Виж!Фест” за четвърти път представя таланта и устрема на БългарияДата18.12.2018
Размер24.08 Kb.
ВИЖ!Фест” за четвърти път представя таланта и устрема на България

На 22 февруари 2014 г. от 10 до 19 часа във „Фабрика 126“, гр. София, Националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест“ ще събере едни от най-ярките деца от България, за да споделят таланта си, да изразят идеите си и да превърнат деня в начало на нови проекти. Участниците във фестивала са стипендианти на проект „1000 стипендии“ и идват от 30 града и села в България.


С „ВИЖ!Фест” официално се открива и осмият конкурс на социално-образователния проект „1000 стипендии” на фондация „Комунитас”. От 20 февруари до 14 април 2014 г. ученици от цялата страна на възраст шести – единайсти клас могат да кандидатстват за стипендия. Специално място конкурсът отделя на деца от малки населени места, с нисък семеен доход и растящи без родителска грижа.
Форматът на „ВИЖ!Фест“ позволява не само изкуството да създаде наслада сред посетителите – чрез изложба и концертиращи артисти, но дава подиум и на идеите – реализирани и в план – невидимата сила на поколението, което ще ни продължава.
Основни модули на събитието са „Талантът говори”, концертът и изложбата. В „Талантът говори“ тази година е наситена темата за възгледите на младежите върху образованието – бъдеще, настояще и как те самите се включват по иновативен начин, за да направят образованието си по-пълноценно. Митко Николов ще представи продължението на своето изобретение BrainRelaxer, ефекта от който се проучва в БАН, както и други свои проекти. В света на изобретенията ни пренася и Любомир Янчев с идеята си за нов продукт Baggi – never lose a thing. Мартин Куванджиев заедно с Димитър Иванов ще демонстрират през целия ден съоръжението „Какъв мога да стана, ако ме интересува …“. Денислав Янев от Търговище и Мирела Кънева от Сливен ще разсъждават за изкуството в живота и живота в изкуството, а Марина, Деница, Никола и Чая ще представят младежки проекти, с които правят България става по-активно, по-интересно и по-човешко място.
В концерта на „ВИЖ!Фест“ тази година ще чуем изпълнения на маримба, цигулка, виола, китара, барабани, пиано и гъдулка. Мартин Владимиров, който е едва седми клас, ще представи своя авторска композиция на гъдулка. Един от гласовете на България – Надежда Димитрова, ще радва публиката с джаз интерпретации.
Своите книги ще представят Калин Кръстев и Антония Боянова, а Таня Клясова ще запознае публиката с новия си сценарий.
Изкласилият вече стипендиант Николай Стайков е организирал ретро-събитие във „ВИЖ!Фест“ – уъркшоп по аналогова фотография, където ще увлече участниците в А и Б на фотографията.
В съкровищницата на „ВИЖ!Фест“ 2014 са още четири безценни момента: семинарите „За експеримента – сериозно и с усмивка“ с Васил Гурев, „Творческо писане“ с Деян Енев и „START UP – Предприемачеството“ с Мила Григорова, както и играта „ПРО за час“. В „ПРО за час“ младежите ще се докоснат от първа ръка с девет различни професии, ще ги съпреживеят и възпроизведат – при това в състезателен ритъм. Гостите професионалисти са популярни и не толкова популярни личности, но всички – с безмерна обич към своето занимание, което искат да предадат нататък.
Към писмото прилагаме програмата на „ВИЖ!Фест”, а много подробности има на 1000.bg.

За нас ще е радостно, ако Вашата медия прояви интерес към младите, можещи, искащи и творящи хора на България!


Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация.
тел.: 02/ 981 3250, 981 3216, 981 6612, 989 8891

факс: 02/ 981 7801

email : iskra@communitas.bg

страница: www.1000.bg

Фейсбук: 1000stipendii

Лица за контакт: Искра Джанабетска-Кавалджиева
Проект "1000 стипендии", Фондация "Комунитас", ул. "Неофит Рилски" 61, София 1000
Каталог: userfiles -> files
files -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
files -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
files -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
files -> Гарантирани вземания на работниците и служителите
files -> Гарантирани вземания на работниците и служителите
files -> I общи разпоредби Ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница