23. Фигурата на живата геометрия на Петата раса и ПаневритмиятаДата17.08.2018
Размер90 Kb.
#8065023. Фигурата на живата геометрия на Петата раса и Паневритмията.

А сега да представим нагледно разликата между Паневритмията на Учителя и тази, която се играе сега – вж. ФИГ.112. Нека първо да изясним смисъла на шестоъгълната звезда. Сега всеки ще каже, че това е „еврейската звезда”, но първата изненада е, че това не е вярно! Това е фигурата, която показва връзката и взаимодействието между светлите лъчи – светлия триъгълник и тъмните лъчи – тъмния триъгълник. Това Учителя го изяснява в беседата: „Бяла и черна светлина” – МОК ІІ, 22 лекция, от 21 март 1923 год.

А сега да кажем следното: анализа на тази фигура показва, че тя е фигурата от живата геометрия на Петата раса. По тази фигура се развива петата раса! И евреите, като най-яркия представител на Петата раса си я присвояват. Това е от Мойсеево време - ще го покажем по-нататък. Вярно е, че евреите са най-тясно свързани с тази фигура, но само с тъмния


Паневритмията на Учителя ни свързва с хармонията на високия астрал, със светлите лъчи.

Хармонияпаневритмията”, която сега се играе - френската паневритмия, ни свързва с дисхармонията на ниския астрал, с тъмните лъчи.

Дисхармония


ФИГ. 112

триъгълник. Доказателството е много просто: ако не беше така, те щяха да познаят Мисията Исус Христос, а нямаше да го разпъват на кръста, ако не беше така те щяха да познаят Мисията Беинса Дуно – Учителя, известен със светското име Петър Дънов, а нямаше да воюват и сега срещу него, така че Учителя да каже: „Евреите или ще приемат Моето Учение, или аз ще забраня да се прераждат”. Тези доказателства са достатъчни.

Нека да е ясно: можеш да бъдеш свързан или с хармонията на светлите лъчи, или с дисхармонията на тъмните лъчи, но едновременно и с едните и с другите е невъзможно. Затова ние българите сме жертва на ниския астрал, защото изначално сме слънчев народ, свързан със светлите лъчи. Точно затова Великият Учител Беинсá Дунó идва сред нас българите, ако не беше така, Той щеше да отида другаде! Ние не разбираме дисхармонията, нашето съзнание е друго, то е в хармоничния само със светлите лъчи!

Сега все ще се намери някой, който ще каже, добре, но това не доказва, че това е фигурата на живата геометрия на Петата раса. Тук не можем да се отклоняваме толкова много в доказателство. Анализите на казаното от Учителя обаче не противоречи на това умозаключение. Ще отправим и едно предизвикателство – ако някой намери някакво противоречие – има трибуна да го покаже, сайта ни е отворен за смислени разсъждения и твърдения винаги. За успокоение на всички, ще го докажем съвсем пълно, но по-нататък и на друго място. За сега само ще кажем, че по същество Петата раса се развива именно под влиянието на тъмния триъгълник. Тя се управлява от дявола, от черната ложа. Това Учителя го изяснява много пъти: Това е направено, за да се развие мозъкът на човека; замисълът е той да бъде поставен в условия на страдание, за да започне да мисли; затова и Слънчевата система преминава през тъмната зона – Бог всичко е съчетал и предвидил!А сега за светлия триъгълник: Той е свързан със светлите лъчи! Обърнете внимание, това е същия триъгълник в монограма на Учителя, където Той е показал, че се е вселил на земята – котвата това означава! С този триъгълник е свързана и Неговата Паневритмия. Това е естествено, това е хармоничния свят на светлите лъчи. Това е хармоничният свят на Бялото Братство. Точно заради това всяко упражнение се започва да се играе на десен крак – трябва да се започне хармонично! И всяка дисхармония ни изхвърля в ниския астрал. Не може да се започва на ляв крак, защото това автоматично ни свързва с ниския астрал.

Сега това, което се играе и се нарича „паневритмия”, което ние наричаме френска паневритмия, е изцяло дисхармонично – това доказваме в анализите на всяко упражнение. Не може едно дисхармонично трептене да се свърже с хармонично такова. Това се доказва в съвременната наука, това следва и от факта, че ако не беше така, те нямаше да бъдат разделени – доказателството е именно разглежданата фигура от ФИГ. 112 и е дадено от Учителя. Следователно сегашната дисхармонична „паневритмия” ни свързва с дисхармоничния свят на ниския астрал, а това е света на дявола и следователно твори зло. Това е очевидно, защото едва ли ще се намери някой, който да твърди, че дявола може да произвежда добро. Дяволът, е важно да се разбере, че трябва да се разглежда по следния начин: Това са законите на ниския астрал, които се прилагат от хората на черната ложа. Това всъщност е дяволът – вместо рога и копита, с които ни залъгва църквата, това са елегантни хора с добри външни обноски, за които лъжата е начина им на живот. Дяволът е събирателният образ на черната ложа! Това схване ли се, нататък е по-лесно.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница