Ваше превъзходителство такеда, скъпи господин комори и госпожице кавахара, драги гости, колегиДата07.08.2018
Размер17.5 Kb.
ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ТАКЕДА,

СКЪПИ ГОСПОДИН КОМОРИ И ГОСПОЖИЦЕ КАВАХАРА,

ДРАГИ ГОСТИ, КОЛЕГИ,
Позволете ми да Ви поздравя с добре дошли в Министерството на културата на Република България.

Поводът, който ни събра днес е изключително приятен, още повече, че е част от вече доказаното полезно сътрудничество в областта на културата между Япония и България, белязано от немалко успешни инициативи в общата ни грижа за опазване и развитие на културното наследство за днешните и бъдещите поколения.

Проектът за сценичното оборудване на Националната опера и балет, проекта за Тракийския музей в Александрово - община Хасково, техническата помощ за опазване на Стария град Пловдив, специализираното оборудване за четене в помощ на хора със зрителни увреждания за НЧ ”Луи Брайл”, са само част от проектите, които характеризират безкористното сътрудничество, което ни предложи досега правителството на Япония.

За пореден път през последните 15 години Японската агенция за международно сътрудничество ДЖАЙКА и Програмата за японски доброволци за сътрудничество в чужбина реализираха проект в рамките на правителствена помощ за развитие предоставена от японското правителство.

Днес вие, уважаеми японски приятели, ни дарявате правата за използване, управление и разработване на информационния уеб-сайт „База данни за музеите в България”, който има за цел да улесни контактите и да популяризира българските музеи по света чрез световната Интернет мрежа. Той съдържа информация за музеите на територията на България и има за цел да служи като туристически пътеводител на българските граждани и на чужденците, в т.ч. и японски туристи.

Ще подпишем официално Сертификат за дарение от Японската агенция за международно сътрудничество ДЖАЙКА на информационен уеб-сайт „База данни за музеите в България” (BOMB).

Ние сме Ви признателни и за помощта на Вашите доброволци, които през последните 15 години работеха за нашите български музеи. Благодарение на това сътрудничество регионалните музеи в градове като Ямбол, Стара Загора, Разград и Пловдив получиха софтуер за регистрация на музейните им ценности.

Приемаме Вашето предложение, подареният уеб-сайт, да бъде качен на сървъра на Министерството на културата и включен към многопосещаваната му страница. Информацията, която сте създали, допълвана от нас, ще може да се използва от всеки човек по света, който има достъп до Интернет.Като Ви благодаря, изразявам нашата увереност, че добрите ни съвместни проекти ще продължат.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница