* Закуска Ползване на открит басейн с олимпийски размери, детски басейн с пързалка, батут, шезлонг и чадърДата28.07.2017
Размер54.77 Kb.
#26733
ВАКАНЦИЯ КУЛТУРЕН И ЕКО ТУРИЗЪМ 2010
Вие избирате от къде да започне и колко да продължи Вашата Ваканция!
* Настаняване в двойна став в “Парк-хотел Дряново”

* Закуска

* Ползване на открит басейн с олимпийски размери, детски басейн с пързалка, батут, шезлонг и чадър

* Ползване на спортен комплекс с игрище за плажен волейбол и футболен терен

* Ползване на руска/римска баня в СПА центъра на хотела

* 20% отстъпка от всички останали масажи и СПА услуги

* Вечеря в ресторанта на хотела

* WiFi интернет във всяка точка на хотелския комплекс

* Охраняем паркинг
Хотелът е на тихо и живописно място, далеч от градската шумотевица. Предлага на своите гости всичко необходимо за една пълноценна почивка със семейството или купон с весела компания!
Маршрути и екопътеки в околността:

Дряновска екопътека – разходката ще Ви отнеме от 3 до 4 часа

Пътеката се намира на около 4 км. от град Дряново, следва река Андъка, като началната точка е Дряновски манастир. Чрез система от мостове и стълби се минава над пропаст и се открива гледка към ждрелото на реката. Част от растителните видове, които могат да бъдат видени в района , са засътрашени и включени в Червената книга на България.Екопътека Via Ferrata” – Дряновски манастир: Разходката ще Ви отнеме около 2 дни. Пътеката се вие от манастира, край жп. линията, спуска се през гората край манастирското лозе и завършва на паркинга пред манастира. Маршрутът разкрива невероятна панорама към Дряновския манастир и гр. Дряново

Въжена градина “Приключенският остров” – намира се на брега където реките Дряновска и Андъка се събират . Разделена е на етапи с детски участък и участък за възрастни.
Обекти за културен туризъм в гр. Дряново

Музейна експозиция “Колю Фичето- живот и творчество” - архитектурно – строителните достижения на майстор Колю Фичето са представени е макети , архивни снимки и чертежи на най-забележителните му сгради

Икономовата къща - паметник на културата от 1859г. Построена е от Колю Фичето. Тук е представена е експозицията “Икони и дърворезба от Дряново”

Лафчиева къща – построена от майстора през 1840г. Представя експозиция “Градски бит” от края на 19 началото на 20 век.

Дряновски манастир “Св. Архангел Михайл” - обявен за паметник на културата с национално значение. Известен духовен и културно-просветен център през Възраждането.
*Настаняване в двойна стая в Комплекс “Извора”

*Закуска

*Ползване на открит басейн с шезлонг

*20% отстъпка за всички предлагани масажи и СПА услуги

*Вечеря в Механа “Извора”

*WiFi интернет

*Охраняем паркинг само за гости на хотела
Комплексът е изключително подходящ за летен отдих и уйкенд релакс. На разположение са кътове за отмора, детски кът, мини зоопарк. За ценителите на виното предлагаме класни дегустации на подбрани вина, представени от професионален сомелиер.
Маршрути и екопътеки в околността:

Пътека, свързваща село Арбанаси с местността Ксилифор - разходката ще Ви отнеме около час. Проследява се живописен маршрут, разкриващ гледка от птичи поглед към Велико Търново – Балканската столица на културния туризъм

Маршрут : Арбанаси – Петропавловски (Лясковски) манастир

Манастирът “Св. Петър и Павел” е на около 4 км. от селото . Пътят е добър. Обителта е с много богата история , а глегката, разкриваща се от задния двор е неописуема.Маршрут : Арбанаси - Еменски каньон

Разстоянието от селото е 30км. Каньонът ще ви плени с високите си 120м. скали, живописни водопади и множество пещери.Хотнишка екопътека - разположена между Дунавската равнина и предбалкана. Пътеката е дълга около километър и половина. Ждрелото на р.Бохот е изпъстрено с впечетляващи казкади от водни прагове и водопади
Обекти за културен туризъм село Арбанаси

Село Арбанаси – летописът на селото започва от 16 в. Има дълга и богата история , а днес живее нов живот като архитектурно-художествен резерват.

Църквата “Рождество Христово”- един от обектите под закрилата на ЮНЕСКО. Храмът е граден на няколко етапа, а иконостасът е едно от най-старите произведения на дърворезбата от този период в българскире земи.

Констанцалиевтат къща - един от най-забележителните паметници на жилищната архитектура в Арбанаси. Изградена е праз 17в. и е била притежание на голям Арбанашки род.

Манастирът “Света Богородица”(Арбанашки манастир) - манастирът е създаден през Второто българско царство. Многократно ограбван и опустошаван през годините, днес той е действаш девически манастир. Прочут с чудотворната икона на Св. Богородица, за която се носят много легенди и предания.

ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – БАЛКАНСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРНИЯ ТУРИЗЪМ!
* Нощувка в двойна стая в Best Western Veliko Tarnovo Hotel Premier

* Закуска

* Ползване на открит басейн с шезлонг и джакузи

* 20% отстъпка за всички предлагани масажи и СПА услуги

* Вечеря в ресторанта на хотела

* WiFi интернет във всяка точка на хотела

* Закрит охраняем паркинг-гараж само за гости на хотела
Хотелът е разположен в идеалния център на града. В близост са на разположение дискотеки, нощни клубове, пиано-бар, шопинг центрове, Cenrtal mall of Veliko Tarnovo.
Велико Търново е Старата столица на България -място със собствен дух , уникална история и култура. От месец Февруари 2010г. на церемония в Белград градът е официално провъзгласен за Балканска столица на културния туризъм. Кутурният живот на града е изпъстрен със събития през цялата година.
Обекти за културен туризъм в гр. Велико Търново

Крепостта Царевец- гордостта на Боляри. Била е главна българска крепост по време на Второто българско царство. Царевец е сред 100-тенационални туристически обекта

Светлинно шоу Звук и Светлина -Аудио-визуалната програма уникална атракция. Целта на спектакала е със средствата на музиката и ефектното осветление да се изгради един запомнящ се емоционален образ на хълма крепост Царевец.

Археологически музей - представена е експозицията “Търновград - столица на България 12 -14в.” Изложените в нея археологически паметници илюстрират хилядолетната история и култура на Великотърновския регион, като акцентът е поставен върху периода, когато градът е столица на българската средновековна държава.

Музей Възраждане и Учредително събрание - Музеят “Възраждане и Учредително събрание” се намира в севрната част на площад “Съединение” в гр. Велико Търново. Експозицията е разположена в сграда на стария турски конак. Този архитектурен паметник е изграден през 1872 г. от големия възрожденски строител майстор Колю Фичето.

Музей “Затвор” - Сградата е изградена изцяло от камък, с дебелина на стените 0,70–0,90 м. В годините на османското владичество са използвани трите етажа на сградата. След Освобождението на България са пристроени нови помещения, а затворът функционира като етапен до 1954 г.

Музей “Сарафкина къща” - Сарафкината къща се намира на улица “Гурко” във възрожденската част на град Велико Търново. Предназначена е била за жилище и работно място на Димо Сарафина. От 1981 г. Сарафкината къща е музеен обект, където се представят етнографски изложби.

! По желание можете да зявите при нас:

* Кошница за пикник с храна и напитки

* Водач за екопътеките и маршрутите


ЦЕНА НА ЧОВЕК ЗА ВАКАНЦИЯ 3 НОЩУВКИ: 185 лв

ЦЕНА НА ЧОВЕК ЗА ВАКАНЦИЯ 6 НОЩУВКИ: 350 лв
* Доплащане за допълнителен престой на човек в двойна стая/НВ/ - 60 лв

* Доплащане за апартамент – 30 лв на вечер* Деца до 3 г. се настаняват БЕЗПЛАТНО
Каталог: cms -> folders -> Градски%20хотели%20БГ
folders -> Програма по маршрут: Заминаване всяка сряда : София Солун Неа Мудания Неа Скиони Връщане всяка сряда
folders -> Директни чартърни полети от софия всеки петък 08. 06. 12 21. 09. 12 Пакети 6 нощувки
folders -> Програма с полет от Будапеща
folders -> Швейцария ски сезон 2010/2011
folders -> Цени за пътуване със собствен транспорт цените са в евро и се заплащат по официалния фиксинг на бнб децата са безплатни или ползват отстъпки
folders -> Програма 2 8 дни / 7 нощувки септември октомври 2011 периоди на пътуване & пакетни цени
folders -> Контакти маркетинг био-продукция
Градски%20хотели%20БГ -> Новогодишен пакет


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница