Великден на остров корфу, Гърция Единствен по рода си и незабравимДата23.07.2016
Размер124.15 Kb.ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция
Единствен по рода си и незабравим...
12.04.2012 - 16.04.2012

(автобусна екскурзия - 5 дни / 3 нощувки)


Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.
Истината е, че острова e не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...
Великден в Корфу се смята за най-пищното празненство в Гърция. Хиляди туристи (чужди и гръцки) се събират всяка година, за да отбележат това уникално събитие, комбинация от богатата история на Корфу и традиционните религиозни обичаи.

Как се празнува Великден на остров Корфу...
Велики петък – Сутрешната процесия започва рано сутрин, като се носи изображение на тялото на Исус (епитафия). В 16ч. следобед по-голяма епитафия (процесия) тръгва от църквата Св. Георги (в Старата крепост). Тя продължава до вечерта, когато всяка църква в града с изключение на църквата Св.Спиридон започва своя епитафия акомпанирана от един от съставите. В 21 ч. вечерта започва последната и най-великолепна епитафия. Тя тръгва от църквата “Metropolitan”. Филхармониите изпълняват траурни мелодии като Адажио на Албинони. Хорът на църквата, акомпаниран от представители на гимназиите и момчетата скаути маршируват заедно на тази процесия.


Велика събота – Денят започва в църквата Св.Мария, където се симулира истинско земетресение в 6 ч. сутринта. Това представлява земетресението описано в Библията след Възкръсването на Исус. В 9 ч. тръгва епитафията от църквата Св.Спиридон в центъра на стария град Корфу. През 1574 г. венецианците забранили на хората на Корфу да провеждат тази процесия на Разпети петък. Ето защо тя продължава да се провежда в събота. Пищното шествие се движи ритмично в такт с музиката на трите филхармонии. Първата филхармония, Старата филхармония (1840г.) тръгва от старата градска зала и свири Хамлет на италианския композитор Факио. Втората филхармония, филхармонията на Манджарос (1890 г.) свири Galde la Crime (Горещи сълзи) на Мичели и последната филхармония, филхармонията на Каподистриас (1980г.) свири Heroika на Бетовен.

До 11 ч. сутринта тълпата чака така нареченото Първо Възкресение. Когато литургията свърши в „Метрополис” (основната катедрала), започва да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град. Тази традиция произлиза от пасаж в Библията. Късно вечерта, в 21 ч. всички се събират на големия площад, където се провежда Свещената литургия. Всеки държи свещ запалена от свещения пламък. До края на Литургията всички на площада имат горящи свещи. Нещо повече, всяка къща в Стария град има дузина горящи свещи на балкона. Това създава една уникална и незабравима атмосфера в града. Точно в полунощ настъпва Второто Въкресение и веднага щом свещеника каже „Кристос анести” (Христос Възкресе) се запалва голям, великолепен огън на открито. Всички се здрависват и си пожелават Весел Великден един на друг.

Според традицията всяко семейство трябва да свари яйца и да ги боядиса в червено (също произхожда от Библията). Всеки член на семейството си има свое яйце и се опитва да счупи яйцата на останалите членове на семейството. Този, чието яйце счупи всички останали яйца без самото то да се счупи, ще има добър късмет през цялата година.

Неделя – В 7 ч. сутринта цялото паство на всички църкви в град Корфу излизат на улиците със символ на Възкресението, заедно с ученици, филхармонии и хорове. Следобед Флотата в Новата крепост черпи с мезе (различни месни специалитети) съгласно традицията докато танцови групи изнасят представление. Този ден е последният от 40-те дни на пост и затова в неделя следобед всяко гръцко семейство пече цяло агне е си устройва голямо угощение за да отпразнува Христовото възкресение.

ПРОГРАМА


1 Ден

12.04.2012

/четвъртък/


Отпътуване в 21.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, София за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

2 Ден

13.04.2012

/петък –

неработен ден/
Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност и християнски храмове от времето на Византийската империя. Трансфер (35 км) и настаняване в хотел GELINA VILLAGE - 4*. Обяд. Свободно време. Ще имате възможност за обяд, почивка и разходка из Ахарави. Вечеря. Нощувка.

3 Ден

14.04.2012

/събота/


Ранна закуска. В 07.30 ч. започва целодневна екскурзия (включена в цената) - отпътуване за едноименната столица на острова - гр. Керкира с цел включване към Великденските празненства*.
След церемониалните празнични шествия в 11 ч. започват да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град.
Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната Великденска атмосфера на столицата на острова
Пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и разглеждане на: площад “Еспланада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и...
Посещение на двореца “Ахилион”-лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата.
Забележка:

Екскурзията е целодневна и няма възможност за обяд в хотела – за целта се осигуряват сухи пакети с храна при тръгване (включени в цената).
Трансфер до хотела. Вечеря.
По желание - след вечеря в 21.00 ч - трансфер (включен в цената) до гр. Керкира с цел включване към Великденските празненства*. След полунощ, трансфер до хотела. Нощувка.
Туристите, решили вечерта да не пътуват до столицата, а да останат в хотела - ще могат да присъстват на тържествено Великденско шествие в центъра на Ахарави. След 24.00 ч. в хотела се сервира традиционната супа Магерица.

4 Ден

15.04.2012

/неделя/


Закуска.

* в 08.00 ч. – екскурзия до Палеокастрица (включена в цената) – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Пиги”(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.

* При подходящи температури - възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане).

* По възможност – посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от кум куот и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация.


Връщане в хотела за празничен Великденски обяд с програма (включен в цената) - ще станете свидетели на традиционното печене на агнешко чеверме. Вечеря. Нощувка.

5 Ден

16.04.2012

/понеделник-

неработен ден/Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


GELINA VILLAGE - 4* www.gelinavillage.gr

FB+

ПАКЕТНА ЦЕНА

На 1 човек (възрастен), настанен в двойна стая

465 лв

1-во дете до 12 г в стая с 2 възрастни

210 лв

2-ро дете до 12 г в стая с 2 възрастни

320 лв

Трети възрастен (дете над 12 г.)

405 лв

Единична стая

645 лв

5% отстъпка за резервации с пълно плащане до 01.03.2012
І. Пакетните цени са в български лева на човек и включват:

 • Транспорт с лиценциран комфортен автобус.

 • 3 нощувки в хотел GELINA VILLAGE - 4* на база FB+

13.04.2012 – обяд и вечеря

14.04.2012 – закуска, обяд и вечеря

15.04.2012 – закуска и Празничен Великденски обяд с жива музика от около 13 до 17 ч (същия ден стандартна вечеря няма да се сервира)

16.04.2012 – закуска
Забележки:

 • всички хранения ще бъдат на богата шведска маса

 • по време на храненията - в ресторанта - безплатна консумация на наливна бира, наливно вино (бяло, червено и розе) и безалкохолни напитки от автомат

 • консумацията на напитки на бара се заплаща
 • Всички трансфери по програмата;

   • посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;

   • посещение на гр. Керкира в събота вечер;

 • Пешеходна обиколка на столицата на острова и двореца на Сиси - „Ахилион” с местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език и симултантен превод на български език от водача на групата;

 • Екскурзия до Палеокастрица

 • Великденски празничен обяд с традиционни ястия и жива музика;

 • Фериботни такси и билети;

 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО

 • Водач от ФИРМАТА по време на цялото пътуване;ІІ. Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти

   • входна такса за двореца “Ахилион” (4 EUR), входна такса за Старата крепост (3 EUR);

   • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

  • Разходи от личен характер

  • Цените не ключват услуги и консумация извън FB+ концепцията на хотела. Всички ползвани невключени в концепцията услуги се заплащат на място по ценоразпис на хотела.

  • Закрития басейн и СПА центъра на хотела за Великден няма да работят.

  • Разходка с лодка в Палеокастрица: 7 ЕВРО / деца до 4 г. – безплатно

разглеждане на пещерите в залива-около 40 мин (цените се препотвърждават на място)

IІІ. Общи условия:

 • Екскурзията се провежда при 40 записани туристи!           

 • Заплащане: депозит – 50 % от  пакетната цена при записване, доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване.              

 • В случай, че необходимия брой не е набран и екскурзията няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.

 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал+ксерокопие).           

 • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

 • ФИРМАТА си запазва правото да промени цената в случай на драстично увеличение цената на горивата и др. (03.01.2011 г)

 • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 70-80 г.

 • За лица над 70 години НЕ СЕ разрешава включване на допълнителни рискове към медицинската застраховка. Тези

лица се застраховат само за рисковете “медицински разноски” и “репатриране”.

 • НЕ СЕ застраховат лица над 80 годишна възраст!!!

 • ФИРМАТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини

 • ФИРМАТА си запазваправото за промяна в последователността и часовете на програмата


IV. Други:

 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване.

 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 110 ЕВРОV. ОСТРОВ КОРФУ – обща информация

Корфу е гръцки остров в Йонийско море намиращ се между Гърция и Италия. Древногръцкото му име е Керкера, което е свързано с митът за любовта между Аполон и дъщерята на Асопус, Керкефей.

В историята си островът помни много битки които са водени именно за него. Най-дълго Керкера е бил под господството на Венеция в резултат на което архетектурата на острова е във венециански стил. На него има множество замъци които са разположени на стратегически места из целият остров. Столицата е град Корфу ( на английски Corfu town ), в близост на който се намират двата най-големи замъка на острова, в следствие на което е единственият град в Гърция  обявен за Kastropolis (Castle city) от гръцкото правителство и през тази година е включен в UNESCO World Heritage List по препоръка на  ICOMOS. 

Керкера е 3-ия по големина и един от най-скъпите гръцки острови. Сега е една от водещите туристически дестинации в Европа. Най-често срещаните туристи са германци, англичани и поляци. В последните години има тенденция все повече известни личности да си купуват имения на Корфу. Началото на това сложиха Мадона и Брад Пит още през края на миналият век. В момента острова се издържа предимно от туризъм (както морски така и планински) и на него са регистрирани в момента 347 хотела.VІ. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

 • на северния бряг на острова,

 • на 35 км от град Корфу,

 • на 500 м от селището Ахарави, предлагащо многобройни възможности за развлечения – таверни, барове, ресторанти и др.

 • на първа линия – между 750 м пясъчен плаж и планината Пантократор.


В ХОТЕЛА

Хотелският комплекс е разположен върху площ от 400 000 кв.м. и се състои от 11 сгради, съчетаващи традиционен гръцки, византийски и местен архитектурен стил – основни сгради на GELINA VILLAGE RESORT & SPA, Basilia, Eugenia, Niki, Cressida, Nicolas, Thetis, Calypso, Gelina Mare, водния парк Hydropolis и прилежащата част от плажа.

На разположени на гостите са 4 бара - BEACH BAR, CAPTAIN’S BAR, PIRATE’S BAR и POOL BAR, основен ресторант, 4 басейна, закрит басейн със СПА и WELLNESS център, джакузи, фитнес, сауна, парна баня, музей, магазин за сувенири, мини зоологическа градина, детска площадка и конферентна зала за 210 човека.
НАСТАНЯВАНЕ

В 120 апартамента с 4 легла, 61 апартамента с 5 легла, 20 апартамента с 6 легла, 16 луксозни апартамента, 9 мезонета на първа линия и 56 студия с 3 легла.Всички апартаменти разполагат с балкони или директен достъп към градината, напълно оборудван кухненски бокс/кухна, климатик, сателитна телевизея, директен телефон, баня с душ или вана, сешоар.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница