Тв 7 организира журналистическо състезание по картингДата06.01.2017
Размер15.3 Kb.
Новина
ТВ 7 организира журналистическо състезание по картинг
По случай старта на новия сезон на Формула 1, който се излъчва пряко по ТВ 7, телевизията покани колеги журналисти да премерят сили на състезание по картинг, организирано специално за целта.
Източник: Speed-Press
Днес, 30.03.2010 г., от 13,00 ч на картинг пистата в Красна поляна се проведе състезание по картинг за журналисти, организирано от ТВ 7. На поканата на телевизията се отзоваха колеги от 30 медии, които премериха сили в моторните спортове по случай старта на новия сезон от Формула 1. Състезанието се състоя в пет кръга, като до финала стигнаха петима участници.

ТВ 7 е единствената телевизия в България, която излъчва състезанията от световния шампионат Формула 1 през 2010 г. Феновете на най-силния и авторитетен автомобилен шампионат могат гледат на живо всички квалификации и стартове, а за да са по-интересни предаванията, телевизията ще има свой екип на "мястото на събитието" в 8 от стартовете.

В състезанието участваха и водещите на студиото Формула 1, което се излъчва в продължение на 20 минути преди старта и показва всичко най-интересно, случило се по време на състезателния уикенд, а формата на картината е 16/9.

В оспорваното състезание с акробатична катастрофа е Атанас Марков от списание F1 Racing България, който направи най-зрелищното изхвърчане от пистата и единствен от всички състезатели „излетя” от своя карт. Причината да се стигне дотам е, че нетърпеливият Марков искаше да изпревари колегата си Ради Ангелов още в първия завой. Самият Ангелов спечели два от стартовете и показа отлична форма чак до финалната серия. Явор Рабовянски от Speed-Press се готвеше да грабне титлата, докато не беше избутан от трасето от Веско Вълчев от Дарик радио, който явно не беше разбрал забавния характер на събитието и се стремеше към финала на всяка цена.

Победителите бяха наградени от Светлана Василева – изпълнителен директор на ТВ 7, и Николай Илиев – продуцент на редакция "Спорт".

Ето го и класирането:

I място – Борис Барбалов, списание Club S1

II място – Веско Вълчев, Дарик радиоIII място – Борислав Петров, AMS
Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница