Типична характеристикаДата09.01.2018
Размер23.75 Kb.

гр. Кнежа 5835, п. к-я 120, факс: (09132) 28 06, тел. 50 50; гр. София 1233, п. к-я 100, www.antikoroza.com« Л И Д Е Р »

АВТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ – КОНЦЕНТРАТ

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

«Лидер» е течен, концентриран обезмаслител за почистване на автомобилни и мотоциклетни двигатели, както и части от тях. Служи за почистване на енергетично оборудване – турбини, лагери, маслени системи, кондензатори и др. След разреждане се ползва за измиване на мотоциклети, автомобилни купета и каросерии. Работи без подгряване. Не уврежда гумени и каучукови изделия. Обезмаслява повърхности и детайли от черни и цветни метали.

Произвежда се на база етоксилиран линеен алкохол, изопропил-пропан 2-ол, натриева основа, натриеви алкан-сулфонати, свързвател на тежки метали ЕDTA, багрило и вода.

Препаратът не е токсичен и пожароопасен.СПЕЦИФИКАЦИЯ:

ТС № АН 0320 - 11


ТИПИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА:


1. Външен вид – прозрачна течност с бяла утайка;

2. Цвят – бял (след хомогенизиране);

3. рН – от 11,5 до 12,5;

4. Плътност при 20°, g/cm³ – 1,09;

5. Обезмасляваща способност – промивката добре омокря цялата повърхност.

ПРИЛОЖЕНИЕ И ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ КОНЦЕНТРАЦИИ ЗА РАБОТА:

Препаратът «Лидер» е концентриран, алкален, течен обезмаслител, Чисти силно замърсени детайли, енергетично оборудване, двигатели, агрегати и автомобилни части от масла, греси, кал, маслени и лакови отложения и нагар.

Като концентрат се ползва само за почистване на детайли, двигатели и авточасти, върху които няма лаково-бояджийски покрития.

За сплави на цветни метали (алуминий, цинк, мед), се разрежда с вода от 1:5 до 1:10.

За миене на каросерии и купета се разрежда с вода, в съотношение от 1:12 до 1:20.

НАЧИН НА РАБОТА:

Препаратът «Лидер авто» се нанася без подгряване, чрез напръскване, обмазване или заливане. Третираните повърхности се оставят да престоят с обезмаслителя няколко минути, след което се изплакват обилно с вода. При силно замърсени, разглобени автомобилни части от черни метали, без лаково-бояджийско покритие, е за предпочитане същите да се потопят в «Лидер» без разреждане. Времето за престой е в зависимост от степента на замърсяване (от 5 до 30 мин.). След това детайлите се промиват обилно с вода. С цел предпазване от ръжда, е препоръчително почистените и обезмаслени детайли да се облеят с 25 % разтвор на емулсол «Монопас ЕМ3» или да се обработят с „Антикор” (производство на «Антикороза» EООД).Препаратът «Лидер» е алкален. При работа с него е необходимо да се използват лични предпазни средства – предпазни очила, гумени ръкавици и престилки. При попадане на препарата върху кожата е препоръчително незабавно измиване с вода.

СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ

12 месеца от датата на производство.
Каталог: uploads -> documents
documents -> Прокуратура на република българия
documents -> Наредба №6 от 18 септември 2009 Г. За определяне на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване
documents -> Доклад за прилагането на закона и за дейността на Прокуратурата и разследващите органи през 2007г
documents -> И-57/24. 04. 2001 г. Искане от главния прокурор на република българия
documents -> И-145/2002 г. София, 25. 10. 2002 г. До Конституционния съд на Република България
documents -> Наредба №3 от 24 октомври 2014 г за условията и реда за водене на регистрите при международно осиновяване и даване на съгласие от министъра на правосъдието
documents -> Прокуратура на република българия
documents -> За да изпълнява задълженията си, прокуратурата трябва да има съответните правомощия изказване на Главния прокурор на Република България никола филчев пред Асоциацията на прокурорите в България
documents -> Обяснителна записка относно: Изпълнението на бюджета на цдг „Таня Савичева” към 30. 06. 2016г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница