Съвет по туризъм – пловдив 4000 Пловдив, пл. Централен №1, Туристически информационен центърДата27.10.2018
Размер231 Kb.
СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ – ПЛОВДИВ

4000 Пловдив, пл. Централен № 1, Туристически информационен център

тел.: 032/656-793, факс: 032/656-794, e-mail: info@tourismplovdiv.org, www. tourismplovdiv.org

ДО: БХРА

БТК

АБТА

БАТА

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

ПРЕДСТАВЯМ НА ВАШЕ ВНИМАНИЕ ЛЕТЕН ОПЕРЕН СЕЗОН – 2014 „ OPERA OPEN“ 

Отваряйки всеки туристически справочник за България неминуемо една от първите снимки е на внушителния Античен театър в Пловдив - един от най-монументалните древни паметници на Балканския полуостров. За популяризирането на това забележително историческо наследство - Античния Театър, голяма е заслугата на 30-годишния летен оперен фестивал, известен още като Верди фестивал, на който традиционно се представяха някои от най-забележителните опери на безсмъртния Джузепе Верди.

В програмата на тазгодишния летен оперен сезон под надслов OPERA OPEN се продължава тази хубава традиция, като същевременно се обновява с изключително силно международно певческо присъствие и с включване на жанрови програми с произведения на композитори като Вагнер  ( за първи път в Пловдив),  Шопен и Гершуин.

Всеки спектакъл и концерт от тазгодишната лятна програма ще бъде представен еднократно. В седем изяви на Античния Театър  ще участват пет световно известни оперни певци, някои от които идват за първи път в България и в Пловдив.Съветът по туризъм-Пловдив като спомоществовател на фестивала и Ваш колега се обръща към Вас с молба да разпространите тази информация до туроператори и турагенти, които да включат в своите пакети програмата на ЛЕТЕН ОПЕРЕН СЕЗОН – 2014 „ OPERA OPEN“:

  • 100-годишнината на безсмъртния наш сънародник и съгражданин Борис Христов, един от най-големите  културни посланици на България и на българската певческа култура  в целия свят, ще бъде тържествено отпразнувана на 21 юни с  Гала концерт.За тази светла годишнина е поканен грузинският бас Паата Бурчуладзе, който в момента е най-видният последовател на триумфа по световните сцени, завещан от българските баси  Борис Христов, Николай Гяуров и Никола Гюзелев. В гала-спектакъла ще  участват също и няколко  пловдивски хорови сдружения с изпълнение на Ортодоксална музика със солист Крум Гълъбов.

  • Очарователното младо шведско сопрано Елизабет Стрид е окачествена от международната критика в САЩ "New York Times"и  " Opernwelt " в Германия  като новата „изгряващата звезда“  на Вагнеровия хоризонт. С присъствието си на фестивала в Байройт тя покори публика и музикалните експерти със своята интерпретация, великолепен глас  и силно сценично присъствие. На сцената на Античния Театър тя ще пресъздаде образите на Зиглинде и Брюнхилде от монументалната тетралогия на Вагнер – „Пръстенът на нибелунгите“. Този спектакъл-феерия, под надслов „Полета на валкюрите“ е синтез  от най-силни драматургични и музикални моменти от крупната  четиридневна творба на великия майстор, която Пловдивската опера ще представи на 12 Юли  в една вечер в рамките на около час и четирийсет минути. Елизабет Стрид е първият шведски оперен певец на българската оперна сцена. С този монументален спектакъл ние ще отбележим международното честване на 200 годишнината на  Рихард Вагнер. 

  • Младото китайско сопрано Хуи Хе е  „перла“  в програмите на най-известните световни театри – Скала де Милано, Виена Щатсопер,  Ню Йоргската Метрополитен, любимка на публиката от Арена ди Верона... и още много други. Преди години за нея се чу като едно от големите  открития на Райна Кабаиванска и в момента триумфира и е една от най-търсените изпълнителки на ролите на Аида, Мадам Бътерфлай, Тоска, Джоконда и т.н. по световните сцени. Хуи Хе ще бъде Аида на 20-и юли и неин партньор ще бъде именитият тенор Камен Чанев, който също пожъна големи международни успехи през последните години и основателно намери  място в световната ранг-листа на един от най-търсените тенорови гласове. Китайското сопрано Хуи Хе гостува за първи път в България. 

  • В лятната програма са включени копродукции с Държавна опера – Стара Загора – „Травиата“ на 28 юни и „Дон Карлос“ на 5 юли, както и Балета на Националната опера – София, които представят „Нощ в синьо“ 24 юни по музика на Шопен и Гершуин и традиционното участие на балет „Арабеск“ в знаменитата „Кармина Бурана“ от Карл Орф на 17 юни.

Повече информация ще намерите на: www.ofd-plovdiv.eu и тел. 0879 09 16 16.

Наличието на тази разнообразна програма, наситена с присъствието на оперни звезди от световната сцена е гарант за поредица  уникални еднократни събития, които ще превърнат Пловдив в летен музикален център на България. Очакваме публика от страната и чужбина между 15 000 и 20 000 зрители..
С уважение: инж. ЛЮБОЗАР ФРАТЕВ

Председател УС

БТ/БТ
Каталог: files -> events
events -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
events -> Списък на участниците – 22 ученици от икономически професионални гимназии и 3-ма учители
events -> Програма „Правосъдие, организиран от Министерство на правосъдието в България
events -> Събития в Дома на Европа в периода 19 23 януари 2015 г. 19 януари 2015 г от 10: 00 17: 00 ч
events -> Програма Й. С. Бах Концерт за пиано ре минор Alledro risoluto Adagio Allegro moderato
events -> Комисия за финансов надзор министерството на образованието и науката фондация „атанас буров”
events -> Програма 15 май 2008 (четвъртък) 9: 00 9: 30 Регистрация, откриване и приветствие от директора
events -> Transnational initiative for guidance of graduated and entrepreneurship


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница