Уважаема Госпожо Видева, в периода 2013 2015 г с финансовата подкрепа на програмаДата04.04.2017
Размер35.64 Kb.


Изх. 25 - 8/07.08.2013 г.


ДО Г-ЖА ДИЯНА ВИДЕВА

КООРДИНАТОР ОБУЧЕНИЕ И

РЪКОВОДИТЕЛ НА АСОЦИАЦИЯ

ДЕМЕТРА“ - БУРГАС
Уважаема Госпожо Видева ,

В периода 2013 - 2015 г. с финансовата подкрепа на Програма Дафне, Фондация ОАК и координацията на организацията Terre des Hommes, регионален офис - Унгария се реализира продължението на международен Проект Марио 2: Съвместни действия за защита на мигриращите деца от Централна и Югоизточна Европа от злоупотреби, експлоатация и трафик“, с национален координатор за България - Сдружение „Пренебрегнати деца“ - ЕCPAT Bulgaria. В реализацията на проекта участват организациите „Terre des Hommes“ - Албания и Косово; “Save the Children” - Албания; Nobody’s Children Foundation - Полша; ECPAT - Холандия; ECPAT - България и асоциирани партньори от: ARSIS, Гърция; Associazione 21 Iuglio - Италия; Open gate, La Strada - Македония; Save the Children North West Balkans - Босна и Херцеговина; ECPAT - Белгия; „Terre des Hommes“ - Румъния; The organisation for Aid to Refugees - Чехия; The Children’s Rights Centre - Черна гора; The Center for Youth Integration - Сърбия и Human Rights League - Словакия.
По време на нашата среща в Брюксел на заседание на Платформата към ЕК, съставена от граждански организации, работещи срещу трафика на хора, изразихме нашето желание да включим Вас и Центъра за изкледване на демокрацията като наши застъпнически партньори по Проект „Марио 2“. Сега имаме удоволствието да поканим Вас и Ваши колеги - психолози, работещи с деца във Вашия Кризисния център „Деметра“ за жертви на насилие - за участие в работата по Проект „Марио 2“ - дискусия в Групата от експерти по „Марио 2“ с цел застъпническа дейност и участие в предстоящите конференции и семинари.


По програмата на проекта, от 12 до 15 август 2013 г. в Бургас, Интерхотел „България“, зала „Капитанска“ ще се проведе работен семинар за междуинституционално сътрудничество, проблемни области, обмяна на опит, добри практики и застъпничество за децата - жертви на злоупотреби, насилие, експлоатация и трафик в България и Европа и тяхната реинтеграция. В срещата ще участват представители на институции от специализирани органи на МВР от ГДНП, ГДГП, ОДМВР, /ОР БППМН, ДПС, ДВНМН/, ТДНС; ДАЗД; ОЗД; АСП; Кризисни центрове за деца- жертви на трафик и насилие /София, Монтана, Балван, Перник, Плевен, Силистра, Пловдив, Варна, Бургас, Драгоман/; МКБППМН и НПО, работещи по защита на децата от престъпления, трафик и експлоатация.
От участниците в срещата, особено от представителите на Кризисните центрове се очаква да споделят своя положителен опит и проблеми в работата си по закрила на децата в риск и тяхната реинтеграция, както и предложения за застъпническа дейност по проблематиката с конкретни адресати. От Вас като домакини по територия на провеждане на събитието в Бургас, очакваме да организирате посещение за гостите на семинара във Вашия център „Деметра“, където можем да се запознаем с Вашата работа и проблемите на психологическото и социално възстановяване на децата - жертви на насилие.
Разходите по двустранната среща са за сметка на бюджета по проект „Марио 2“, като за участниците в срещата са осигурени средства за транспорт; нощувки и храна в Интерхотел „България“ в град Бургас.
Предварителната работна програма за семинара ще бъде изпратена допълнително. Откриването на семинара е в 15,00 ч. на 12.08 - понеделник, зала „Капитанска“ в Интерхотел „България“ - Бургас. Участниците в семинара трябва да пристигнат, да се настанят и обядват в хотела до времето за откриване на семинара. Първата услуга за участниците е обяд в Интерхотел „България“ на 12.08, а последна услуга - закуска на 15.08.
Каним Вас в качеството Ви на Представител на Асоциация „Деметра“ и Кризисен център „Деметра“, както и Ваши колеги - психолози да участвате в семинара по проект „Марио 2 - Съвместни действия за защита на мигриращите деца от Централна и Югоизточна Европа от злоупотреби, експлоатация и трафик“, който ще се проведе в периода 12 - 15 август в Интерхотел „България“ – Бургас. Разчитаме на Вашето съпричастие!
С оглед на успешната координация и организация на семинара по проект „Марио 2“, молим информацията за имената на Вашите участници да бъдат потвърдени на телефон и E-mail най-късно до края на работното време на 08 агуст 2013 г. /четвъртък/.
За контакти: Александра Георгиева: тел. 0878/400073, 0878/400071 и E-mail: Lydia_zag@yahoo.com.

Разчитаме на ползотворно сътрудничество с Вас по проблемите на децата в риск и тяхната закрила на национално и международно ниво!С уважение:

Лидия Загорова,
Преседател на ECPAT Bulgaria -

Сдружение „Пренебрегнати деца“,

Национален Координатор по Проект „Марио 2”


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница