Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom gt spyderДата26.08.2016
Размер8.14 Kb.
Новина
Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom GT Spyder
Колата за 1,1 млн. долара ще е готова за финалите на American Idol. Тя е една от петте, които ще бъдат производени до края на годината
Източник: Hennessey
Стив Тейлър, вокал на рок-бандата Aerosmith си е поръчал Hennessey Venom GT Spyder. До края на годината от модела ще бъдат произведени едва пет бройки. Неговата кола ще бъде готова за финалите на телевизионното музикално шоу American Idol, в което музикантът участва като член на журито. Твърди се, че Тайлър е платил 1,1 млн. долара за автомобила.

Hennessey Venom GT, изграден на удължената и разширена платформа на Lotus Elise, е с 6,2-литров 8-цилиндров двигател с две турбини. Моторът е с възможност за настройки на мощността и шофьорът може да избира сам дали да разчита на 800 к.с., на 1000 и 1200 к.с.

Рокаджията е поръчал черен кожен салон с червена ивица и уникална аудиосистема, разработена от JL Аudio и настроена от Дейвид Франжиони, тонрежисьор на Aerosmith.

Суперколата е с карбонови панели на каросерията, регулируемо окачване и активни аеродинамични елементи. Спирачките са Brembo с карбон-керамични дискове.Venom GT е способен да ускори от 0 до 96 км/ч за 2,5 сек, а до 320 км/ч – за 15,9 сек. Максималната му скорост е 440 км/ч.
Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница