В качеството си на управител на Глобус България еоод грДата07.08.2018
Размер56.24 Kb.

Изх.№20/07.05.2009 ДО

.................................................

Уважаеми Дами и Господа,
В качеството си на управител на Глобус България ЕООД гр. София , управляващо дружество на „Травъл” ТВ и Телевизия CTV – „Къмюнити” ТВ, имам удоволствието да Ви предложа някои нови форми за делово сътрудничество с телевизията, на взаимно-изгодна основа.

В основната цел и замисъл на сътрудничеството между Асоциацията на българските градове и региони и Телевизията, се корени обединяването на усилията, бизнес и обществените контакти на двете страни за:

- предоставяне медиен достъп на градовете, общините, регионите и бизнеса за непосредствена разгласа и представяне чрез различни телевизионни продукти и услуги на дейностите, проектите,програмите,политиките, положителния обществен и значим облик на положителните развития и практики на месните власти и техните приоритети, както и на националните структури, обединяващи в своя предмет на дейност решаването на проблемите и развитията на отлелните градове и региони;

- предоставяне ефирно излъчване, програмно време и непосредсвен контакт с обществеността в отделните градове и региони, за навременно обсъждане на текущи проблеми или обявяване по подходящ, непосредствен начин извършените обществено значими дейности и мероприятия;

- съвместна подкрепа на многообразието от форми за реклама и разгласа както на местния бизнес, социални, културни и исторически ценности на регионите, така и за обособяване подходящи туристически дестинации по отделни насоки и браншове, които да обогатят развитията, политиките и практиките в регионите на страната и международните сътрудничества и отношения.

Позволявам си да Ви предложа именно „Травъл” ТВ, респективно Телевизия CTV като подходящ медиен партньор за осъществяване на изложените по-горе ценности, предвид на следните качества и обективни дадености:

КРАТКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЪМЮНИТИ ТВ – CTV

CTV е създадена през м. Октомври, а през м. Декември 2008 год Съветът за електронни медии издаде разрешително за излъчване и утвърди програмната схема на телевизията.

Като ползва марката „Травъл ТВ”, CTV e създадена като телевизията на общините, общностите и регионите в Република България, формат дискавъри и документалистика.

Телевизията разполага с необходимата техника, заснема и изработва своята продукция с HD и осигурява излъчвате в същото качество чрез посочените излъчвателни и сигнално-разпространителни системи.

За началната си дейност и формиране на своята програмна схема, CTV откупи изключителни и неизключителни права, програмната схема, активите и програмата на „Tравъл” ТВ, В своята вече 4-годишна телевизионна дейност, „Травъл” ТВ създаде традиции в телевизионната документалистика и положителното отразяване на развития, събития и факти. „Травъл” ТВ разработи в тази насока няколко проекта като:

„БГ искам да съм там...” . „Годишнини на българските институции” . Със своята програмна схема, CTV става продължител и на други интересни за обществеността и в чужбина проекти като „България рай за българските деца”, „Афродита” и др.п. Създадените от Травъл ТВ продукция, традиции, пазари и взаимоотношения са една подходяща основа и среда за развитие и подходящо и атрактивно партниране от страна на Къмюнити ТВ.

ЕКСПОЗЕ ЗА ФОРМА НА СЪТРУДНИЧЕСТВО: „Годишен абонаментен план по ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ ПРОГРАМНО ВРЕМЕ по избор на институцията”.
„Предоставяне на програмно време” е нов и твърде удобен телевизионен продукт, който засега не се предлага от излъчващите у нас телевизии. Общинските власти и кметовете, видни личности, лидери на местния или националния бизнес, етноси и др., чрез това имат възможността в определено време от деня да комуникират пряко с обществеността и бизнеса, да показват направеното в общината, да получават обратна връзка своевременно и в дискусионна форма или телевизионен диалог. Имат възможност да представят събитията във формата на кино-преглед или в съчетание с местния фолклор,бит и култура.

Договорения телевизионен продукт, се записва от телевизията във филмови форми и в края на абонаментния период или в договорени други изтекли срокове, на възложителя се предоставя DVD с отразени на него значими за региона,общината, града събития, репортажи,интервюта или др. телевизионни форми.

По същество, предоставянето на програмно време се договаря като абонамент и може да бъде заплатено еднократно, а може да се договори и на тримесечни вноски или както е удобно на възложителя.

Телевизионният продукт „Предоставяне на програмно време” е удобно и за портретно представяне както на отделен партиен лидер или кандидат-лидер, така и на цялостната програма и дейност на съответна партийна централа. По-интересно и иновативно се получава, когато това се съчетае с изработката на клип или цялостен филм 27 или 12 минутен, за представянето.По подобен начин би могло да се представи и работата на цялостна общност като асоциация, сдружение мрежа, бранш и др.п.

В перспективен план, новият телевизионен канал, който започна излъчване към Глобус България ЕООД – Общностна телевизия или Къмюнити тиви /Ситиви/ ще се гледа по оптичен кабел във всяка община и кметство в страната, а извънстраната чрез качването на най-мощния и качествен засега сателит – Интелсат на БТК ще показва на Европа и в последствие на целия свят, новия съвременен облик на българските общини, общности, етноси и институции.

Телевизията предотстъпва авторските си права за излъчване на възложителите, като по този начин, същите могат да поръчват неограничен брой DVD със заснети, пожелани от тях филми, кадри, интервюта, събития и др.

Реализирането на договорено програмно време от телевизията се осъществява и в някои от следните форми:

ФОРМАТ: „Влез в историята” е проект за производство на филмови репортажи (тип кинопреглед) за знакови събития вБългария. Тяхната дължина може да бъде от 5 до 15 минути. Всяка институция /възложител/ ще има възможност да определя най-важното, което се случва в нея през годината.

ЦЕЛ на проекта: С „Влез в историята” всяка една българска институция /възложител/ би могла да започне да пише и документира съвременната си история., Това е възможност да се съхрани и колективната памет на народа ни. Събитията ще получават исторична структура, а няма да са сбор от независещи една от друга инициативи. Ще бъдат увековечени качествата на важни и емблематични за институцията личности. ВСЕКИ ПАКЕТ / приложени към настоящото/ ВКЛЮЧВА:

1. Заснемане на планувани събития, важни за институцията, общината, региона.

2. Постпродукция на заснетото събитие и изработка на филмова форма, съгласно пакета.

3. Телевизионно време в програмата на Къмюнити ТВ /Травъл ТВ/ , според договорения пакет.

4. ТВ филм с форма според пакета: 5-минутен, 10-минутен и 15-минутен.

5. Изработка на 10 DVD за всяко събитие.

6. Обобщен годишен материал под формата на ТВ филм с дължина 5, 10, 15 минути.

7. Във филмовите репортажи ще има интервюта, запис на оригинална музика, авторски текст с анализ по предложение или сценарий на поръчителя, както и субтитри и преводи на пожелани и други езици, освен на английски език.

8. Възложителят ще получи готовия заснет суров материал с цел архивиране срещу минимално заплащане.

9. Излъчване на кратки филмови форми до 2 / по избор/ минути в рубриката на телевизията „BG: Искам да съм там...” извън времето в пакета според възможностите на програмата на телевизията и според конкретни договорености с Възложителя при специални ценови отстъпки за този проект.

10. Договарящият възложител сам би преценил и решил кои са знаковите за събития.

С посочените няколко примера, бихме желали да Ви уверим в стриктното съблюдаване от страна на телевизията на тематичния сценарий и възможността да отразяваме в желания акцент на всички събития и рубрики.

В подкрепа на Вашия интерес към така посочената форма на сътрутничество между телевизията и Вашата институция, прилагам към настоящото „ПАКЕТ ЗА ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ ЗА ОТСТЪПВАНЕ НА ПРОГРАМНО ВРЕМЕ» в два ценови варианта.

Разбира се, от страна на CTV се предлага цялата гама от телевизионни форми на продукти и услуги, за които при Ваше желание ще предоставя конкретни преференциални ценови оферти за тяхното договаряне. Същите могат да се прилагат и в гъвкави и комбинирани форми, в зависимост от възможностите и желанията на възложителите.

На тази остнова и като се надявам на Вашето положително решение по предложението, моля за Вашето становище и предложения за допълване палитрата от форми за бъдеща, съвместната делова дейност.

Приложение: съгласно текста.


С уважение,

Н.Мутафов, управителНа Глобус България ЕООД


Каталог: abgr -> docs
docs -> Закон за местните избори глава първа общи положения
docs -> Лекция подготвена от: Желез Съботинов, абгр айрин Ибрямова, абгр с благодарност към
docs -> Данъчната децентрализация: решения за България
docs -> Програма 9: 30 10: 00 Регистрация 10: 00 10: 10 Откриване на форума: Найден Зеленогорски
docs -> Опазване на околната среда – рационални идеи и реализация доц д-р Петър Ст. Петров – ниггг – бан, басет
docs -> Екологията и инфраструктурата приоритет на общинското развитие
docs -> Доклад този доклад се изготвя и подписва от Ръководителя на проекта
docs -> Развитие на човешки ресурси
docs -> Уважаеми гости, дами и господа!


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница