Участниците сами определят продължителността на своето пребиваване в Санкт-Петербург /от два до седем дни/ и най-привлекателната за себе си екскурзионна програма, избирайки един от двата предлагани варианта на тураДата06.11.2017
Размер215.39 Kb.
Новост за сезон 2010 е цикличният тур „Санкт-Петербург – ден след ден”, който включва екскурзии в най-знаменитите и популярни музеи на града и околностите и открива за туристите нови възможности.

За разлика от другите турове за сборни групи, той е по-гъвкав, позволявайки началото и краят на запознаването с града да стане във всеки ден от седмицата.Участниците сами определят продължителността на своето пребиваване в Санкт-Петербург /от два до седем дни/ и най-привлекателната за себе си екскурзионна програма, избирайки един от двата предлагани варианта на тура: „Санкт-Петербург – ден след ден” ИНТЕНЗИВЕН или КОМФОРТЕН.

 

Този тур може да започва всеки ден от седмицата и да бъде с продържителност от два до седем дни. След това програмата се повтаря.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

 

ПонеделникАвтобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията в Петерхоф „По стария Петерхофски път” с посещение на един от малките дворци или музей в Петерхофския резерват.  Запознаване с фонтаните и каскадите на Долния парк.

 

Петерхоф е любимата крайморска резиденция на Петър Велики, която той с гордост показвал на чуждите си гости и наричал: „Моя приморски Парадиз”. Царят пожелал пътят водещ от Санкт-Петербург до Петерхоф да бъде красив и благоустроен. Чужденците го сравнявали с „прелестния преход от Париж до Версай”. Един от съвременниците на Петър І писал: „Това бе много весел път. Той преминаваше покрай много вили, ту тук ту там пробляскваха загадъчните кули на дворци и изрязаните в тях прозорци”.Долният парк е създаден в началото на 18 век по заповед и по личните чертежи на Петър І в стила на френските градини, със загадъчно оформени тревни площи, с беломраморни, бронзови и позлатени скулпури на брега на Финския залив. „Сред приказните дворци на Версай, Шенбрунна, Потсдам – Петерхоф заема особено място. Него често го сравняват с Версай но това е недоразумение. Съвършено особен характер на Петерхоф придава морето. Той сякаш е роден от морската пяна, сякаш е сътворен по заповед на могъщия морски цар” – така описал Петерхоф А.Н. Бенуа.

 Главно украшение на Долния парк стават многочислените фонтани и каскади. „... Фонтаните в Петерхоф са символически израз на водното царство, потоци от пръски на това море, което се плиска о бреговете на двореца” – продължава Беноа.Предвидено е посещение на един от малките дворци, създадени за почивка и веселие на руските владетели и техните многочислени гости или на един от музеите на територията на Петерхофския резерват.

 

ВторникАвтобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията „Петровският Петербург” с посещение на Петропавловската крепост и Меншиковския дворец.

 

Екскурзията дава възможност да се придобие представа за епохата на Петър І, за основаването и първите години от живота на младата столица на Русия, основана на бреговете на Нева. Стъпвайки върху паветата на Съборния площад в Петропавловската крепост, Вие ще почуствате духа на Петербур от началото на 18 век, имената на крепостните бастиони ще Ви напомнят за сподвижниците на Петър Велики, които му помагат да изгради новия град „от тъмнината на горите и блатата”.В събора осветен в чест на Светите апостоли Петър и Павел, Вие ще имате възможност да видите местата където са погребани руските императори и императрици след Петър І. Попадайки в Меншиковския дворец – резиденция на първия генерал-губернатор на Санкт-Петербург А.Д. Меншиков, Вие ще се запознаете с начина на живот на богатите велможи от началото на 18 век. С малко повече въображение може да си представите как са празнувани тук победите в Северната война. Тук първоначално са приемани чуждите посланици, празнували са венчавките на Петър І и Екатерина І. В този дворец, на светлейшия княз А.Д. Меншиков, по време на първите петровски асамблеи, дами и кавалери облечени по последна европейска мода са пробвали новото за тях питие – кафе, са се учили да танцуват, да водят светски беседи и да спазват новия за тях европейски дворцов етикет.

 

СрядаАвтобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията „Тайните на стария Петербург” с посещение на Юсуповския дворец.

 

Петербург е град обвеян с мистически и тайствен ореол, който винаги са чувствали жителите на града, особено поетите и писателите, надарени с тънкото възприятие на загадъчното и необикновенното. Сред най-вълнуващите петербургски тайни е убийството на император Павел І, тайната на стареца Федор Кузмич, странното видение на Сенатския площад когато на наследника на престола Павел Петрович се явил духа на Петър Велики, предсказаната от циганка съдба на Александър ІІ.В хода на екскурзията Вие ще узнаете за тайните които обгръщат основаването на Санкт-Петербург. Воалът на тайствеността обгръща града и днес. За някои от тези тайнствени истории ще стане дума в хода на тази екскурзия. И ще завърши тя в Юсуповския дворец, принадлежал на една от най-богатите и влиятелни фамилии в Русия. Юсупови са били най-близки роднини с управляващата династия на Романови. Техния дворец на река Мойка – е съхранил не само великолепния интериор на парадните зали и жилищните покои, но също топлотата и обаянието на техните стопани. Този дворец влязъл в руската история не само като един от най-разкошните но и като мястото където е убит Григорий Распутин – необикновенно противоречива личност, която и до днес тревожи умовете на хората.

 

Екскурзия на туристически катер по реките и каналите на „Северната Венеция”.Това е великолепна възможност да видите града от необичаен ракурс – от водата. Да се полюбувате на неговите мостове, ажурни решенки, огради и фенери, придаващи му особен романтически вид.

 

ЧетвъртъкАвтобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията „Под скиптъра на Романови” с посещение на храм Воскресение Христово /Спас на крови/ и Руския музей.

 

В продължение на две столетия Санкт-Петербург расте и се развива под скиптъра на династията Романови като столица на Руската империя. Тук са запазени до наши дни императорските и великокняжеските дворци, където е протичал животът на августейшите семейства, административните сгради, където се е определяла вътрешната и външна политика на руската държава, православните храмове в които се възнасяли молитви помазаниците Божии.На границите на вековете 19-ти и 20-ти, на мястото където е бил смъртоностно ранен император Александър ІІ, в негова памет е бил издигнат един от най-необикновенните събори на Санкт-Петербург – храмът Воскресения Христова, който народът нарича Спаса на Крови. Фрагмети от павираната улица и решетки – неми свидетели на покушението срещу царя – се намират под свода на събора. Храмът е бил съграден като паметник на Александър ІІ на средства пожертвани от градовете и губерниите на огромната Руска империя. Първото което се набива в очите при влизане в него е удивителния мозаечен килим, икони и орнаменти покриващи цялото вътрешно пространство на събора от цокъла до купола.

Това е единствения православен храм, чиято украса е една от най-големите мозайки в света. Картини на руските мозаични майстори могат да се видят и в Руския музей, където е събрана най-голямата колекция от руско изкуство от древни времена до наши дни. Императорският музей на руското изкуство е бил създаден в края на 19-ти век по заповед на император Александър ІІІ в бившия дворец на великия княз Михаил Павлович – по-малкият син на император Павел І. Дворецът е бил построен послучай бракосъчетанието с великата княгиня Елена Павловна, по проект на архитекта К.И. Роси. Самият стопанин на двореца, както много мъже от рода Романови, е бил човек изключително военен. Неговата съпруга, великата княгиня Елена Павловна се оказала пълна негова противоположност. Тя прекрасно познавала музиката, литературата и изкуството. По нейна инициатива под сводовете на двореца са провеждани литературни и музикални вечери. Тук за първи път са звучали стиховете на поети като Пушкин, Жуковски и Вяземски, произведения на Антон Рубинщейн, историкът Карамзин.       

 

Петък

Автобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията в „Бисерът на галантния век”- Царско село с посещение на Екатерининския дворец – една от най-красивите извънградски резиденции на 18-ти век.

 

Архитектът Ф.Б. Растрели е сътворил оригинален архитектурен шедьовър в стил на руски барок. Френският посланник, любувайки се на великолепните фасади на двореца с възторг заявил на императрица Елисавета Петровна: „Аз гледам на този разкошен брилянт и не мога да си представя каква среда за него е нужна”. Украсата на парадните зали поразява с изобилие на позлатени резби, огледала, кристални полюлеи. В позлатените зали на двореца, осветени от хиляди свещи са се провеждали балове и маскаради, приеми и тържества послучай победите във войните с Турция и Персия.В поредицата от покрите със злато зали е включена и прочутата Кехлибарена стая, подарена на Петър І от пруския крал Фридрих Вилхем І. Похитена в годините на Втората световна война, тя е възстановена от талантливи руски реставратори и през 2003 година заема своето място в Екатерининския дворец. През тази година Царско село отбелязва своя 300 годишен юбилей.

 

СъботаАвтобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията „Парадният  Петербург” с посещение на Исаакиевския събор и Ермитажа.

 

Грандиозният Исаакиевси събор е не просто най-големия православен храм в Санкт-Петербург. Това е неговия символ и неговата гордост. Храмът с височина от 101.5 метра е бил издигнат за 40 години, по проект на френския архитект О. Монферан, превърнал се в основно дело на неговия живот. Днес Исаакиевският събор е четвъртия по големина християнски храм в света, отстъпвайки на събора на Петър и Павел в Рим, събора на Павел в Лондон и Санта Мария дел Фиоре във Флоренция.За него са написани стихове и песни, той е предмет на възхищение на многочислените гости от целия свят, пристигащи на бреговете на Нева. Външният вид и вътрешната украса на храма поразяват въображението, а наблюдателната площадка разположена на 43 м височина открива възхитителна панорама към Нева и Санкт-Петербург. Зданието на Исаакиевския събор, вече почти два века служи като олицитворение на надежността, основателността и величието на Русия.

В непосредсвена близост до него се намира императорския Зимен дворец – днес главното здание на Ермитажа. Дата на неговото създаване се счита 1764 година, когато в Петербург от Берлин била доставена колекция от 225 картини на холански и фламански художници. Платната са били поставени в няколко зали на Зимния дворец, които били наречени с френската дума „Ермитаж”, което в превод означава „пустинно убежище”, „приют на отшелника”. Дълго време там се събирал ограничен кръг близки приятели на Екатерина ІІ. В своите писма до Волтер, тя признава, че на картините се наслаждава само тя и мишките. При император Николай І колекцията на Ермитажа значително се попълнила с нови експонати и станал достъпен за широката публика. Днес това е истинска съкровищница на световното изкуство в която се съхраняват около три милиона експонати.

 

НЕДЕЛЯ

Автобус 10.30 – 17.00 часа

10.30 часа. Начало на екскурзията „Всеки желаещ да бъде пуснат ...” с посещение на Кунсткамерата и Военно-морския музей.     

 

Думата „Кунсткамера” в превод от немски означава кабинет на редките предмети. За първи път отправяйки се зад граница с „Великото посолство” в края на 17 век, Петър І видял много такива кабинети на редките вещи, които били на мода у европейските монарси. Като човек любознателен, той започнал да събира собствена колекция от „монстри и раритети”, не пестейки средства за това. Всички тези вещи станали по-късно основа за създаване на „Господарския кабинет”, а след това се превърнал в първия руски музей. Изборът за място на зданието на музея е свързано със следната легенда: един ден Петър І разхождайки се по Василиевския остров видял две необикновенни елхи. Клоните на едната така се били врастнали в стеблото на другата, че било невъзможно да се определи кои клони на кое дърво принадлежат. Тази странна картина подсказала на Петър І мястото където да бъде изградено зданието на първия музей на редките предмети в Русия. Кунсткамерата била издигната на Университетския крайбрежен булевард в началото на 18-ти век и станала първия общо достъпен музей в Русия. Петър І заповядал да пускат в музея всичи желаещи. За привличане на посетители, те били гощавани с пирог и чашка водка но само на изхода, след разглеждане на колекция. По-късно в Кунсткамерата започнали да постъпват екзотични предмети, дрехи, украшения, оръжия донесени от далечни страни от руски пътешественици. Днес музеят притежава една от най-големите етнографически експозиции в света.

През Петровската епоха се появява и колекцията на Военно-морския музей, разположен в непосредствена близост. По заповед на Петър І при Санкт-Петербургското Адмиралтейство, през 1709 година е била създадена т.н. „Модел-камора”, където в задължителен ред се предавали чертежите и моделите на всички построени в Русия кораби. Днес в колекцията на музея могат да се видят знаменития Ботик на Петър І - „прадядото на руския флот”, точни копия на първите руски бойни кораби, построени в корабостроителницата на Адмиралтейството, модел на първата подводница и съвременни кораби на Военно-Морския флот на Русия. Така в музея е представена цялата история на развитието на корабостроенето от Петър І до днес.

 

 „Интензивният” вариант предвижда ежедневна екскурзионна програма, започвайки от деня на пристигане и завършвайки в последния ден от пребиваването в града. Той е предназначен за тези туристи, които искат без да губят време веднага да започнат запознаването си със Санкт-Петербург и до самото си заминаване да се наслаждават на шедьоврите на града в съпровождане на екскурзовод.Турът „Комфорт” е предназначен за тези гости, които заради късното си пристигане или ранното си заминаване не успяват да се включат в екскурзионните програми в първия и последния ден от своето пребиваване в Санкт-Петербург. Този вариант ще се хареса и на туристите, които в деня на пристигане ще поискат да си починат от пътуването и да се включат от другия ден в екскурзионната програма. В деня на отпътуването си, те самостоятелно могат да посетят онези места на града, които са им харесали най-много, за да запазят в паметта си удивителните срещи с прекрасното, които ден след ден щедро дарява Санкт-Петербург на всеки свой гост.

 

Пакетни цени на човек в български лева, валидни при мин. 2 човека: 

 

5 дни/4 нощи Пакет „Комфорт”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август722

-

707

663

 

05.06-29.06 Юли

829

-

814

771

 

04.09-29.09 Септември

677

-

662

618

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август722

872

-

663

 

05.06-29.06 Юли

829

1080

-

771

 

04.09-29.09 Септември

722

872

-

663

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август654

754

-

595

 

05.06-29.06 Юни

744

944

-

685

 

04.09-29.09 Септември

620

683

-

561

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август729

 

945


 

814


 

670


5 дни/4 нощи Пакет „Интензив”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август779

-

754

710

 

05.06-29.06 Юли

896

-

871

827

 

04.09-29.09 Септември

739

-

714

670

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август779

929

-

710

 

05.06-29.06 Юли

896

1146

-

827

 

04.09-29.09 Септември

779

929

-

710

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август716

816

-

647

 

05.06-29.06 Юни

806

1007

-

737

 

04.09-29.09 Септември

679

742

-

610

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август792

1008

874

723

6 дни/5 нощи Пакет „Комфорт”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август814

-

794

750

 

05.06-29.06 Юли

956

-

936

892

 

04.09-29.09 Септември

759

-

739

695

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август814

1002

 


-

750

 

05.06-29.06 Юли

956

1270

-

892

 

04.09-29.09 Септември

814

1002

-

750

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август729

855

-

665

 

05.06-29.06 Юни

844

1094

-

780

 

04.09-29.09 Септември

689

767

-

625

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август826

1096

911

763

6 дни/5 нощи Пакет „Интензив”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август878

-

850

806

 

05.06-29.06 Юли

1018

-

990

947

 

04.09-29.09 Септември

821

-

793

749

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август878

1066

 


-

806

 

05.06-29.06 Юли

1018

1331

-

947

 

04.09-29.09 Септември

878

1066

-

806

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август792

918

-

721

 

05.06-29.06 Юни

905

1155

-

833

 

04.09-29.09 Септември

751

829

-

679

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август889

1158

971

817

7 дни/6 нощи Пакет „Комфорт”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август914

-

889

845

 

05.06-29.06 Юли

1080

-

1055

1011

 

04.09-29.09 Септември

847

-

822

778

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август914

1140

-

845

 

05.06-29.06 Юли

1080

1456

-

1011

 

04.09-29.09 Септември

914

1140

-

845

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август813

963

-

744

 

05.06-29.06 Юни

948

1249

-

879

 

04.09-29.09 Септември

762

856

-

693

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август928

1251

1012

859

7 дни/6 нощи Пакет „Интензив”

Хотели

Период

1/2 DBL

SGL

Доп. легло

Дете до 14

АЗИМУТ 3* комфорт семеен

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август976

-

939

900

 

05.06-29.06 Юли

1145

-

1108

1069

 

04.09-29.09 Септември

909

-

871

832

АЗИМУТ 3* бизнес

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август976

1202

-

900

 

05.06-29.06 Юли

1145

1522

-

1069

 

04.09-29.09 Септември

976

1202

-

900

АЗИМУТ 3* комфорт

04.05-04.06 май

30.06-03.09 Юли-Август875

1205

-

798

 

05.06-29.06 Юни

1010

1310

-

934

 

04.09-29.09 Септември

824

918

-

748

ОКТЯБРЬСКАЯ 3*

(Лиговский) стандарт02.07-25.08

Юли-август989

1312

-

912

 

Пакетните цени включват:


  • нощувки със закуски шведска маса

  • Трансфери  летище „Пулково” –хотел -  летище „Пулково”

  • Екскурзии в музеи и посещение на забележителности, посочени в програмата. В цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за музеите

  • Транспорт по програмата

  • Съдействие при полагане на руска входна виза

  • Медицинска застраховка за периода на пътуване /за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща/

Пакетните цени не включват: самолетен билет

  • София – Санкт Петербург – София с авиокомпания България Ер / Аерофлот и др.  на индивидуална цена от 308 EUR с  летищни такси включени

  • Допълнителни екскурзии по желание

  • Такса за полагане на виза за Русия 69 лв /нормална тарифа – 10 календарни дни /

  • Разходи от личен характер.

 *Фирма си запазва правото да внася изменения в реда на посещенията на екскурзионните обекти или тяхната замяна на равностойни, без да се изменя пълния обем  на предоставените услуги. 

 

Условия за записване по програмата

Записването по програмата става с внасяне на депозит 30 % от стойността на програмата, консулската такса и самолетен билет.

Доплащане на програмата – 15 дни преди началото на програмата.

При анулация на програмата след записване се удържат стойността на руската входна виза и съответната такса за анулация на самолетен билет.

 

В случай на отказ на КЛИЕНТА от заявка за индивидуални туристи в сборни групи, ТУРОПЕРАТОРЪТ има право да наложи глоба в размер:

 

Период

Количество календарни дни до датата на тръгване

Размер на глобата

Извън сезона от:

11.01-30.04;

01.10-29.12


21-14 дни

-

14-7 дни

25% от цената на тура

5 дни и по-малко

100 % от цената на тура

Нисък сезон от:

01.05-31.05

16.07-30.09

30.12 – 10.0121-14 дни

25% от цената на тура

14-10 дни

50% от цената на тура

7 дни и по-малко

100 % от цената на тура

Висок сезон от:

01.06 – 15.07 

 


14-8 дни

25% от цената на тура

14-10 дни

50% от цената на тура

7 дни и по-малко

100 % от цената на тураБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница