Вълчо иванов певецът от сърцето на тракия вълчо Иванов е роден в село Тракия, СтарозагорскоДата25.02.2018
Размер9.13 Kb.
ВЪЛЧО ИВАНОВ - ПЕВЕЦЪТ ОТ СЪРЦЕТО НА ТРАКИЯ

Вълчо Иванов е роден в село Тракия, Старозагорско.

Едва 16-годишен застава пред микрофоните на Радио Стара Загора за първите си записи. Открива го народната певица Петкана Захариева, музикален редактор в радиото по това време.

Първата му концертна изява е по покана на народната певица Пенка Павлова, която го включва в концертно турне с Прода Попова и Елена Граматикова в село Бъдеще, Старозагорско.

Творческият му път минава през ансамбъла към Химкомбината в Димитровград и ансамбъл “Китна Тракия” в Хасково. През 70-те години развива активна концертна дейност с оркестър “Тракия” на Иво Папазов, “Канарите” на Атанас Стоев, Конушенската група на Никола Илиев, прави записи и с Николовската група. “Балкантон” издава три малки и една дългосвиреща плоча с неговите песни по обработка на Емил Колев

Носител е на два златни медала от надпяването “Китна Тракия” в Хасково, Националния събор в Копривщица и събора-надпяване в Ямбол. Записал е песни в дует с певците Сирма Шиварова, Тонка Клинчева, Енчо Манев и Елеонора Хубенова.


През 1993 и 2009 г. БНТ снима два филма с песните на Вълчо Иванов.

“Благодарен съм, че съдбата ми даде възможност да запея бисерите на Тракия “песните на моят народ”, казва певецът, който остана верен на истинската народна песен.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница