Ⅰ Система за впръскване на гориво Раздел ⅠОперативен принцип на ключовите компонентистраница1/11
Дата23.02.2023
Размер0.57 Mb.
#116688
ТипГлава
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
Chapter
Свързани:
Стрес и психични стратегии за справяне, 7 Симптоми на нарушен MAP сензор, Солун и околности

Глава Ⅰ
Система за впръскване на гориво
Раздел ⅠОперативен принцип на ключовите компоненти


1. Температурен сензор за налягане и всмукване (TEMP)

Системата за електронно впръскване на гориво MT 20 използва метрологичния метод за скорост-плътност-въздух, за да открие капацитета на въздуха, който се влива в двигателя, и по-точно да контролира мощността на двигателя. В същото време тази система прилага технологията за откриване на цилиндър за всмукване на всмукване. Сензорът за всмукване на налягането е монтиран близо до всмукателния отвор на всмукателния колектор № 1 на цилиндъра. Има моментна капка на налягането в положението на сензора в момента, в който се отвори входящият въздух. Стойността на спада на налягането е приблизително 1Kpa. ЕCU може да открие това моментално падане на налягането, да получи този сигнал от датчика и след това да определи сигнала на горната мъртва точка на компресия, след като сигналът бъде анализиран и обработен от софтуер.


Вътрешната мембрана за налягане на сензора за всмукване се свързва с магнитната сърцевина, поставена в серпентина. Мембраната ще се движи заедно с желязната сърцевина, когато налягането на всмукателния въздух в смукателната тръба се промени. В този случай изходното напрежение на сензора също ще се промени. ECU може да преобразува изходното напрежение на сензора в капацитета на всмукване на двигателя. Въз основа на този сигнал ще се посочат други сигнали, които да контролират обема на инжектиране на горивото на двигателя.
Елементът на датчика за температурата на входа е резистор с отрицателен температурен коефициент (NTC), чиято стойност на съпротивление ще намалее с увеличаването на температурата на входа. Двигателят на двигателя може да следи промяната на температурата на входа чрез своята схема за вътрешно сравнение.
Монтаж: Инсталиран на всмукателния колектор № 1 на цилиндъра и цилиндрите се отчитат на базата на моменталното падане на налягането при отваряне на всмукателния отвор.Абсолютен датчик за налягане / всмукване на всмукателния колектор
Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница