Тя е високо технологична и специализирана, отговаря напълно на високите изисквания на инспекцията за качество и професионализъмДата11.03.2017
Размер12.03 Kb.
Тя е високо технологична и специализирана, отговаря напълно на високите изисквания на инспекцията за качество и професионализъм. Нейното внедряване гарантира сериозна икономическа ефективност и бързина на анализите – спестяват се време и финансов ресурс при диагностиката. Цялата система (апарат и реактиви) притежава маркировка за работа според изискванията за диагностика в хуманната медицина и е гаранция за достоверността и валидността на получените резултати.

С тази апаратура ще се извършва скрининг, генотипизиране и най-прецизната диагностика на човешкия папиломен вирус (HPV). В съвременната борба с разпростарнението на рака на шийката на матката, качествената диагностика на Човешкия папиломен вирус - основният причинител на това раково заболяване, тя е от огромно значение за профилактиката и евентуалното своевременно лечение.

Апаратурата регистрира проблема в много ранен стадий от развитието на инфекцията, което дава възможност за по-добро и навременно лечение. Високотехнологичните анализи са част от стремежа да се предостави по-добра и компетентна грижа за женското здраве. С нея ще се извършва още прецизна молекулярно-генетична диагносика за наличие на още 5 вируса, предавани по полов път - Cytomegalovirus (CMV), Epstein-Barr virus (EBV), Herpes simplex virus (HSV) и вируса на СПИН (HIV).

Друго предимство е, че ще могат да се изследват и мъже за наличието на вискорискови и нискорискови типове човешки папиломен вирус, защото те са основен преносител на инфекцията. Това от своя страна осигурява всеобхватен подход при борбата с това заболяване.Обучението на трима експерти от лабораторията за работа с модерната апаратура приключи. То бе проведено от доц.Евелина Шикова от Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и д-р Величка Кърджева от фирмата - доставчик на апаратурата.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница