Включете се в международното състезание на наса „Space Apps Challenge“Дата06.05.2017
Размер22.35 Kb.


Включете се в международното състезание на НАСА „Space Apps Challenge“

Състезанието ще се проведе на 20-21 април 2013 г. едновременно в София и още 74 града в 41 държави

За първи път технологичното състезание на НАСА “Space Apps Challenge”, което търси иновативни решения на проблеми, свързани с подобряването на живота на Земята и развитието на изследователските мисии в космоса, ще се състои и в България. Състезанието e отворено за всички студенти и ентусиасти с предприемачески дух и идеи, които искат да открият решение на съвременните глобални предизвикателства.


“Space Apps Challenge”ще се проведе на 20-21 април едновременно в 41 държави. Българските екипи могат да се включат присъствено в Академията на Телерик в София или онлайн от всяка точка на страната. Състезателите могат да участват самостоятелно или в екип, за да разработят иновативни решения на зададените от НАСА около 50 проблема с помощта на съвременните технологии и използвайки свободно достъпни данни, доставени чрез мисиите на НАСА.
Регистрацията е отворена за всички, които имат желание да участват, независимо от възраст, предишен опит или образование. Организаторите не поставят ограничения на броя състезатели, които могат да се включат в един екип. На 2 април 2013 г. от 19:00 ч. в Софтуерната академия на Телерик ще се състои официално представяне на състезанието и разискване на обявените от НАСА проблеми. Вход свободен, но с предварителна регистрация.
Престижното състезание “Space Apps Challenge” дава поле за изява на всеки млад човек, който иска да демонстрира своите технически умения, да разгърне въображението си и да допринесе за развитието на науката и технологиите. Участието в международно състезание от такъв ранг е чудесна възможност за студентите да обогатят своята автобиография, да натрупат безценен практически опит, както и да получат награди и отличия за своя принос към обществото.
„Space Apps Challenge“ се провежда за втора поредна година, като през 2012 г. състезанието привлича над 2000 любители на технологиите от 17 държави, които създават над 100 забележителни проекта. Категориите, сред които участниците имат възможност да избират, са софтуер, хардуер, визуализация на данни и гражданско участие в научни изследвания (citizen science).
Актуална информация за състезанието можете да намерите:

  • На Facebook страницата на "NASA International Space Apps Challenge 2013 – Sofia- https://www.facebook.com/SpaceAppsChallenge2013Sofia,

  • В Twitter: https://twitter.com/SpaceAppsSofia

  • В Tumblr: http://spaceappsofia.tumblr.com/За въпроси:

nasaspaceappschallenge.bg@gmail.comБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница