Тодор Славов с участие в най-престижното турско ралиДата28.10.2018
Размер13.86 Kb.
Тодор Славов с участие в най-престижното турско рали
Стартират още два български екипажа на Георги Гераджиев и Крум Дончев
Балканският рали шампион Тодор Славов ще стартира в края на седмицата в „AVIS Босфорус рали 2014”, най-престижното турско автомобилно състезание. Славов и неговият навигатор Петър Илиев са фаворитите за спечелване на битката при автомобилите с един двигателен мост, а традиционно силното представяне на екипажа на Булбет рали тим край Истанбул им вдъхва увереност и за добър резултат в генералното класиране.

Основна цел за българския тандем, освен поддържането на състезателен ритъм, е промотирането на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 година. Само преди няколко дни морската столица бе класирана за финала на престижната надпревара, като нейни съперници ще бъдат градовете Кашкайш (Португалия), Голуей (Ирландия) и италианският Перуджа.

„За нас участието в Босфорус рали винаги е било приоритет. Надпреварата край Истанбул е едно от любимите ми състезания и за мен е удоволствие да карам по макадамовите отсечки там. В последните години нямаме възможност за редовни участия в чужбина и затова всеки старт извън България е важен за поддържане на състезателния ритъм. Ще дадем всичко от себе си, за да бъдем възможно най-напред в генералното класиране и да спечелим при автомобилите от нашата група. А също така искаме да представим достойно нашия град, който за трета поредна година е на финалната права в конкурса за Европейска младежка столица, и се надявам, че нашата подкрепа ще помогне за спечелването на тази титла”, сподели балканският рали шампион за 2013 година.

Освен Славов и Илиев в турското рали ще стартират още два български екипажа – Георги Гераджиев/Георги Гаджев (Ford Fiesta ST) и Крум Дончев/Петър Йорданов (Mitsubishi Lancer Evo X).„AVIS Босфорус рали” започва в петък вечер с церемониален старт в едно от преградията на Истанбул - Пендик. Там е разположен и сервизният парк на състезанието. Маршрутът включва 12 скоростни отсечки на макадам с обща дължина 190,72 състезателни километра. Финалът на състезанието е в неделя следобед отново в Пендик.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница