— Основни етапи при грижата за лицето — Специализирана грижа — Типови програмиДата02.02.2018
Размер74.29 Kb.
#53811

Рецепти за красота

— Основни етапи при грижата за лицето
— 
Специализирана грижа
— 
Типови програми


Ко­жата на всеки чо­ве­к има свои, не­по­вто­ри­ми осо­бено­сти, кои­то за­ви­сят от стро­е­жа и, лим­фо­- и ми­к­роцир­ку­ла­цията, подкожната мазнина, ин­тензив­но­стта на об­мен­ните про­цеси и др. Всички тези осо­бен­о­сти оп­ре­де­ля­т спо­соб­ността на ко­жата да изпълнява ос­нов­ните си функ­ции - за­щит­ни, предпазни, извеждащи токсините от организма и др. Тези особености на строежа и физиологията на кожата определят външния и вид, а по него основно се определя типа кожа.

Ако кожата е здрава, то обикновено говорим за су­ха, нор­мал­на, сме­сена или мазна. Това са и основните типове кожа.

За е­фе­к­тив­на и пъл­но­цен­на грижа за ко­жата са необходими по­с­ле­до­ва­тел­ност и си­с­те­ма­тич­ност. Всеки пореден етап – това е едновременно и подготовка за следващия. Само при точното изпълнение на всички етапи се получава добър и продължителен резултат. Тази логика се запазва и при решаването на проблеми свързани с определени състояния на кожата.

Основни етапи при грижата за лицето


ПОЧИСТВАНЕ

Почистването е една от базовите процедури при грижа за кожата. Почистващите средства премахват от повърхността на кожата излишъците от работата на потните и мастните жлези, микроорганизмите и мъртвите клетки от повърхностния слой на епидермиса, всякакви замърсявания и декоративна козметика.ТОНИЗИРАНЕ

Нормалният тонус на клетките е гаранция за нормализиране на всички обменни процеси в кожата, засилване процеса на регенерация, засилване защитните функции, по-добро усвояване на следващите козметични средства.ОВЛАЖНЯВАНЕ

Оптималното съдържание на влага в тъканите е необходимо, за да осигури нормално физиологично състояние на кожата и естествена привлекателност и красота.ПОДХРАНВАНЕ

За подхранване на кожата «отвътре» е необходима пълноценна доза с достатъчно съдържание на витамини, микроелементи и други жизнено необходими подхранващи вещества.ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ И ЗА УСТНИТЕ
Най-доброто свидетелство за младост е сияещият поглед и свежите и гладки устни. Използването на средства за очния контур и устните е задължително в системата за пълноценна козметична грижа за кожата на лицето.

ПОЧИСТВАНЕ НА КОЖАТА


Само чистата кожа може да бъде здрава и красива, затова почистването е една от базовите процедури при грижа за кожата. Почистващите средства премахват от повърхността на кожата излишъците от работата на потните и мастните жлези, микроорганизми и мъртви клетки от повърхностния слой на епидермиса, всякакви замърсявания и декоративна козметика. Те трябва да се подбират индивидуално, в съответствие с типа и състоянието на кожата. Да си припомним общоприетите в днешно време в козметологията принципи при почистване на кожата:

1. Кожата трябва да се почиства най-малко два пъти на ден. Вечерното почистване преди всичко е насочено към премахване на «външни» замърсявания: прах, дневен грим и др. Основната цел на сутрешното почистване е освобождаване от «вътрешни» замърсявания, нали чрез кожата се изхвърлят токсини от организма. Освен това повърхностния рогов слой е постоянно обновяваща се структура и мъртвите клетки трябва да се премахват навреме от повърхността на кожата. Все пак не трябва да се забравя общият принцип «не вреди». Ако се злоупотребява с почистващи средства

(специално с миещи), то бариерната функция на кожата ще отслабне: роговият слой и киселинната мантия няма да успяват да се възстановяват.

2. Трябва да се използват само специални почистващи средства. Не се препоръчва измиването на кожата със сапун, тъй като той има силна алкална реакция, променя рН (киселинно-алкалния баланс)на кожата, много я изсушава и нарушава епидермалната бариера. Изброените негативни процеси водят до преждевременно състаряване на кожата.


3. Освен ежедневното почистване е необходимо периодично да се използват средства за дълбоко почистване: скраб, пилинг, специални маски. Периодичността зависи от типа кожа: за мазна и комбинирана кожа – два пъти в седмицата, за суха кажа – веднъж в седмицата, за чувствителна – не по-често от веднъж на 10 дни.

Средствата за почистване на кожата са представени в две линии:

Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY
серия ПОЧИСТВАНЕ:

Пяна за измиване с фруктови киселини и лайка

Гел-крем за почистване на грим с масло от японска лайка (сасанква)

Почистващ лосион за мазна кожа с екстракти от змийско мляко и бял равнец

Почистващо мляко за суха кожа с малина и детелина
Линия интензивна грижа – MIRRA INTENSIVE
серия ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАНЕ:

Маска сорбент-пилинг със зелен чай

Маска-пилинг с диатомит и бромелаин

Почистваща маска за мазна кожа

Крем-скраб за суха кожа

ТОНИЗИРАНЕ


Вторият важен етап от грижа за кожата е тонизирането. Използването на тонизиращи средства след процедурата почистване има следните цели:

 активизиране на обменните процеси и повишаване тонуса на кожата;

 възстановяване на киселинно-алкалния баланс (рН);

 премахване на остатъците от почистващите средства (особено миещи);

 допълнителни ефекти в зависимост от състава (овлажняване, подхранване, дезинфекция, стягане на разширените пори и др.).

Нормалният тонус на клетките е гаранция за нормализиране на всички обменни процеси в кожата, засилване процеса на регенерация, засилване защитните функции, по-добро усвояване на което и да е козметично средство. Да се възстанови бързо рН на кожата след почистването е една от основните задачи на тонизирането, тъй като нарушението на киселинно-алкалния баланс води до значително отслабване на бариерните способности на кожата

Средствата за тонизиране на кожата са представени в две линии:

Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY, Серия ТОНИЗИРАЩИ СРЕДСТВА:

Тонизиращ гел с антиоксидантен комплекс и родиола розова

Тонизиращ лосион за нормална кожа с екстракт от стевия и антиоксиданти

Тонизиращ лосион за мазна кожа с жен-шен и фруктови киеслини

Тонизиращ лосион за суха кожа с пептиди от копринени буби и жен-шен

Линия интензивна грижа – MIRRA INTENSIVE, Серия ПОДХРАНВАНЕ:

Суха маска от водорасли с хитозан и агар-агар

Маска от водорасли

Суха маска с екстракт от лечебни билки и брашно от пшенични зародиши

Кална маска за мазна кожа

Кална маска за суха кожа


ОВЛАЖНЯВАНЕ


Целта на всяка овлажняваща козметична процедура е насищане на роговия слой на кожата с влага и нормализиране на водния баланс. Водният баланс това е равновесието между постъпващата в кожата течност и изпарението и от повърхността на кожата. При сухата кожа това равновесие е нарушено. Причините са няколко, но всички те са свързани с изменението на водния баланс на кожата. Обезводнената кожа започва да се бели, става суха, появяват се бръчици и бързо се състарява.

Овлажняващите средства на MIRRA не само хидратират кожата, но и повишават нейните влагосъхраняващи и влагозадържащи свойства. Богатият асортимент от средства дава възможност да се подходи индивидуално и да се реши проблема на всеки клиент : да се повиши съдържанието на вода в повърхностния слой на кожата, да се възстанови влагозадържащата бариера, да се омекоти кожата.

Средствата за овлажняване на кожата са представени в две линии:

Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY, Серия Овлажняване:

Влагозадържащ крем с ябълков восък

Освежаващ аква-спрей лосион с бял равнец и кипарис

Овлажняващ крем за мазна кожа с полизахариди от лен и живовляк

Овлажняващ крем за суха кожа с масла от жожоба и александрийски лавър

Линия интензивна грижа – MIRRA INTENSIVE, Серия Овлажняване:

Овлажняващ балсам с хиалуронова киселина

Овлажняващ балсам за суха кожа с морски дарове

ПОДХРАНВАНЕ

Жизнено важно е да осигурим на клетките и тъканите на кожата подхранващи вещества, които са необходими за нейното нормално функциониране и здрав вид. Основните вещества, които трябва да се съдържат в подхранващите козметични средства са аминокиселините, омега-3- и омега-6- полиненаситени мастни киселини, фосфолипиди, витамини, макро- и микроелементи. При достатъчно количество на подхранващи вещества кожата има здрав цвят и добър тонус. За подхранването на кожата «отвътре» е необходима пълноценна храна с достатъчно съдържание на витамини, микроелементи, и други жизнено необходими подхранващи вещества, регулярно приемане на биодобавки (БАД), а при необходимост - да се вземат мерки за подобряване работата на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и т.н., което не лесна задача за съвременния човек. Затова е толкова актуално използването на подхранващи козметични средства. Винаги можем да докоснем и нанесем върху кожата нещо полезно, защото тя е способна да усвоява и включва в обмяната на веществата това което нанасяме върху нея. Освен това активно се усъвършенстват методите на "трансдермалната доставка" на подхранващи вещества в кожата. По този начин подхранването на кожата"отвън" е реалност.

Средствата за подхранване са представени в две линии:Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY, Серия ПОДХРАНВАНЕ:

Подхранващ крем с мумийо за суха кожа

Нощен крем за суха кожа с кедрово масло и прополис

Подхранващ многоцелеви крем с маточина и малина

Крем-гел ВЪЛШЕБЕН с липови цветове масло от какао

Подхранващ крем с лечебни билкиЛиния интензивна грижа – MIRRA INTENSIVE, Серия ПОДХРАНВАНЕ:

Суха маска от водорасли с хитозан и агар-агар

Маска от водорасли

Суха маска с екстракт от лечебни билки и брашно от пшенични зародиши

Кална маска за мазна кожа

Кална маска за суха кожа

Крем-маска с хайвер
ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ И ЗА УСТНИТЕ
Най-доброто свидетелство за младост е сияещият поглед и свежите и гладки устни. Използването на средства за очния контур и устните е задължително в системата за пълноценна козметична грижа за кожата на лицето. Целта на тези процедури е възстановяване и защита на тънката и нежна кожа около очите и на устните. Околоочният контур е покрит с тънък и подвижен слой кожа, която е четири пъти по-тънка отколкото на другите части на лицето. Минимум колаген и еластин, отсъствие на мастни клетки, повече от двадесет постоянно работещи мускули – това е причината за бързото стареене на кожата около очите и затова тя изисква специална грижа.

Средствата за нежна грижа и бързо възстановяване на тънката и чувствителна кожа около очите, за премахване на умората и стреса, са представени в две линии:Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY, Серия ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ

Балсам за мигли, укрепващ комплекс

Гел-контур за очи, увлажняющий

Подхранващ крем за околоочния контур с лифтинг-ефект

 Линия интензивна грижа – MIRRA INTENSIVE, серия ПОДМЛАДЯВАНЕ:

Маслена композиция за околоочния контур с концентрат от хайвер на сьомга

 Красивите и чувствени устни винаги изглеждат привлекателно, придават чар и създават романтичен образ на всяка жена. Но кожата на устните няма защитен рогов слой, в нея няма мастни жлези, които изработват защитен филм. Тяхната тънка и нежна обвивка е уязвима пред външните природни фактори: вятър, студ, слънце, сух въздух и тя бързо се обезводнява, бели и възпалява, а постоянното свиване на мускулите води до образуване на бръчки в триъгълника между носа и устните.

За ежедневна грижа за устните MIRRA предлага средства от:Линия ежедневна грижа – MIRRA DAILY, Серия ГРИЖА ЗА УСТНИТЕ

 Гел-крем за устни с масла от какао и амаранта Гел за корекция формата и обема на устните


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница