1 задача за: Василена Николова, Йоанна Николова, Филип МариновДата03.09.2016
Размер36.03 Kb.
Ученици, решавате задачите по групи, както съм ви стиковала. Може да добавяте функции, които са ви необходими по време на работа по задачите.

Готовите работи изпращайте на email: detelina.naidenova@gmail.com.

След като прегледам задачите, по групи ще ги представите и ще обясните решението им.

Крайният срок за изпращане на домашната работа е 00:00 ч. на 10.01.2014 г. Изпратените работи след тази дата не се разглеждат.


11Г

1 задача за: Василена Николова, Йоанна Николова, Филип Маринов

Да се напише class Spaceman, който да има следните private член-данни: name, surname, id(ЕГН). Да се напишат два конструктора: единият да е за общо ползване, а другият по подразбиране, като този по подразбиране да инициализира член-данните на класа с вашето име, фамилия и ЕГН. Да се напишат set и get функции за член-данните на класа. Да се напише void функция printStudent, която да принтира на екрана името, фамилията и ЕГН-то на космонавта.

Да се напише class Expedition, който да има private член-данни: масив от обекти от клас Spaceman с дължина 5 и destination, която да служи за запазване на името на планетата, до която ще бъде експедицията. Да се напишат set и get функции за всички член-данни на класа. Да се напише функция, която да сортира обектите от масива по име във възходящ ред (от A към Z).

Внимание! Не използвате вградения метод за сортиране.

В main функцията да се направи масив от 5 обекта от клас Spaceman. За всеки един от тях да се въведат name, surname и id от клавиатурата и съответно чрез конструктор да се инициализира обектът. Да се направи обект от клас Expedition да му се подадат масива от космонавти и дестинацията чрез set функциите. Да се сортират космонавтите по азбучен ред с помощта на функцията за сортиране. Да се изведат на екрана данните на всеки един космонавт и до коя планета пътува.


2 задача за: Диана Коларова, Жана Митова, Леа Георгиева

Да се напише class Animal, който да съдържа следните private член-данни: species (вид на животното), name (име на животното), isPredator (променлива, която е true, когато животното е хищник). Напишете set и get функции за всичките променливи, както и два конструктора. Единият Animal(), а другият Animal(string s, string n, bool p). Конструкторът по подразбиране да сетва животното да е лъв/лъвица, който/която се казва като вас. Да се напише функция printAnimalProperties(), която да изкарва на екрана вида на животното, името му и дали е хищно или не.

Да се напише class Zoo където да имаме private член-данна масив от животни с 10 елемента. За тази член-данна да се напишат set и get функции. Да се напише функция за сортирането на животни по вид във възходящ ред. Внимание! Не използвате вградения метод за сортиране.

Да се напише функция за търсене на животни по вид. Търсенето да е линейно и да изкарва на екрана всички животни от даден вид.


3 задача за: Милен Дончев, Вальо Йоловски /Работите самостоятелно!/

Да се напише клас Crossword, който да има една член-данна, която да е масив от стрингове. Да се напишат необходимите set и get функции, конструктор за общо ползване. Да се напише функция, която връща двумерен масив от char променливи, като този масив бива направен от кръстосаните думи, принадлежащи на масива от стрингове.

Например: ако думите в масива от стрингове са: string, char, integer

s

tc h a r

i

ni n t e g e r
Непозволена комбинация би била следната:

s

i n t e g e rc h a r

i

ng
Защото „i h” и „n a” не са думи, подадени във масива от стрингове.

Оставам на вас да добавите още необходими функции.


4 задача за: Иван Пашов, Георги Фитнев

Да се напише клас Book, който да има следните член-данни: заглавие на книга, автор, година на издаване. За всяка една от тези член-данни да се напишат сет и гет функции. Да се напише конструктор за общо ползване и конструктор по подразбиране. Да се напише функция, която принтира всички данни за дадена книга.

Да се напише клас BookCollection, който да има следните член-данни: името на притежателя на колекцията и масив от книги. Да се напишат сет и гет функции за всички член-данни. Да се напише функция за сортиране на масива от книги по автор. Внимание! Не използвате вградения метод за сортиране.

Да се напише функция за търсене, която по подаден параметър (име на автор) да връща масив с всичките му книги.

В main-а да се направи масив от 10 книги, да се създаде обект от клас BookCollection, чиито член-данни да се инициализират с помощта на сет функциите на класа. Да се изведе на екрана сортираната колекция и да се провери дали в нея има книги на Вазов, ако има да се изведат на екрана, ако няма да се изпише, че в тази колекция няма книги на този автор.
5 задача за: Мариян Асенов, Траян Митев /Работите самостоятелно!/

Да се напише клас PartyPeople, който да има следните данни: name, bool likeDancing, bool likeDrinking, string greeting. Напишете функциите void dance(), void drink(), void greet(). Напишете set и get функции за всичките член-данни на класа. Да се напише конструктор за общо ползване и конструктор по подразбиране. Да се напише функция, която принтира всички данни за даден човек.Да се напише клас NewYearParty, който да има за член-данна масив от тип PartyPeople и функция void party(), която обикаля по масива и за всеки негов елемент вика функциите dance() и drink().

В main функцията направете 10 обекта от тип PartyPeople и ги сложете в масив. Направете обект от тип NewYearParty, който приема за данна масива от обекти от тип PartyPeople. Извикайте метода party() за обекта от тип PartyPeople.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница