„ Дерма Естетика Светлана ПетковаДата18.05.2023
Размер13.69 Kb.
#117760
Дерма Естетика Бележки

„ Дерма Естетика“ – Светлана Петкова
Въведение
На места пише Дерма Естетика на латиница, на други – на кирилица. На латиница е търговската марка, на кирилица е търговското име. Всяка фирма регистрирана под българска юрисдикция е задължена на изпише името си в регистрационната форма на български.
Дерматологични процедури (според класификацията на Световната сдравна организация) – бустери, хиалуронови филъри, анти-ейдж терапии, химични пилинги, ботулинов токсин (ботокс), мезотерапии и др.
Лазерни терапии – подмладяващи, скулптуриращи, епилация, лазерно третиране на мастни тъкани, белези, татуровки, отстраняване на папиломи, кондиломи, изглаждане на бръчки и др.
Пластични – блефаропластика, отопластика и др.
Написала съм само такива, които могат да се извършват в заведения за извънболнична помощ и не е необходимо лечебно заведение със статут на болница.
Зад. 1.1. Несъхраняемост на услугата – имам предвид, че прегледът/ процедурата се извършва на 3 март 2021 в клиниката, кабинет 2. Точка. Извършен е там и тогава и не може нито да го преместиш, нито да го помиришеш, нито пак да се повтори. Ако искаш нов преглед, той е НОВ. Не е същият. Както например при четенето на книга. Там отваряш една и съща книга и я четеш ако искаш 200 пъти.
Зад. 1.3. Word подчертава думата Esthetica като грешна, защото това е латинската, а не английската дума.
Отношение към клиентите – тези алтернативни варианти са напр. брошури, плакати, обяснения в интернет страница.
Възвръщаемост на инвестициите е коренно различно понятие от печалба и още повече от чиста печалба. Може да си на загуба и пак да си възвръщаш инвестициите. Това е интересен икономически аспект, който заслужава да се коментира на чаша кафе.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница