"стройинвестхолдинг"ад софия 1330



Дата11.01.2018
Размер332.06 Kb.
#43184


“СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ”АД

София 1330, бул.“Никола Мушанов” №114; тел. (02) 920-17-21; факс (02) 920-07-18, e-mail: stryh@mail.bg,


www.stroyhold.com, вписано в търговския регистър към СГС по ф.д. № 13733/1996 г., п.47, т.2, рег. IA, стр. 80

IBAN: BG34UBBS9200 1010018919 при “ОББ” АД - Централа, BIC: UBBSBGSF











Наименование на Емитента: "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД

Вид на акциите: безналични, обикновени

Размер на капитала: 375 288 лева

Брой на акциите: 375 288
"СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД информира потенциалните инвеститори, че е в техен интерес да се запознаят с настоящия проспект, както и че инвестирането в акции на Дружеството е свързано с определени рискове.

________________



Комисията за финансов надзор не носи отговорност за верността на съдържащите се в проспекта данни.
________________
Членовете на Управителния съвет на емитента отговарят солидарно за вреди, причинени от неверни, заблуждаващи или непълни данни в проспекта.

31 декември 2006 г.
СЪДЪРЖАНИЕ



“СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ”АД 1

I. ДАННИ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАДЗОРНИЯ И УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ, НА ОСНОВНАТА ОБСЛУЖВАЩА БАНКА И НА ОДИТОРИТЕ НА "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД 3

1.Надзорен съвет: 3

2.Управителен съвет: 3

3.Основна обслужваща банка: 3

4.Одитор за заверка на годишния финансов отчет: 3

5.Лица, отговорни за изготвянето на Проспекта. 3

II. ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ 3

1.Систематизирана финансова информация 3

2.Рискови фактори 3

Общи (систематични) рискове 4

Специфични (не систематични) рискове, свързани с дейността на емитента и методи за управлението им 5

III. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕМИТЕНТА 5

1.Данни за емитента, историческа справка и развитие 5

2.Преглед на направените инвестиции: 6

Отраслова структура на инвестициите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД през периода 31.12.2004 г. – 31.12.2006 г. 6

Дъщерни дружества 6

Диверсифициращи дружества 6

Описание на основната сфера на дейност на дъщерните дружества на “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД 6

3.Преглед на дейността: 6

4.Обем, структура и динамика на активите за периода 31.12.2000 г. - 31.12.2006 г. 8

5.Основни показатели за финансово-счетоводен анализ на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД за периода 31.12.2003 г. - 31.12.2006 г. 8

6.Данни за развойна дейност 8

7.Настъпили съществени промени, до изготвяне на проспекта. 9

IV. ЧЛЕНОВЕ НА УПРАВИТЕЛНИТЕ И КОНТРОЛНИ ОРГАНИ 9

1.Надзорен съвет: 9

2.Управителен съвет: 9

3.Обща информация за надзорния и управителния съвет 10

4.Информация за служителите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД 10

V. АКЦИОНЕРИ СЪС ЗНАЧИТЕЛНО УЧАСТИЕ. СДЕЛКИ СЪС СВЪРЗАНИ ЛИЦА 10

1.Данни за акционерите, притежаващи над 5 на сто от акциите с право на глас и данни за лицата, които упражняват контрол върху емитента. 10

2.Сделки със свързани лица 10



VI. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ 10


I. ДАННИ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАДЗОРНИЯ И УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ, НА ОСНОВНАТА ОБСЛУЖВАЩА БАНКА И НА ОДИТОРИТЕ НА "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД

  1. Надзорен съвет:


    • Станой Пенев Милачков – председател на надзорния съвет;

    • Емил Манолов Хърсев – зам.председател на надзорния съвет;

    • Росица Димова Балабанова – член на надзорния съвет;



  1. Управителен съвет:


    • Димитър Йорданов Петров – председател на управителния съвет и изпълнителен директор;

    • Стойчо Владимиров Симов - член на управителния съвет и изпълнителен директор;

    • Любчо Николов Алдимиров – член на управителния съвет;

    • Радко Михайлов Петков – член на управителния съвет;



  1. Основна обслужваща банка:


“ОББ” АД – Централа – гр. София, ул. “Света София” № 5
  1. Одитор за заверка на годишния финансов отчет:


“Одит Везни” ООД – гр. София, ул. “Витоша” № 85

  1. Лица, отговорни за изготвянето на Проспекта.


Членовете на Управителния съвет на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД са отговорни за изготвянето на настоящия проспект и декларират, че при изготвянето му са положили необходимата грижа и информацията, съдържаща се в него, не е невярна, подвеждаща или непълна.

II. ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

  1. Систематизирана финансова информация


Показател

Период

2004 г.

2005 г.

2006 г.

1. Приходи от основната дейност, хил. лева

175

405

370

2. Печалба /загуба от основна дейност, хил. лева

33

218

156

3. Нетна печалба/загуба от дейността, хил. лева

33

219

129

4. Нетна печалба/загуба за периода на акция, лева

0.088

0.583

0.344

5. Сума на активите, хил. лева

698

931

1082

6. Нетни активи, хил. лева

657

878

1007

7. Акционерен капитал, лева

375 288

375 288

375 288

8. Брой акции

375 288

375 288

375 288

9. Дивидент на акция, лева

Не е разпределян

Не е разпределян

Не е разпределян



  1. Рискови фактори


Понятието “риск” обикновено се свързва с несигурността за реализиране на желана или очаквана възвръщаемост на дадена инвестиция. Основно правило е, че очакванията за по–висока възвръщаемост се свързват с поемане на по–висок риск.

Управлението на риска (неговото определяне и предприемането на действия за намаляването му) е основна функция от механизмите за защита интереса на акционерите.

От гледна точка на определението за риск, дейността на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД е изложена на няколко основни групи рискове, подробно разгледани по–долу:

Общи (систематични) рискове


Общите рискове действат извън дружеството и могат да окажат съществено влияние върху дейността му. Основните методи за ограничаване на влиянието на тези рискове са анализите на текущата информация и изготвяне на краткосрочна и средно срочна прогноза на социално-икономическото развитие по отделни и общи показатели.

Общите рискове са свързани с макроикономическата среда, политическата обстановка, регионалното развитие и др. Годините от 1997 до момента се характеризират със стабилност на българския финансов пазар, дължаща се в най–голяма степен на въведения валутен борд и овладяната инфлация. Факторите, които влияят на българската икономика са сходни с тези на останалите страни в преход: твърдата фискална политика, либерализация на търговията, реструктуриране на предприятията, ориентиране на производството към износ и повишаване на ефективността на енергетиката. Очаква се тази посока на развитие да продължи в средно срочен план.



Политически риск

Този риск е свързан с възможностите правителството внезапно да смени политиката си. В резултат на това средата, в която работят дружествата, може да се промени неблагоприятно и инвеститорите могат да понесат загуби.

В България понастоящем този риск почти е сведен до нула. Правителството и парламентарното мнозинство провеждат активна политика във връзка с членството ни в ЕС. Законодателната политика на Правителството е насочена към хармонизиране с практиките на европейския съюз.

Инфлационен риск

Рискът от увеличение на инфлацията е свързан с намаляването на реалната покупателна сила на населението и евентуалната обезценка на деноминираните в лева активи. Системата на валутен борд контролира паричното предлагане, но външни фактори (напр. повишаването цената на петрола) оказват натиск в посока на увеличение на ценовите равнища. Присъединяването на страната ни към Европейския съюз и стабилното поведение на икономиката ни ще окажат натиск към доближаване на инфлационните нива към тези на останалите страни от ЕС и ще се намали несигурността от колебания на реалната възвръщаемост на направените инвестиции.



Кредитен риск

Кредитният риск се свързва най–често с кредитния рейтинг на страната. Международните агенции и финансови анализатори определят кредитен рейтинг на основата на анализ на цялостната политическа и икономическа обстановка, както и на положението в съответния регион. През последните няколко години кредитният рейтинг на България се покачва. След приемането на България за членка на НАТО и след присъединяването ни към ЕС се очаква да се повиши кредитния рейтинг на страната. Естественото продължение на тези процеси ще бъде покачването на цените на българските ценни книжа с фиксирана доходност и повишаване ликвидността на българския фондов пазар.



Валутен риск

Системата на валутен борд е едновременно политически и икономически стабилизатор в икономиката. Като цяло ефектът от използването на фиксиран курс на лева към еврото е в полза на търговията с държавите–членки на европейския съюз. От друга страна, фиксираният курс носи за българската валута риска от неблагоприятни движения на курса на еврото на Международните финансови пазари. За България фиксирането на курса на лева към еврото носи допълнителен риск от промени в икономиките на страните–членки на ЕС. Неблагоприятният ефект от промени във валутните курсове може да бъде намален и предотвратен с прилагането на подходящи стратегии. Използваме общоприети механизми и инструменти в България.



Ликвиден риск

Рискът произтича от липсата на пазарно търсене в определен период от време. В такива условия определен финансов инструмент не може да бъде купен или продаден достатъчно бързо, за да се предотвратят или намалят загуби. От макроикономическа гледна точка намаляването на ликвидния риск зависи от общото състояние на икономиката на страната, провежданата парична политика и платежния баланс.



Други систематични рискове

Други рискове, породени от световната политическа и икономическа конюнктура, са възможната нестабилност или военни действия в региона. Бедствията и авариите са фактори, усложняващи всяка система за управление на рисковете. Последствията са трудно предвидими, но достъпът до информация и прилагането на система за прогнозиране и действия в екстремни ситуации са възможни начини за минимизиране на отрицателния ефект.


Специфични (не систематични) рискове, свързани с дейността на емитента и методи за управлението им


"СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД осъществява своята дейност в регулирана среда, което е предварително условие за намаляване на рисковете от реализираните операции. Основен регулатор е Комисията за финансов надзор и в частност заместник–председателя на Управление “Надзор на инвестиционната дейност”. Основно инвестиционната стратегия на дружеството е свързана с инвестиране в акции от дружества с цел тяхното управление, стабилизиране и развитие. Специфична особеност в инвестиционния портфейл на холдинга е преобладаването на акции от предприятия в строителството и свързани с него дейности, което само по себе си носи допълнителен риск, свързан с особеностите на строителството - значителна сезонна зависимост на строително-монтажните работи и сравнително дълъг срок на възвръщаемост на вложените средства. За да се намали този риск, в инвестиционния портфейл са включени акции на предприятия от дърводобивна и дървообработваща промишленост, винарска промишленост и машиностроителна промишленост. Тези отрасли са технологично и пазарно независими от строителството, а освен това не са свързани помежду си. От друга страна, поради придобиването им от мажоритарен собственик и отписването им от регистъра на публичните дружества, воден от КФН, голяма част от акциите на диверсифициращите дружества са ниско ликвидни и трансформирането им в парични средства е затруднено.

Значителен риск съществува и при преструктурирането на портфейла на холдинга, тъй като за повишаването на сигурността на инвестициите при санирането на предприятията се налага да се придобие мажоритарен пакет от тези дружества, а в същия момент високата им задлъжнялост налага провеждането на високо рискови действия за тяхното стабилизиране. С цел намаляване влиянието на специфичните рискове за дейността на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД и за реализиране на допълнителни приходи, през 2000 г. управителните органи на Холдинга взеха решение за създаване на Служба по трудова медицина по смисъла Закона за здравословни и безопасни условия на труд. В края на 2003 г. търсенето на услугите на службата постигна своеобразен връх, поради изтичане на гратисния период, предвиден в ЗЗБУТ, за привеждане на условията на труд в предприятията в съответствие с изискванията на европейските директиви. За намаляване на риска от понижаване на цената на предлаганата услуга, поради насищане на предлагането в тази област (в страната съществуват около 800 регистрирани служби по трудова медицина) и повишаване на конкурентно способността на Службата по трудова медицина към "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД е създаден Орган за контрол „Екосреда” от вида „С”, акредитиран съгласно БДС ISO/IEC 17020 от Българска служба за акредитация.

Пазарното търсене на акциите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД е непостоянно и в сравнително малки обеми. Дружеството не предлага обратно изкупуване на акциите си. Тези предпоставки формират значителен ликвиден риск за инвеститорите в акции на дружеството.

Инвестицията в акции на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД носи рискове за акционерите, които са присъщи за всяка инвестиция в подобни ценни книжа, както и специфичния риск на емитента. Специфичният риск на дружеството може да се управлява чрез подходяща система за следене на информацията относно пазарното и финансовото представяне на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД.


III. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕМИТЕНТА

  1. Данни за емитента, историческа справка и развитие


    1. Наименование: “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД;

    2. Седалище: гр. София, община Красна поляна;

    3. Адрес на управление: 1330 гр. София, бул. “Никола Мушанов” № 114;

    4. Телефон/телефакс: (02) 920-17-21/ (02) 920-07-18;

    5. Електронен адрес: stryh@mail.bg

    6. Интернет страница: www.stroyhold.com

    7. Номер и партида на вписване в търговския регистър: ф.д. 13733/1996 г. при Софийски градски съд;

    8. БУЛСТАТ №: 121592481;

    9. ДДС №: BG 121592481;

    10. Дата на учредяване: "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД е учреден в РБългария на 25.09.1996 г. като приватизационен фонд - ПФ “СТРОЙИНВЕСТ” АД с основна цел придобиване на акции от капитала на предприятия, включени в програмата за приватизация чрез инвестиционни бонове. Учредители на Фонда са над 6700 физически и 3 юридически лица. На 17.01.1998 г. Общото събрание на акционерите решава да преуреди дейността на фонда като холдинг.

    11. Срок на съществуване: Съществуването на дружеството не се ограничава със срок;

    12. Търгови предложения: През предходната и текущата финансови години не са отправяни търгови предложения от трети лица към емитента или от емитента към други дружества



  1. Преглед на направените инвестиции:

Отраслова структура на инвестициите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД през периода 31.12.2004 г. – 31.12.2006 г.







Отрасъл

към 31.12.2004 г.

към 31.12.2005 г.

към 31.12.2006 г.

Брой акции

Относ. дял, %

Брой акции

Относ. дял, %

Брой акции

Относ. дял, %

1

Строителство

123 162

57.50

348743

79,30

348743

86.86

2

Мебелна промишленост

38 264

17.87

38264

8,70

0

0

3

Машиностроене

28 279

13.20

28279

6,43

28279

7.04

4

Дървообработване

18 747

8.75

18747

4,26

18747

4.67

5

Винарска промишленост

5 750

2.68

5750

1,31

5750

1.43

6

Други

1

0

3

0

3

0




ОБЩО:

214 204

100.00

439 786

100,00

401 522

100,00



Дъщерни дружества


по ред

Предприятие

Регистриран капитал /РК/, лева

Номинал на една акция, лева

Брой притежавани акции

% от РК

1

"Пътинженеринг" АД - Плевен

99 694

2

46 358

93,00%

2

"Климатех" АД - Димитровград

104 740

2

28 279

54,00%



Диверсифициращи дружества





по ред

Дружество

Регистриран капитал /РК/ на дружеството, лева

Притежаван дял от РК, %

1

"Бор 1958" АД - Русе (Дограма)

98 610

30,58%

2

"Тонзос Интерстрой" АД – Казанлък

194 000

22.16%

3

"ГБС – Инфраструктурно строителство" АД

2 939 289

8,50%

4

"Бъдеще-Бутово" АД - с. Бутово

119 232

8,00%

5

"Бял бор" АД – Брацигово

73 428

5,00%

6

"Черноморско злато" АД – Поморие

2 381 221

0,24%



Описание на основната сфера на дейност на дъщерните дружества на “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД


  • “ПЪТИНЖЕНЕРИНГ” АД, гр. Плевен – пътно строителство и строителни услуги;

  • “КЛИМАТЕХ” АД, гр. Димитровград – производство на климатична, вентилационна, отоплителна и обезпрашителна техника;



  1. Преглед на дейността:


Предмет на дейност: придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества, придобиване, управление и продажба на облигации, придобиване, оценка и продажба на патенти, отстъпване на лицензи за използване патенти на дружества, в които холдинговото дружество участва, финансиране на дружества, в които холдинговото дружество участва, друга търговска дейност, разрешена от закона;

Описание на търговската дейност на емитента за последните 3 години.

Дейността на “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД се реализира в няколко основни направления:



  • Участие в управлението на дъщерните дружества с квалифицирани специалисти и тяхното финансово стабилизиране;

  • Разработване и съдействие при изпълнението на програми и проекти за развитие, свързани с въвеждане на нови производствени мощности, на системи за технологично проектиране и други направления в областта на съвременните технологии.

  • Предоставяне на краткосрочни възмездни финансови помощи на дъщерни предприятия за тяхното технологично обновление, финансово оздравяване и производствено преструктуриране;

  • Съдействие за повишаване производствената заетост на контролираните предприятия чрез осигуряване на договорна основа участие като подизпълнители в производствената програмата на “Главболгарстрой” АД;

  • Рационализиране на разходите на дъщерните дружества и провеждане на разумна дивидентна политика;

  • Разширяване дейността на Холдинга по внедряване на системата за качество ISO 9000 в дъщерните дружества.

  • Сътрудничество с корпоративните съакционери в дъщерните дружества, с цел съгласуване на интересите и провеждане на съвместни действия за разработването и реализирането на ефективни производствени програми.

  • Дейности, свързани с осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в обслужваните предприятия от Службата по трудова медицина и Органа за контрол „Екосреда” от вида С за контрол на параметрите на работната среда, изградени към “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД. През месец Ноември 2006 г. Органът за контрол „Екосреда” от вида С бе акредитиран, съгласно БДС EN ISO/IEC 17020 от Българска Служба за акредитация - Серитфикат № 229-ОКС /15.11.2006 г.

Основни проблеми за дъщерните дружества все още са:



  • Липса на постоянна производствена заетост и непълно натоварване на производствените мощности;

  • Липса на свободни средства за инвестиции и развитие;

  • Изоставане на квалификационното равнище на изпълнителските кадри от изискванията на конкурентното участие на пазара;

  • Недостатъчно ефективна организация на производството, а понякога и недотам качествена работа;

  • Ограничено участие на международните пазари.

Прилаганата от Холдинга политика на стабилизиране на дъщерните предприятия, макар и правилна, ще продължи да оказва влияние върху крайния финансов резултат на холдинга, тъй като основна част от очакваните приходи е от дивиденти. В същото време печалбата на дъщерните дружества основно се реинвестира за да се осигурява техническо и технологическо обновление.

“СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД, съответно Службата по трудова медицина и Органа за контрол „Екосреда” от вида С към холдинга, са имали и имат договорни отношения за обслужване на дружествата към “Главболгарстрой” АД, “Български пощи” ЕАД, “Тонзос Интерстрой” АД – Казанлък, “Климатех” АД – Димитровград, “Пътинженеринг” АД – Плевен и др. През 2006г. са сключени 60 договора на стойност около 120 хил. лв. за комплексно обслужване на над 2000 работници и служители по смисъла на Закона на здравословни и безопасни условия на труд.



Конкурентните служби по трудова медицина, регистрирани в Министерство на здравеопазването са около 800 в цялата страна. Предимство на Службата по трудова медицина към “Стройинвестхолдинг” АД пред конкурентите е екипната структура, осигуряваща възможност за обслужване на фирми от цялата страна. Наличието на собствена лаборатория за измерване параметрите на работната среда (Орган за контрол „Екосреда”) е също предимство пред конкурентите. “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД притежава издаден от Business Initiative Directions – Испания, сертификат за качество в златна категория, което е гаранция за качество и срочност при изпълнение на договорните задължения.
  1. Обем, структура и динамика на активите за периода 31.12.2000 г. - 31.12.2006 г.


хил. лв.

Актив

Период

12.00 г.

12.01 г.

12.02 г.

12.03 г.

12.04 г.

12.05 г.

12.06 г.

А. Не внесен капитал

-

-

-

-

-

-

-

Б. Нетекущи активи

233

243

242

219

185

389

806

I.Имоти, машини, съоръжения и оборудване

29

37

52

34

15

7

2

II.Нематериални активи










 










III.Финансови активи

204

206

190

185

170

382

804

IV.Търговски и други вземания










 










V.Търговска репутация










 










В.Текущи активи

378

541

417

442

513

542

276

I. Материални запаси










 










II. Търговски и други вземания

364

280

305

357

391

385

235

III. Финансови активи

6

0




 










IV. Парични средства

8

261

112

85

122

157

40

V. Разходи за бъдещи периоди

0

0




 







1

СУМА НА АКТИВА

611

784

659

661

698

931

1082



  1. Основни показатели за финансово-счетоводен анализ на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД за периода 31.12.2003 г. - 31.12.2006 г.








показател/период

12.03

12.04

12.05

12.06

Показатели за рентабилност

1

Коефициент на рентабилност на приходите от продажби

0,28

0,39

1,21

1.12

2

Коефициент на рентабилност на собствения капитал

0,02

0,05

0,25

0.15

3

Коефициент на рентабилност на пасивите /без собствения капитал/

0,35

0,80

4,13

2.08

4

Коефициент на капитализация на активите

0,02

0,05

0,24

0.14

Показатели за ефективност

1

Коефициент на ефективност на разходите

1,07

1,23

2,18

1.73

2

Коефициент на ефективност на приходите

0,93

0,81

0,46

0.58

Показатели за ликвидност

1

Коефициент на обща ликвидност

11,95

12,51

10.23

3.67

2

Коефициент на бърза ликвидност

11,95

12,51

10.23

3.67

3

Коефициент на незабавна ликвидност

2,30

2,98

2.96

0.53

4

Коефициент на абсолютна ликвидност

2,30

2,98

2.96

0.53

Показатели за финансова автономност

1

Коефициент на финансова автономност

16,86

16,02

16,57

13.43

2

Коефициент на задлъжнялост

0,06

0,06

0,06

0.07

Показатели за динамика

1

Коефициент на динамика на собствения капитал

1.00

1.05

1.41

1.61

2

Коефициент на динамика на активите

1.00

1.06

1.41

1.64

3

Коефициент на динамика на пасивите

1.00

1.06

1.41

1.64

4

Коефициент на динамика на приходите

1.00

0.93

2.15

1.97

5

Коефициент на динамика на разходите

1.00

0.81

1.07

1.22


  1. Данни за развойна дейност


Изследователската дейност на холдинга основно е съсредоточена в проучване и разработване на бизнес-планове на дъщерните дружества и за разширяване на техните пазарни възможности у нас и в чужбина. За осигуряване на техническо и технологично обновление на производството в предприятията, със стратегическо за холдинга значение, се извършва технико-икономическо проучване за размера и характера на иновациите.

  1. Настъпили съществени промени, до изготвяне на проспекта.


След приключване на финансовата 2006 г., до изготвяне на настоящия проспект, са настъпили следните съществени промени:

На основание Решение на общото събрание на акционерите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД, проведено на 26.01.2007 г. е сключена сделка по чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК за продажбата на притежаваните от "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД 46 358 броя акции от капитала на „Пътинженеринг” АД – гр. Плевен.


IV. ЧЛЕНОВЕ НА УПРАВИТЕЛНИТЕ И КОНТРОЛНИ ОРГАНИ

  1. Надзорен съвет:


    • Станой Пенев Милачков – председател на надзорния съвет;

Образование: висше;

Квалификация: промишлено и гражданско строителство;

Професия: строителен инженер;

Професионална дейност през последните 3 години – изпълнителен директор на “Главболгарстрой” АД.




    • Емил Манолов Хърсев – зам.председател на надзорния съвет;

Образование: висше;

Квалификация: доктор по икономика - банково дело;

Професия: финансист;

Професионална дейност през последните 3 години – управител на “Хърсев и Ко” КДА и доцент в УНСС.




    • Росица Димова Балабанова– член на надзорния съвет;

Образование: висше икономическо;

Квалификация: икономика на търговията;

Професия: икономист;

Професионална дейност през последните 3 години – подуправител и управител на “Кабелкомерс” ООД.



  1. Управителен съвет:


    • Димитър Йорданов Петров – председател на управителния съвет и изпълнителен директор;

Образование: висше икономическо;

Квалификация: управление и планиране на народното стопанство, доктор по икономика;

Специализация: Финанси и управление на крупни инвестиционни проекти – САЩ;

Професия: икономист;

Професионална дейност през последните 3 години – ръководител на направление “Икономическо и финансово” на “Главболгарстрой” АД


    • Стойчо Владимиров Симов - член на управителния съвет и изпълнителен директор;

Образование: висше;

Квалификация:инженер; икономика на промишлеността, доцент, доктор по икономика;

Специализация – Управление на големи системи - Москва

Професия: икономист.

Професионална дейност през последните 3 години – изпълнителен директор на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД и преподавател във ВТУ и ВСУ


    • Любчо Николов Алдимиров – член на управителния съвет;

Образование: висше;

Квалификация: промишлено и гражданско строителство;

Професия: строителен инженер.

Професионална дейност през последните 3 години – директор на Център “КОПК” към “Главболгарстрой” АД




    • Радко Михайлов Петков – член на управителния съвет;

Образование: висше;

Квалификация: доцент, доктор по икономика;

Професия: брокер.

Професионална дейност през последните 3 години – научен сътрудник в Института по математика и механика към БАН



  1. Обща информация за надзорния и управителния съвет


Юридически лица членове на управителния и надзорния съвет няма.

Освен горепосочените данни за професионална дейност на членовете на надзорния и управителния съвет през последните 3 години, няма информация за участието им в други дружества като членове на управителни и контролни органи.

Месечното възнаграждение на членовете на Управителния и Надзорния съвет на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД е в размер на една минимална месечна работна заплата за страната.

Не са предвидени компенсации в случай, че някой от членовете прекрати участието си в УС и НС на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД.

На проведеното на 30.06.2003 г. общо събрание на акционерите, членовете на Надзорния съвет бяха преизбрани за нов петгодишен мандат.

Брой акции с право на глас, притежавани от членовете на управителния и на надзорния съвет - Членовете на надзорния и на управителния съвети притежават общо 3200 броя поименни безналични акции с право на глас, представляващи 0.85% от гласовете в общото събрание на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД.



  1. Информация за служителите на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД


Към 31.12.2006 г. персонала на “СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ” АД е 10 души, от които 9 са с висше образование – икономическо и инженерно, и квалификация- - организация и управление на производството и труда, счетоводство и контрол, теория и управление на системите, количествени методи при анализ и избор на управленски решения, търговия с ценни книжа и парични средства, електроника, информатика и др.

Не съществуват договорености за участие на служителите в капитала на емитента.



V. АКЦИОНЕРИ СЪС ЗНАЧИТЕЛНО УЧАСТИЕ. СДЕЛКИ СЪС СВЪРЗАНИ ЛИЦА

  1. Данни за акционерите, притежаващи над 5 на сто от акциите с право на глас и данни за лицата, които упражняват контрол върху емитента.


“ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД, София, ул. Дамяница 3-5, притежава 188 000 бр. акции, представляващи 50.09% от гласовете в общото събрание на "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД. През последните 3 години няма промяна в броя на притежаваните от “ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД акции.

Физически лица, притежаващи над 5 на сто от акциите с право на глас – няма.



  1. Сделки със свързани лица


С “Пътинженеринг” АД е в сила договор за предоставена от Холдинга временна финансова помощ, който с анекс е продължен до 10.06.2007 г.

VI. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


Информация за акционерния капитал към 31.12.2006 г.

  • размер на капитала – 375 288 лева

  • брой акции - 375 288 бр.

  • брой на емитираните и изцяло изплатени акции - 375 288 бр.

  • номинална стойност на една акция - 1 лев


Посочване на централния ежедневник, който емитентът използва за публикуване на поканата за свикване на общото събрание на акционерите: Поканите за свикване на общо събрание на акционерите от 2003 г. до 2006 г., както и съобщенията за представени отчети в КФН са публикувани във в-к “Пари”, но не съществува ангажимент или договореност за последващи публикации.
Информация за мястото, времето и начина, по който може да бъде получена допълнителна информация: гр. София, бул. “Никола Мушанов” № 114, всеки работен ден от 9 до 16 часа, телефон: 920-17-21, лице за контакти: Здравка Лазарова, както и от интернет-страницата на дружеството: www.stroyhold.com.

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР:



/доц.Ст. Симов/


Каталог: Finances
Finances -> Доклад за дейността на "стройинвестхолдинг" ад към Годишен Финансов Отчет за 2007 г
Finances -> Д о г о в о р за научни изследвания
Finances -> Iban: bg34ubbs9200 1010018919 при “обб” ад централа, bic: ubbsbgsf информация, относно "стройинвестхолдинг" ад
Finances -> Отчет за трмесечието,приключващо на 31. 03. 2013г. Обща информация Текущ период периодът, започващ на 01. 01. 2013 г и завършващ на 31. 03. 2013 г
Finances -> Отчет приключващ на 31 декември 2009г. Правен статут
Finances -> Iban: bg34ubbs9200 1010018919 при “обб” ад централа, bic: ubbsbgsf информация
Finances -> Iban: bg34ubbs9200 1010018919 при “обб” ад централа, bic: ubbsbgsf годишен доклад за дейността
Finances -> Доклад за дейността на "стройинвестхолдинг" ад към 31. 03. 2011 г., съгласно чл. 100о, ал. 4, т. 2 от зппцк
Finances -> Отчет за трмесечието,приключващо на 30. 09. 2012г. Обща информация Текущ период периодът, започващ на 01. 07. 2012 г и завършващ на 30. 09. 2012 г


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница