За контакти: Василена ВълчановаДата12.03.2017
Размер29.48 Kb.
За контакти:

Василена Вълчанова

Агенция PeeR to peer

тел: +3592 98 11 444, +3592 98 11 443

GSM:+359899172648

e-mail: valchanova@pr2peer.com

www.pr2peer.com
LG ще следи изправността на Williams във Формула 1

През 2011 г. компанията ще може да прогнозира по електронен път победителя в надпреварата
София, 16 март 2010 г. – Боксовете на четири отбора на Формула 1, сред които и британския Williams, ще бъдат оборудвани със специализирана техника от LG Electronics. Проектът се реализира съвместно с водещия производител на автомобилни двигатели Cosworth, като целта е постоянен мониторинг в реално време и съответно подобряване на представянето на тимовете. LG ще осигури LCD HD телевизори, HD/DVD записващи устройства, HD проектори и лаптопи за техническите екипи по време на състезанията. С такова оборудване ще бъде снабдена и централата на Cosworth, за да се обезпечи следене на техническите показатели, бърза реакция на екипа в бокса и последващи корекции.

„LG е технологичен партньор на Формула 1 от началото на 2009 г. и това е още една стъпка към задълбочаване на нашето сътрудничество,” коментира Димитрина Аладжова, Асистент-мениджър „Корпоративен маркетинг” в LG Electronics за България. В момента LG доставя техника, мобилни апарати, както и оборудване за техническия център, в който се изчисляват и визуализират данните и резултатите в надпреварата. Така технологичните решения на LG дават на феновете на трибуните и пред телевизорите още повече информация за случващото се в състезанието: не само текущото класиране, но и разликите между състезателите, информация за силата на двигателите, средното и текущо време на обиколка и много други данни.

„Заедно с технологичния център на Формула 1 планираме още по-добри системи за изчисление и представяне на състезателните резултати. През 2011 г. може да станем свидетели и на първите технологични методи за прогнозиране на резултатите. По електронен път ще се прави комплексен анализ на досегашното представяне на състезателите и така ще предричат изхода от текущия кръг, т.е с голямо точност ще може да се предвиди кой ще е победител,” обясни Аладжова.

Като световен партньор LG реализира различни спонсорски активности на всяко от 19-те състезателни трасета. В края на миналия сезон една от най-известните писти – италианската Монца – бе оборудвана с 330 LCD телевизора на марката, на които зрителите и състезателните отбори да следят кадри и допълнителна информация от надпреварата. Така начинът, по който зрителите възприемат състезанието, ще се доближи до високите технологии, използвани от самите отбори.Договорът с Cosworth разширява досегашното участие на корейския гигант в автомобилното състезание. Cosworth произвежда двигатели за състезателни тимове във Формула 1 още от 1963 г. През тази година британската инженерна компания ще предостави сърцето на машините за екипа на Williams и трите нови отбора в състезанието: Hispania Racing, Lotus F1 Racing и Virgin Racing. Продуктите на LG ще помагат на техническите екипи на всеки от тимовете.

###
LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 06657.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на домакинските електроуреди и мобилните комуникации. В компанията работят повече от 82,000 души в над 82 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 5 бизнес подразделения – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions и Mobile Communications – с продажби в световен мащаб от 45 милиарда долара към края на 2008 г. Компанията е водещ световен производител на мобилни телефони, климатици, плазмени плоскоекранни телевизори, перални машини с предно зареждане, оптични записващи устройства, DVD плейъри и системи за домашно кино. За повече информация: www.lge.bg


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница