18 декември (вторник) от 20. 00 ч в Червена зала на: ОсталгияДата10.04.2018
Размер38.32 Kb.


Съобщение до медиите

Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура „По действителен случай“ има удоволствието да ви покани на 18 декември (вторник) от 20.00 ч. в Червена зала на:Осталгия
театрално представление

с участието на: Огнян Голев (актьор), Теодора Дончева (художник), Павел Терзийски (музикант); текст и постановка: Огнян ГолевТам, където хората не говорят за миналото си, то привидно не съществува, нещо като измислена (фалшива) амнезия. Как обаче това рефлектира върху взаимоотношенията между поколенията? Защо бленуваната промяна не настъпва, след като се борим да сме свободни? Какво трябва да направим, че да сме щастливи там, където сме родени, в ситуация на животинска борба за оцеляване? Защо е нужно да се кланяме на измислени от нас богове, като Топлофикация? Къде съм аз в това, което ми предначертават, там където аз решавам живота си? Своя гледна точка на всички тези въпроси дава новият експериментален театрален проект „Осталгия“ на Сдружение „По действителен случай“. Една история за времето на възможностите. Повече информация на: www.pds-org.blogspot.com/. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.


Времетраене: 70 мин.
Вход: 10/8 лв.

За повече информация, онлайн резервации на билети и/или предварително закупуване на билети чрез еPay, моля посетете http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=8835, или звъннете на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359) 885 82 85 32 – за мобилни телефони, или пишете на office@redhouse-sofia.org.

Повече информация за Сдружение „По действителен случай“:
През последните пет години Сдружение „По действителен случай“ реализира пет театрални проекта, сред които са „Пеперудите са всъщност изтребители“ (награда „Икар 2009“ за дебют на Ирина Дочева и номинация за авторска музика на живо на Александър Даниел), „Ноктюрно – от прахта до сиянието“ (награда „Икар 2011“ за авторска музика на живо на Мария Илчева – контрабас и Александър Деянов Скилър – бийтбокс и представителна селекция на наградите „Аскеер2011“ за драматургичен текст), „За жената отсреща“ (представителна селекция на наградите „Аскеер“ за драматургичен текст), „Емоционални“ (представителна селекция на наградите „Аскеер 2012“ за драматургичен текст) и „Опит 0.3“ (танцово представление с немския хореограф Изабел Шад). Сдружение „По действителен случай“ има още няколко награди и номинации през изминалите години.
Повече информация на http://pds-org.blogspot.com/
Стилът на работа на Сдружение „По действителен случай“ се определя до голяма степен от авторското писане на текстове за темите на проектите, музиката на живо като пряк участник в представленията, движенческата подготовка на участниците, използването на несценични пространства за представяне …

Проект „Осталгия“ е шести авторски проект на Сдружението. Работата по него започва през лятото на 2011, когато се оформя основната му тема – „последиците от близкото минало в живота ми сега“. След прочита на следната библиография:


- Илия Троянов „Кучешки времена. Революцията менте – 1989“ София, 2008
- Иван Еленков, Даниела Колева „Детството при социализма: Политически, институционални и биографични перспективи“София, 2010
- Искра Баева, Евгения Калинова „Социализмът в огледалото на прехода“ София, 2011
- М. Червендинева, проф. Д. Даскалов, В. Груздева, проф. Х. Бернхард „Георги Димитров“ София, 1982
и др.
 Сценария за представлението се състои от 11 фрагментарни части върху различни лични за автора теми (детство, икономика, култура, политика, привидно променените неща), преследващи основната идея, че „приемайки миналото, човек е свободен да избира как да живее“. Текстът на представлението е личен нестандартен поглед върху ситуацията в страната. Основното средство за реализация на проекта е съчетаването на различни изкуства – театър, музика и изобразително изкуство. Представлението е изградено на базата на колаборацията помежду им, създавайки среда от рисуващ артист на живо и компилация от музикални жанрове и средства. 

Повече информация за екипа:
Огнян Голев завършва НАТФИЗ през 2001 специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. К.Азарян и доц. Т. Колев. През 2002 специализира режисура за драматичен театър в Академията. През годините играе във всички столични театри в различни постановки. Снима се в няколко български филма. Участва на няколко уъркшопа по съвременни танцови техники и актьорско майсторство. През 2008 заедно със своята съпруга Ирина Дочева Голева основава – Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура „По действителен случай“. Представление „Осталгия“ е негов първи самостоятелен проект. Автор е на част от текстовете в представленията на Сдружение „По действителен случай“ – „Ноктюрно – от прахта до сиянието“ и „Емоционални“.

Теодора Дончева завършва НХА през 2008 с две специалности – „сценография и костюмография“ и „дигитална сценография и анимация“. Има няколко свои изложби в София и Пловдив. Интересува се от съвременен комикс и много от нещата й могат да бъдат видени на http://techwoo.blogspot.com/. В проект „Осталгия“ участва като художник, рисуващ мултимедийно на живо.

Павел Терзийски завършва НБУ през 2012 специалност „оперно пеене“. Музикант е в групите „Попара“, „Tripple A“ и др. Участва в много джем сешъни и концерти в страната и чужбина. В проект „Осталгия“ участва като музика на живо – певец, бек-вокал, специални ефекти, лупове, бийтбокс и др.

++++ ++++ ++++ ++++ +++++


Центърът за култура и дебат „Червената къща ”Андрей Николов” e проект на фондация “Гъливер клиринг хауз”. Червената къща е създадена със съдействието на програма МАТРА на Министерство на външните работи на Холандия, Принц Бернард Фонд и Институт „Отворено общество”– София. Основен партньор на Червената къща е фондация „Комунитас”. Червената къща работи с подкрепата на грантове от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Фондация „Америка за България”.
+++++++++++++++++++++++
Каталог: archives -> artbox -> 12-2012
artbox -> Биография на силва бъчварова родена в гр. Пловдив
artbox -> Artefact на 31-ви май 2013 г., от 21 ч., в новото пространство на
artbox -> Презентация в България на откриването на Софийския фестивал на науката
artbox -> България, Студио за документален театър „Vox populi
artbox -> Независимост X 4: act фестивал за свободен театър 2014
artbox -> Калин серапионов колкото далеч, толкова близо
artbox -> Performance art fest
artbox -> Юрий василев роден 3 август 1951 г., София образование: 1973-1978
12-2012 -> Юрий василев роден 3 август 1951 г., София образование: 1973-1978


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница