любен Каравелов” 44. Той ще разпространява информация, свързана с абортите и последствията от тях, ще дава консултации на жени в затруднена ситуация, които стоят пред дилемата, дали да износят бременността, както и на жени, които вече са направили аборт и, естествено, изпитват неговите последствия. Една от основните цели е превантивната дейност. В тази връзка ще се правят много презентации на научнопопулярни филми с информация за абортите и последствията от тях, за болестите, предавани по полов път, в училища, пред различни колективи не само на жени, но и на заинтересувани мъже.

Бихте ли разказали по-конкретно за материалите, които вашият информационен център предлага?

Това са научнопопулярни филми, чиято продължителност с не повече от 25 минути. Първият филм – “Живото доказателство” – показва момента на сливането на яйцеклетката със сперматозоида, ембрионалното развитие на плода през деветте месеца до раждането на бебето. Вторият филм – “Тихият вик” – показва как бебето реагира на аборта. Бебето усеща болка и се опитва да се предпази. Третият филм се казва “Сексът не е игра”. Там тийнейджъри споделят за своя негативен опит. Имаме и едно филмче за по-малки деца, където всичко е разказано на подходящ език. Тези филми са произведени с образователна цел в САЩ.
Кога ще бъде приемното ви време и каква е целта на центъра?

Приемното ни време ще е вторник и четвъртък от 16 до 18 часа, когато всеки ще може да получи безплатна консултация, да гледа филмите и дори да получи безплатен тест за бременност.

Целта на Женския информационен център е с много съчувствие и емоционална подкрепа да подпомогнем жени, които се сблъскват с непланувана бременност. При нас могат да получат информация, която не биха могли никъде другаде да намерят, да получат брошури, да гледат филми, така че техните страхове и опасения да бъдат преодолени. За нас нямат значение социалният статус, расата или техният произход. Освен това ние можем да работим и с мъже, защото практиката е установила, че от постабортен синдром, който е свързан с депресии, обвинения, саморазрушително поведение, желание за самоубийство и непростителност, страдат и мъже, особено когато те са желали детето, а жената е направила аборт.

Целта на центъра е да се предпазят жените от увреждания и да се помогне на тези, които са направили аборт и страдат от постабортен синдром, да излязат от това състояние. Също така ние искаме да помогнем на жените и на обществото, което вече страда от огромен демографски проблем.


Има потресаващи цифри – че в България годишно се правят около 160 000 аборта.

Миналата година във вестник “24 часа” беше публикувана информация за 160 хил. и отделно имаме между 40 и 50 хил. спонтанни аборта годишно. Този демографски проблем ще се отрази на цялото ни общество. Така че, вярвам, ползата от нашата работа ще се отрази както на отделни хора, така и на цялото ни общество.


Във вашия център няма да давате готови решения...

Първата ни основна цел е да се спасява нероденият живот, а втората – да помогнем на жените не да се чувстват виновни, обезкуражени и смачкани заради греха, който са направили. Тъкмо обратното – искаме да им върнем самочувствието, самооценката и вярата както в себе си, така и в Бога. В нашия център ние не даваме готови решения, а въз основа на информацията, която споделяме, всеки един може сам да вземе своето решение.


Шестата Божия заповед казва: “Не убивай!” Вие имате специален подход към жените, които са извършили съзнателен аборт.

Във филмите, които разпространяваме, се доказва, че животът започва от зачеването. В Псалм 139 и в много други стихове се говори за създаването на живота. Ние като християни трябва да възпитаваме уважение към живота. Също така да помагаме на онези, които са извършили съзнателно аборт, да се замислят за този грях, да се покаят и да бъдат освободени от Господ Исус Христос. На онези, които не са намерили своя личен Спасител, да се обърнат към Неговата любов и да я приемат!


Чрез “Евангелски вестник” предоставяме възможността на църкви и християнски организации да се обръщат към вас за презентации...

Всеки, който има желание, независимо дали се отнася лично за него или негов близък, може да се обърне към нас за консултация. Благодаря на “Евангелски вестник” за това сътрудничество!


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница