Удължава се срокът за номиниране на най-добрите реклами и телевизионни проекти с положителен образ на женитеДата15.02.2018
Размер31.95 Kb.

София, 28 юни 2012 г.

Удължава се срокът за номиниране на най-добрите реклами и телевизионни проекти с положителен образ на жените
До 15 юли 2012 г. ще продължи кампанията по набиране на номинации за участие в конкурса за наградата за положителен образ на жените в рекламата и в маркетинга за 2011/2012 г.
Наградата за положителен образ на жените в рекламата и маркетинга е вдъхновена от резолюция на Европейския парламент, гласувана на 3 септември 2008 г. относно влиянието на маркетинга и на рекламата върху равенството между жените и мъжете. Тя има за цел да стимулира търговските дружества, компании и неправителствени организации и рекламодателите към по-отговорна социална ангажираност за преодоляването на стереотипизирането по полов признак, гарантирането на равното заплащане за работа с еднаква стойност, както и по въпроса за присъствието на жените на ръководни позиции в бизнеса, политиката и социалния живот.
Конкурсът се организира за първи път в България от Информационното бюро на Европейския парламент в България в сътрудничество с Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ) и д-р Антония Първанова (АЛДЕ, НДСВ), членове на Комисията за правата на жените и равенството между половете на Европейския парламент. Наградата е под патронажа и на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия.
Наградата се организира с подкрепата на Комисията за защита от дискриминация, Обществения съвет на жените в бизнеса в България, Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Съюз на българските журналисти (СБЖ), Съюз на българските художници (СБХ), Български фонд за жените, сп. Business Woman Magazine и сп. Ева. Българският скулптор Бойко Митков изработва наградните статуетки.

Жури с участието на европейските депутати Мария Неделчева и д-р Антония Първанова, представители на браншови и неправителствени организации, университетски преподаватели, експерти и журналисти, ще избере най-добрите реклами. Те отговарят на условията на конкурса в три категории:


Рекламна кампания, публикувана, излъчвана, организирана и разпространявана по един или повече комуникационни канала в периода 01.01.201101.07.2012 г. в България сроковете са описани в т. 1 от Правилата.
Телевизионен проект, предаване, репортаж, сериал, документален филм, риалити шоу, излъчени по национална или местна телевизия.
Социална кампания, публикувана, излъчвана, организирана и разпространявана по един или повече комуникационни канала в периода 01.01.2011—01.07.2012 г. в България.
Предвидена е възможност за присъждане на награда на проект за тематична рекламна или социална кампания, медиен продукт, създадени от младежи или начинаещи специалисти на възраст 18—25 години — при наличие на номинации.
Специфичните правила за записване са публикувани на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП в България, както и на сайтовете на партньорските организации. За подробности се обръщайте към Информационното бюро на Европейския парламент в България, ел.поща: award-europarl-bg@europarl.europa.eu, тел. 02 985 35 45. По електронната поща се приемат сканирани копия на заявката и документите, преди те да бъдат предадени на хартиен носител.
За контакти:
Информационно бюро на Европейския парламент за България


epsofia@europarl.europa.eu
: (02) 985 35 45
За контакти:
Информационно бюро на Европейския парламент за България


epsofia@europarl.europa.eu
: (02) 985 35 45

Интернет страница на Пресслужбата на ЕП
Информационно бюро на ЕП в България


Европейският парламент във Facebook

Европейският парламент в Туитър

Информационното бюро в България във FacebookБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница