1. Здравейте, бихте ли се представили накратко за колегите си гълъбовъди – как се казвате, от къде сте, на колко години сте и с какво се занимавате и какво ви е потребителското име в сайта?Дата01.08.2018
Размер27 Kb.
#77705
1. Здравейте, бихте ли се представили накратко за колегите си гълъбовъди – как се казвате, от къде сте, на колко години сте и с какво се занимавате и какво ви е потребителското име в сайта?
Недялко Алексиев Алексиев, гр.ПЛОВДИВ, ул.”Хр.Ясенов” 10, вече на 56 г. Занимавам се с отглеждане на гълъби и папагали, освен това имам счетоводна кантора. Потребителско име в сайта: АIAXNEDIALKO.

2. От кога се появи у вас тази страст към гълъбите?
Още от 8 годишна възраст, благодарение на моя брат, единствено през този период прекъснах - по време на следването далече от къщи.

3. Към момента какви породи гълъби отглеждате и с колко чифта работите?
Породите са доста, но така е по-приятно и отговорно: къдрави - различни цветове, шмалканденски, джимпели - различни цветове, бухари, кингове, датски фазанов /стартауве/, блондинети, сатинети, сами разбирате, че гълъбите са доста.

4. Бихте ли описали гълъбарника си, или ако са няколко - от какъв тип са, с или без волиери, изложение и прoчие?
Гълъбарниците ми са 9 на брой, със северно изложение, поради липса на друго място, с волиери, мрежа 2 см, за да не влизат врабчета. Лятото е добре, но зимата доста влажно и усойно място.

5. Какво мислите за организираните в България от дружествата на гълъбовъдите по райони изложби/пазари, посещавате ли ги редовно, доволен ли сте от организацията им, продавали/купували ли сте гълъби на такива изложби?
Всички дружества независимо от проблемите си да членуват в “Сдружението на гълъбовъдите и природолюбителите в БЪЛГАРИЯ”, защото изложбите са малко, а пазарите се роят непрекъснато /на една и съща дата по 4-5, и започват да се наричат изложби/. А какво да кажем за пазари през лятото…?!

6. Замисляли ли сте се, приблизително колко ви струва отглеждането на вашите гълъби месечно, в това число почистващи препарати, храни, медикаменти?
Не, но са на самоиздръжка, ако не стигат помагам.

7. В населеното място, в което живеете колко колеги гълъбовъди имате, поддържате ли контакти с тях, помагате ли си, колегиални ли сте един към друг?
В гр.ПЛОВДИВ и областта има доста гълъбовъди, познавам много, но с някои се запознах в сайта, колегиалността с всички е все още пожелание.

8. От къде основно купувате и къде продавате гълъбите си?
Първите птици бяха от познати, по-късно от големи гълъбовъди от БЪЛГАРИЯ, преди 15 г. от Сърбия, а сега от Унгария, Словакия, Австрия, Германия.

9. Четете ли литература, интересувате ли се живо от въпросите свързани с гълъбовъдството?
Да, имам литература и всекидневно влизам в сайтове, посещавам изложби в чужбина и не пропускам да си взема по някоя книга.

10. Какво мислите за информацията, която можете да намерите за гълъби в интернет?
Доста добра, проблем са езиците.

11. Какво е мнението ви за българския специализиран портал за гълъби GALABITE.com, с какво ви помогна, кое ви харесва и кое не в него?
Много добър сайт, особено библиотеката е с доста богата информация. Не ми харесват част от мненията на колегите от рода на: браво, супер, 6, уникален, страшен, страхотен, и само от тези думи вече стават “Майстор гълъбари”.

12. От кои медикаменти и дезинфектанти сте доволни най-много?
Трудно е да се каже, използвам различни медикаменти.

13. Какво е за вас гълъбовъдството описано с три думи?
ЛЮБОВ, ХОБИ, ЖИВОТ!

14. Какъв е вашият съвет към колегите гълъбовъди?
По-голяма настоятелност и резултатите няма да закъснеят.

15. Коя тема свързана с гълъбовъдството ви вълнува най-много – болести, развъждане, селекция и подбор, продажби, разкажете свободно за тънкости в отглеждането на гълъби, които сте разкрили?
Отглеждането на блондинети и сатинети. Всички казваха, че само спортни гълъби могат да ги хранят, но се оказа, че джимпелите, пловдивския белокраен, бемкалиите, мардините се справят чудесно.
Каталог: interviews
interviews -> 1. Интервю публикувано във вестник „Всичко за жената” в броя от 05. 2004 година
interviews -> 1. Здравейте, бихте ли се представили накратко за колегите си гълъбовъди – как се казвате, от къде сте, на колко години сте и с какво се занимавате и какво ви е потребителското име в сайта?
interviews -> 1. Здравейте, бихте ли се представили накратко за колегите си гълъбовъди – как се казвате, от къде сте, на колко години сте и с какво се занимавате и какво ви е потребителското име в сайта?
interviews -> 1. Здравейте, бихте ли се представили накратко за колегите си гълъбовъди – как се казвате, от къде сте, на колко години сте и с какво се занимавате и какво ви е потребителското име в сайта?
interviews -> 2. От кога се появи у вас тази страст към гълъбите?
interviews -> 2. От кога се появи у вас тази страст към гълъбите?


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница