Уважаеми господин началникДата02.01.2018
Размер27.43 Kb.
Ж А Л Б А

От Мариан Ангелов, Лилия Ангелова,Александър Методиев - адрес гр. София 1225, ул. “Христо Станишев” № 29 и 7 (седем) граждани, живущи на посочения адрес, описани в писмо  подписка с  вх. № РД-94-00-288 / 20.08.2010 г. и жалба вх.№РД-94 00-288/07.09.2011г.до г-н Кмета на Район “Сердика”

              УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН  НАЧАЛНИК,

            След многократни жалби и оплаквания до кмета на община “Сердика”  , след среща с представители на “Била - България” и жители на кв. “Орландовци”,след жалби в НАГ-гр.София,след жалби в ХЕИ и изготвени протоколи за завишен щум, решихме да Ви запознаем лично с проблемите създавани ни от магазин “БИЛА”/рампата за товарене/ в кв. “Орландовци” ул.”Железопътна”№18 , а именно :

През 2010г. беше изграден магазин БИЛА, както и рампата за товарене и разтоварване на стоки към магазина. От тогава започна и ходене по мъките и тормоза над нашите семейства.

1.       От ранна сутрин до късно вечер ежедневието е   тряскане,блъскане  на транспалетни колички при товарене и разтоварване на стоките, форсиране на електрокар и блъскане на вилиците му, при което се вдига голям шум, форсиране на двигатели на товарни автомобили и техните агрегати и  всичко това на 7-8м. от нашите прозорци .

2.       При работата на балиращата машина за опаковки и хартия тип “велпапе”  свършването на цикъла и разтоварването й е свързано с невероятни трясъци /все едно че има земетресение/ всичко това е  пак под нашите прозорци.

3.       Зад балиращата машина  се намират шахти със замърсен от мазнини терен, като  извозването е посредством машини за почистване на тоалетни и при работа се носи непоносима смрад ние с какво сме виновни да ни наказват по този безобразен начин.На един от случаите свидетел беше лично представител на Район „Сердика“ г-н Александров, за което е изготвен констативен протокол.

4.       На 0,5/половин/м. отстояние от нашата ограда и на 6-7м. от сградата ни се намира дизелов агрегат /поставен там без никакво наше съгласие/, който въпреки че е изолиран , особено нощно време жестоко ни притеснява с шум и изгорели газове. Нееднократно сме уведомявали полицията- ІІ-ро РПУ на МВР /на 20 , 22,25.08,31.10,01.11.2012г,01-05.2013г/Сигнализирахме Столичната ХЕИ за което бяха изготвени протоколи №121725/03.10.2012 ,№130140/13.2.2013г.от които се вижда че нивата на шум са завишени.

            5.Рампата за товарно-разтоварно дейности и дизеловия агрегат  са  в непосредствена близост до нашите прозорци и са изградени без никакво наше съгласие това искаме да го подчертаем , имаше и незаконно изграден   навес за съхранение на стоки до диз.агрегат пак без разрешение /в последствие премахнат от Строителен контрол/

           6. На линията на оградата при предварително одобрен проект ,по време на изграждането на обекта през 2010г. беше направен изкоп дълбок 4-5м. на цистерна за дизелово гориво-5м3.След наш сигнал до архитекта на район  „Сердика“ ,че този изкоп застрашава построената сграда/гараж/ от нас същият беше преместен на около 3-4м. от оградата.В резултат на тази неграмотност цялата ограда и гаража /масивна железобетонна конструкция/ в момента е напукана и постоянно пропада- п-мо №АС-94-00-646/02.06.2010г.

Всичко това ни навежда на мисълта , че и проектирането  на дизеловия агрегат е направено в пълно безхаберие ,че там живеят хора и е  под прозорците им.

-Ние питаме:

1.Кой ще ни възстанови щетите от напълно неграмотното и некомпетентно проектиране , в резултат на  което ограда и гараж масивна ж.б конструкция  се рушат и пропадат ?

2.До кога  ще търпим грохота на камионите ,както и да дишаме изгорелите газове  на дизеловия агрегат ,който е проектиран на нашата ограда, а за такова съоръжение е необходимо отстояние от жилищни сгради.

3.Проектирането на рампа за товарно разтоварни дейности под нашите прозорци е най-малкото нечовешко и антихуманно , който щум ежедневно е тормоз  за нас ,нашите деца и възрастните ни родители.

4.Кой проектира, разреши и утвърди без нашето ни най-малко уведомление и съгласие тази рампа за разтоварване и всичките прилежащи към нея съоражения или може би се има предвид ,че чуждестранните инвеститори като „БИЛЛА България“ са над законите и им се разрешават да вършат всякакви безобразия ?

5.Как се издават тези разрешения за строителство без архитекта ,който го проектира да отиде на място и да види , че там живеят хора.Все въпроси без отговори!Моля Ви помогнете за върховенството на законите в РБългария !

 


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница