Япония – страната на самураитеДата07.05.2017
Размер94.59 Kb.Япония – страната на самураите
По маршрут: София – Истанбул - Токио – Нико – Йокохама – Камакура – Хаконе – планината Фуджи - Одавара – Нагоя - Такаяма – Ширакава-го – Каназава – Киото – Нара – Осака – Истанбул - София
13 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 1 обяд/ 1 вечеря

Дата: от 06 октомври до 18 октомври 2016 г.
Често, когато се спомене името Япония, неминуемо в съзнанието ни се появяват образи на самурай, вишневи цветове и модерни технологии. Колкото и шаблонна да е тази представа, тя е донякъде вярна. Модерна Япония е място, където в една чудна симбиоза съжителстват модерността и традицията. Погълнати от забързаното си ежедневие и от света на ултрамодерни технологии, жителите на големите градове изглеждат сякаш забравили философията и традициите на японското минало, силата и смисъла на съзерцанието, а историческите и архитектурни монументи изглеждат като паметник на отдавна забравени времена. Като абсолютен контрапункт на пренаселените градове е японската провинция. Посетителите там могат да останат с впечатлението, че времето е спряло и са се върнали векове назад, когато самурай са защитавали живота и честта на своите господари. Истината обаче е друга. Където и да се намирате, в града или в отдалечената провинция Япония е страна, където традициите на миналото, живеят ръка за ръка с модерността. Това става видно най - вече от една от най - силно изразените характеристики на японското общество, а именно стремежът към съвършенство. Той е изразен във всеки един аспект в живота на японците, който се изразява в ред и дисциплина, които са абсолютно несвойствени за чужденците. Този стремеж, обхващащ дори и най - малките детайли от битието на хората, ще ви изуми и редом с фееричната красота на природата, внушителните паметници от японската история, и достиженията на модерните технологии ще направи престоя в Страната на изгряващото слънце незабравимо и неповторимо изживяване.
1 ден София – Истанбул - Токио

Излитане в 21.30 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 22.55 ч. Излитане за Токио същата вечер в 01.40 ч.


2 ден Токио

Кацане в 19.10 ч. на летище Нарита в Токио – олимпийската столица през 2020 г. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден Токио

Закуска. Няма друго място в света, където древното и модерното да се съчетават така, както е в Токио. Това е един високотехнологичен рай, колоритна смесица от футуристичен, неонов, забързан и пренаселен градски пейзаж, забързани и говорещи по телефона си пресичащи най – оживеното кръстовище Шибуя хора, и в същото време уединеност и спокойствие, вървейки по павираните улички в посока Шинто храмовете. Начало на туристическа обиколка на Токио с екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. Акцентът на обиколката пада върху Кулата Токио, една от най - високите в света телекумоникационни кули, вдъхновена от произведението на Густав Айфел. Посещение на мемориала на император Мейджи – човекът, който скъсва с епохата на феодализма и поставя началото на новата, модерна държава, в която Япония ще се превърне в началото на XX в. Обиколката продължава с императорския дворец и с най - стария и един от най - значимите будистки храмове в Токио – Сенсо Джи. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Токио – Нико

Закуска. Еднодневна екскурзия до Нико с автобус и екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. На входа на древния град, сгушен на фона на планински пейзаж и сред многобройни кедрови дръвчета над 500 години, е дървеният и боядисан в червено мост Шинкую, по който в древността само шогуните и пратениците на императора имали честта да минават. Обиколка на градчето (UNESCO) и посещение на светилището Тошогу, където се почита една от най - забележителните личностти в японската история – Токугава Йеасу. Построен като негов мавзолей, днес е комплекс от храмове, богато външно декорирани с изображения на животни и богове. Символът на Нико са 3-те маймуни-мъдреци, неслучайно заради многобройните маймуни, обитавали тези места и които все още могат да бъдат видяни и в днешни времена. Веруюто на мъдреците е актуално и в наши дни и то е: „Недей да слушаш лоши вести, не говори на никого нищо лошо и не поглеждай никого с лошо око”. Следобедът включва и разглеждане на намиращото се наблизо езеро Чузенджи и красивия водопад Кегон, от който се оттичат водите на езерото. В края на деня, връщане в Токио. Нощувка.

*В случаите, когато се очаква натоварен трафик, посещението до водопада и езерото може да се замени с посещение на фабрика за саке.


Йокохама_–_Камакура_-_Хаконе__Закуска.'>5 ден Токио - Йокохама – Камакура - Хаконе

Закуска. Отпътуване към Йокохама и кратка разходка във втория по население град в Япония. Обиколката включва парка Ямашита и Морската кула на Йокохама – най - високият фар в света. Продължаване към Камакура. Макар и сравнително малък, градът е една от най - популярните туристически дестинации в Япония. Бивша столица на държавата на изгряващото слънце, градът привлича туристи с многото си храмове, исторически сгради и втората по големина статуя на Буда в Япония. Обиколката предвижда посещение на храма Котокуни, където се съхранява бронзова статуя на Великия Буда от Камакура с височина над 13 м. Тук се намира и един от най - значимите шинтоистки храмове в страната - Дзурудаока Хашиман, където е почитан император Ожин. Пристигане вечерта в Хаконе. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Камакура – планината Фуджи – Хаконе

Закуска. Туристическа програма в Хаконе – градът, който е известен със своето живописно местоположение на границата на природния резерват ФуджиХаконе, както и че е отправна точка за всички туристи желаещи да покорят един от символите на Япония. Попътна  спирка на склоновете на 3776 - метровата планина. Автобус отвежда групата до 5 - та станция на едноименната планина, откъдето се разкрива незабравима гледка. На връщане към хотела, се предвижда посещение на вулканичната долина Овакудани, известна със своите серни извори. Следва круиз с корабче по водите на езерото Аши. От борда на корабчето се разкриват приказни пейзажи и спиращи дъха гледки към околните планини. Нощувка.

*Изкачването до 5-та станция се осъществява само в случаите, когато метеорологичните и пътни условия го позволяват.


Нагоя_-_Такаяма__Закуска'>7 ден Хаконе – Одавара – Нагоя - Такаяма

Закуска. Трансфер с автобус до гарата в Одавара и качване на влака-стрела Шинкансен /моля, предвидете багаж за 2 нощувки в малък куфар или сак, като основният ви багаж ще бъде транспортиран директно до Киото/. Пристигане в Нагоя за смяна на влака и откъдето се продължава за Такаяма. Сух пакет за обяд във влака. Пристигане в Такаяма, пешеходна обиколка на града и посещение на Такаяма Джина - правителствена сграда, изградена по времето на шогуната, за да се подчини областта Хида на централната власт в Едо. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Такаяма – Ширакава-го – Каназава

Закуска. Посещение на сутрешния пазар в Такаяма – един от най – големите в Япония и разходка по улица Ками Санномачи, която се слави с историческите сгради, които я заобикалят.

Продължаване към Каназава и попътна спирка в китното планинско селище Ширакава–го, разположено в подножието на планината Хаку. Селището е прочуто с традиционните си дървени къщички в стил Гашо цукури. Продължаване към Каназава и настаняване в хотел. Нощувка.


9 ден. Каназава – Киото

Закуска. Целодневна обиколка на Каназава, която включва посещение на градините Кенрокуен, част от замъка Каназава, известни със своята красота, със своите перфектни форми и хармония от растения, каскади, водопади и чаени къщи, самурайската къща на рода Номура, където ще се запознаете с интериора на самурайския дом. Трансфер до жп гарата и отпътуване с експресен влак за Киото. Пристигане в Киото. Трансфер с автобус до хотела. Нощувка.
10 ден Киото

Закуска. Целодневна обиколка на старата столица Киото. Акцентът пада върху прочутия златен павилион, построен през XIV в., като резиденция на шогуна Ашикага Йошимитсу и превърнат по -късно в Зен храм под името Кинкакуджи. Обиколката продължава с вписания в листата на ЮНЕСКО храм Роуанджи, който е един от най – красивите храмове на Зен будизма в Япония, впечатляващ с архитектурата си и приказните си каменни градини, създадени в хармония с принципите на Зен. Една от най - важните забележителности на Киото е замъка Ниджо (UNESCO). Построен през XVII в. от обединителя на Япония Токугава Йеасу, замъкът станал свидетел на повратни исторически събития и до днес впечатлява с мощната си двуредова фортификация. Разходката в Киото продължава и с посещение на красивия будистки храм Коимизу (UNESCO) – дера или храмът на бистрата вода. „Мизу” на японски означава вода. Разположен на хълма Отава, от земята на която извират минерални извори и където местните жители идват, за да пият лековитата вода и жените да се молят да имат потомство. Опознаването на Киото продължава с посещение на храма Сенджусангендо, където се почита статуя на Хилядоръката Канон, считанa за шедьовър на японския скулптор Танкей. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Киото – Нара – Осака

Закуска. Освобождаване на хотела до 10.00 ч. и свободно време до обяд. По желание посещение на чаена церемония (садо), ритуал на почит в Япония, подобряваща вътрешното равновесие и спомагаща да се забравят проблемите (придвижването е с градски транспорт). В ранния следобед отпътуване за Нара - столица на Япония през VIII в., вписана в листата на ЮНЕСКО, заради своето забележително архитектурно и културно наследство. От най – голямо значение са храмът Тодайджи и светилището Касуга. Обиколката включва и посещение на красивия парк на сърните. Продължаване за Осака. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден Осака - Истанбул

Закуска. Начало на туристическата програма в Осака - плаващите градини и замъка Осака, построен по заповед на брилянтния пълководец Тойотоми Хидейоши, новата и модерна част на третия по големина град в Япония със сградата на Умеда Скай. Трансфер до летището. Излитане в 21.30 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул.

13 ден Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 04.45 ч. Полет за София в 07.50 ч. Кацане на летище София в 09.05 ч.


КРАЙНА ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 6537 лв.

Ранни записвания: отстъпка от 160 лв. от пакетната цена за записвания до 23.03.2016 г.
Пакетната цена включва:

 • самолетен билет на TURKISH AIRLINES София – Истанбул - Токио – Осака – Истанбул – София

 • летищни такси

 • 10 нощувки в 3***/4**** хотели със 10 закуски, от които 3 – в Токио, 2 – в Хаконе, 1 – в Такаяма, 1 – в Каназава, 2 – в Киото, 1 – в Осака

 • 1 обяд – сух пакет във влака

 • 1 вечеря в Хаконе

 • климатизиран автобус по време на туристическите обиколки

 • всички трансфери по програмата със специално организиран за групата автобус

 • разходка с корабче по водите на езерото Аши

 • билети за влака-стрела Одавара – Нагоя - Такаяма със запазени места в туристическа класа

 • билети за експресния влак Каназава – Киото със запазени места в туристическа класа

 • местен екскурзовод на английски език по време на обиколките

 • туристическа програма на български език

 • еднодневна обиколка на Токио

 • еднодневна екскурзия до Нико

 • посещение на град Йокахама

 • полудневна обиколка на Камакура

 • полудневна обиколка на Хаконе

 • изкачване до 5-та станция на планината Фуджи

 • посещение на Такаяма

 • целодневна обиколка на Каназава

 • целодневна обиколка на старата столица Киото

 • посещение на Нара

 • полудневна обиколка на Осака

 • входни такси на обектите, посочени в програмата

 • бакшиши за шофьорите

 • водач – преводач от агенцията.


Забележка: В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 390 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 100 JPY = 1.4753 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Пакетната цена не включва:

 • бакшиши за екскурзоводи и пиколи – 30 EUR

Доплащане за:

 • медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на ЗД „Евроинс“ – 24.00 лв., за лица над 65 г. – 36.00 лв., над 70 г. – 48.00 лв.

 • единична стая – 845 лв.

 • Примерни хотели, ползвани по програмата:

Hotel Villa Fontaine Shiodome - 3*** (www.hvf.jp) или подобен в Токио, Hotel Risorpia Hakone - 3*** (resorpia-hakone.hotel-rez.com) или подобен в Хаконе или Атами, Hotel Best Western Hotel Takayama – 4**** (www.bestwestern.co.jp) или подобен в Такаяма, Hotel Kanazawa – 4**** (www.miyakohotels.ne.jp/kanazawa) или подобен в Каназава, Hearton Hotel Kyoto – 3*** (www.heartonhotel.com) или подобен в Киото, Osaka Dai-ichi Hotel – 4*** (www.osakadaiichi.co.jp) или подобен в Осака.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 16 туристи

Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160153000000034/ 30.06.2015 г.


Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница