Вълчо иванов певецът от сърцето на тракия вълчо Иванов е роден в село Тракия, СтарозагорскоДата25.02.2018
Размер9.13 Kb.
ВЪЛЧО ИВАНОВ - ПЕВЕЦЪТ ОТ СЪРЦЕТО НА ТРАКИЯ

Вълчо Иванов е роден в село Тракия, Старозагорско.

Едва 16-годишен застава пред микрофоните на Радио Стара Загора за първите си записи. Открива го народната певица Петкана Захариева, музикален редактор в радиото по това време.

Първата му концертна изява е по покана на народната певица Пенка Павлова, която го включва в концертно турне с Прода Попова и Елена Граматикова в село Бъдеще, Старозагорско.

Творческият му път минава през ансамбъла към Химкомбината в Димитровград и ансамбъл “Китна Тракия” в Хасково. През 70-те години развива активна концертна дейност с оркестър “Тракия” на Иво Папазов, “Канарите” на Атанас Стоев, Конушенската група на Никола Илиев, прави записи и с Николовската група. “Балкантон” издава три малки и една дългосвиреща плоча с неговите песни по обработка на Емил Колев

Носител е на два златни медала от надпяването “Китна Тракия” в Хасково, Националния събор в Копривщица и събора-надпяване в Ямбол. Записал е песни в дует с певците Сирма Шиварова, Тонка Клинчева, Енчо Манев и Елеонора Хубенова.


През 1993 и 2009 г. БНТ снима два филма с песните на Вълчо Иванов.

“Благодарен съм, че съдбата ми даде възможност да запея бисерите на Тракия “песните на моят народ”, казва певецът, който остана верен на истинската народна песен.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница