Училищен център за интеграцияДата22.07.2016
Размер21.65 Kb.

ПРОЕКТ BG051PO001- 4.1.05-0011.

УЧИЛИЩЕН ЦЕНТЪР ЗА ИНТЕГРАЦИЯ

ЗАЕДНО У ДОМА , ЗАЕДНО В ЕВРОПА”Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз


ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - МЕСЕЦ ЮНИ

На 15 и 16 юни се проведе екскурзия с участието на всички клубове от проекта „Заедно у дома,заедно в Европа.”:”Родина”,”Художествено слово”,”От раклата на баба”,”Шарена черга”Те посетиха уникалните български столици:Плиска,Велики Преслав и Велико Търново.

Учениците, техните ръководители и целият учителски състав се докоснаха до една величествена епоха от нашата историяТези градове възраждат патриотизма, гордостта и величието на един народ, който е отстоял превратностите на времето и е достигнал до своя политически апогей, култура и изкуство.

Преподавателите и участниците в клубовете бяха впечатлени от красотата, природата, древните паметници и музеите в престолните градове.

Учениците в Плиска и Преслав разгледаха руините от царските дворци,посетиха музеите,в които се съхраняват ценни експозиции, автентични макети на дворците и църквите,оригинални сбирки от епиграфски паметници.

Изслушаха с интерес беседата на уредничката от националния исторически музей в Плиска.

В град Шумен екскурзиантите не забравиха „паметта българска”и се изкачиха на паметника 1300 години България.

Участниците останаха възхитени от старопрестолния град Търново. Много от учениците не бяха се докосвали до истинската история на България, а тя е именно там- в град Велико Търново.

Останаха възхитени от музея с гипсови фигури, изваяни с финес и майсторство. Музеят привлича със сполучлива възстановка на живота, бита и традициите,както на царското семейство, така и на обикновените жители на старопрестолния град- Царевград – Търнов.Старите руини и реставрирани църкви оживяха,докоснати от детските души.

Тази екскурзия обогати емоционално всички участници:учители, ученици и служители.Споменът за преживяното ще живее много дълго в сърцата им.Ще помнят пътуването, ще помнят посетените „свети места” и ще разказват дълго на приятели и близки за изживените прекрасни мигове в старите български столици на България:Плиска,Преслав и Търново.Ръководител проекта:

Т.Чакъров

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. ПГСС „ Златна нива” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или МОН“

Инвестира във вашето бъдеще!

Каталог: proekti
proekti -> Програма за развитие на селските райони Проект "Младежка работилница" шанс за младите роми" на Сдружение "Партньори Кюстендил", по оп "Човешки ресурси", схема за социално предприемачество
proekti -> Програма асоки на проекта Калимера Културни приложения: Местни институции като посредници
proekti -> Част 1 насоки в контекста на социалната политика
proekti -> О б щ и н а к о с т и н б р о д общински съвет костинброд
proekti -> Община балчик т е Х н и ч е с к о
proekti -> Програма " околна среда 2007-2013 г." Решения за по-добър живот Дирекция на природен парк „Витоша"
proekti -> Technical specifications for gas installations (dvgw-trgi) Regles techniques pour installations de gaz (dvgw-trgi) Предговор
proekti -> О б щ и н а п а в е л б а н я обл. Стара загора


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница