1-ви ден София – Малага (полет 3 ч и 45 мин.)Дата04.01.2018
Размер77.37 Kb.
Дати на отпътуване: 23.09 – 30.09.2017 г.
2 нощувки в Коста дел Сол + 5 нощувки в Мароко

Маршрут: София – Малага – Танжер – Мекнес – Фес – Ерфуд – Мерзуга – Уарзазат – Аит Бенхаду – Маракеш – Малага – София

Туристическа програма:
1-ви ден София – Малага (полет 3 ч. и 45 мин.)

Излитане от летище София (Терминал 2). Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен по крайбрежието на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.


2-ри ден Коста Дел Сол – Танжер – Мекнес – Фес (около 300 км)

Закуска. Ранен трансфер до най-южната точка на ЕвропаТарифа, където се намира и фарът на Тарифа, на най-тясното място на Гибралтарският проток. Отпътуване с ферибот до Танжер, или т.нар. „Врата към Африка“ - един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко. Пътуването продължава около 45 минути. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Фес. По пътя панорамна обиколка на град Мекнес, един от четирите имперски града. Панорамна обиколка на града с включена джамията Мулай Исмаил с неговите тленни останки /една от малкото джамии в Мароко, при която се допускат немюсюлмани/ и кралските конюшни. Отпътуване за Фес, най-старият от имперските градове на Мароко. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.3-ти ден Фес – Ерфуд – Мерзуга – Ерфуд (477 км)

Закуска. Отпътуване към Ерфуд, наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Пристигане и настаняване в хотел 4*. Възможност за екскурзия с джипове по пътя на рали Париж - Дакар до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния залез в пустинята – цена на човек 45 EUR. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден Ерфуд – Уарзазат (310 км)

След закуска, отпътуване за град Уарзазат, столицата на киното в Мароко. По пътя – посещение на един от най-красивите каньони, а именно Gorges du Todra, който се намира в източната част на Атласките планини. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Програмата продължава с посещение на Долината на 1000 казби. Всяка казба представлява укрепено селище, което бива построено в близост до място, където има вода. Посещение на Долината на розите, разположена в подножието на Атласките планини. Смята се, че поклонниците, пристигнали в Мароко от Саудитска Арабия, са донесли розата и тя продължава и до днес да играе водеща роля в културата на региона. Пристигане в Уарзазат. Панорамна обиколка на Уарзазат (Варазат). Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.


Маракеш_(203_км)'>5-ти ден Уарзазат – Маракеш (203 км)

Закуска. Посещение на най-голямото филмово студио в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световно известни филмови продукции.

Разглеждане на известния Ait Benhaddou, един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото

село представлява един лабиринт. Отпътуване за Маракешрозовият град, третият от имперските столици. Разглеждане на градините Менара, създадени през 1130 г. по време на на управлението на Алмохад (Абдул Мумин) - първият от династията на Алмохадитите, минарето Котубия (XII в.)70 метров шедьовър на ислямската архитектура. Посещение на площад Джамал Ел Фна, забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Всяка вечер тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява. Именно тогава идват и разказвачите на приказки, от които можете да научите за много невероятни пътешествия и истории. Свободно време, настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).
Казабланка'>6-ти ден Маракеш - Казабланка

Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на градината на Жак Мажорел (входната такса се заплаща допълнително – 7 EUR), през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите й градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което, по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотел 4*, Вечеря. Нощувка.


7-ми ден Казабланка – Танжер – Коста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и трансфер за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Las Palmeras 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден Коста дел Сол – Малага – София (полет 3 ч. и 45 мин.)

Закуска. Обзорна екскурзия на Малага, културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известния кинофестивал  Málaga Film Festival или Málaga Spanish Film Festival. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

Заминаване - София - Терминал 2 (SOF) >> Малага (AGP)

Събота

Полет

FB479


Заминава София - Терминал 2 (SOF) в 15:20 ч.
Пристига Малага, Испания (AGP) в 18:20 ч.
Връщане – Малага (AGP) >> София - Терминал 2 (SOF)

Събота

Полет

FB480


Заминава Малага- София (AGP) в 19:10 ч.
Пристига София - Терминал 2 (SOF) в 23:35 ч.


Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване в 4* в Коста дел Сол + 4* хотели в Мароко


Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

За допълнително легло

23.09.2017

765 € / 1496 лв

910 € / 1780 лв

755 € / 1477 лв


Цената включва:

 • Самолетен билет - редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси

 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата

 • Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа

 • 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Las Palmeras 4* или подобен в Коста дел Сол

 • 5 нощувки в Мароко на база закуска и вечеря

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Ерфуд в 4* хотел

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Уарзазат в 4* хотел

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел

 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел

 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия

 • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод

 • Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко

 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Армеец”


Цената не включва:

 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място

 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място

 • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място

 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини


Забележка – При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Минимален брой туристи: 30

Срок на уведомление на недостигнат брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване
Начин на плащане: депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева

От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

Ферибот


„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни


Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗАД „Армеец” - повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница