Туристите, закупили ваучери за почивка от „Алма тур България“, да не предприемат пътуванияДата09.01.2018
Размер18.61 Kb.
Туристите, закупили ваучери за почивка от „Алма тур България“, да не предприемат пътувания

В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма бе получена информация за възникнали проблеми с туроператора „Алма тур България“, който е прекратил плащанията към своите контрагенти. По тази причина туристите, закупили ваучери за почивка от „Алма тур България“ не трябва да предприемат пътувания. Това стана ясно на пресконференция днес в МИЕТ с участието на заместник министър Иво Маринов, председателя на Комисията за защита на потребителите Александър Масларски, генералния директор на България ер Янко Георгиев, изпълнителния директор на застрахователно дружество „Армеец“ Цветанка Крумова и представители на туристическия бранш.

На пресконференцията днес заместник министър Иво Маринов каза, че държавата работи активно в партньорство с всички заинтересовани страни, за да не допусне евентуална критична ситуация с изоставени наши сънародници в чужбина. Постигната е договореност с превозвача „България ер“ туристите, почиващи по програма на „Алма тур България“, да бъдат извозени обратно в страната. В момента общо 183 клиенти на „Алма тур България“ почиват на остров Крит и в турския курорт Анталия. Те трябва да се приберат в страната на 24 септември.

По-късно днес в Комисията за защита на потребителите предстои извънредно заседание, на които ще бъдат разгледани съмненията за нелоялна търговска практика от страна на „Алма тур България“, каза председателят на комисията Александър Масларски. На сайта на комисията www.kzp.bg са оповестени телефони за контакт със застрахователя, на които може да се съобщават сигнали за проблеми при пътувания, организирани от „Алма тур България“.Нови пътувания по програмата на „Алма тур България“ няма да се осъществяват, стана ясно на пресконференцията днес. Става въпрос за един полет София – Санторини – София в периода 22-25 септември, два полета София – Дубровник – София на 22-25 септември и 6-13 октомври и девет полета София – Барселона – София в периода от 22 септември до 11 ноември. Туристите, закупили и платили изцяло или частично ваучерите си, могат да потърсят правата си пред туроператора, който има застраховка „професионална отговорност“ в застрахователно дружество „Армеец“.

На среща в МИЕТ по-рано днес изпълнителният директор на „Алма тур България“ Любомир Панковски се ангажира да уведоми застрахователното дружество за настъпило застрахователно събитие, както и да предупреди по подходящ начин всички свои клиенти за невъзможността на компанията да организира пътуването им. „Ще приемем заявленията на всички туристи за възстановяване на платените от тях суми“, каза Панковски. Зам. министър Иво Маринов подчерта, че ще поиска „Алма тур България“ да бъде заличена от регистъра на туроператорите заради нелоялна търговска практика.

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница