Създаване на електронен тест в Microsoft WordДата27.04.2017
Размер13.07 Kb.
Създаване на електронен тест в Microsoft Word

Колеги, бих желала да споделя своят опит при създаване на електронни изпитни тестове за ученици от ІІІ и ІV клас, които провокират учениците с необичайната си форма и така могат да дадат по-голяма надеждност при проверка и оценка на резултатите от учебната работа. Технологията на създаване на теста не е сложна, а начинът на попълване от учениците се усвоява бързо.

От менюто “Изглед” избираме опцията “Ленти с инструменти” (View-Toolbars), за да визуализираме лентата “Формуляри”( Forms). Важна част от тази лента е бутона с катинар, който ни позволява да “заключим” готовият тест, така че да не може да се редактира или маркира написаното.


  1. Въвеждаме нужният текст за теста.

  2. С помощта на бутоните даваме възможности за шаблонен отговор. Аз използвам три възможности:

І . Първият бутон от лентата ни предоставя възможност за въвеждане на текст от текстово поле, което се разширява само при писане в него.

ІІ. Избор на верният отговор от падащ списък, които е въведен предварително. Използват се вторите два бутона на лентата.

ІІІ. Избор на верният отговор чрез отбелязването му в кутийката пред него.

! Попълването на теста става само при заключен катинар.
Запазването на теста.

Алгоритъм:  1. Задължително заключване на катинара от лентата “Формуляри”.

  2. Скриване на лентата “Формуляри”.

  3. Избор на тип на документа-разширение doc, ако желаем да дава възможност за редактиране и dot, ако не даваме такава възможност. При вторият случай типа на документа става шаблон (template)

  4. Избор на място за запазване и името на документа и запазване.

Предлагам примерен тест, който има за цел само да илюстрира тези възможности, без да претендира за пълнота като съдържание.

Румянка Русева – старши учител в начален етап СОУ „В. Левски” гр. Опака


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница