Act представя: Фестивал за свободен театър 2Дата22.12.2018
Размер86 Kb.
#108671

ACT представя: Фестивал за свободен театър 2

Готова е селекцията от 15 проекта, които ще представят

витрина на българската независима сцена през ноември
 

ACT Фестивал за свободен театър: 2 ще се проведе от 14 до 18 ноември 2012 и отново ще представи петнайсет свободни театрални и танцови проекта – витрина на независимата сцена у нас.
Селекцията за второто издание се състоя в първите дни на септември и резултатите показаха, че сред продукциите тази година има шест премиери, чисто нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления.
Всички те ще срещнат своята публика на различни локации в София – независими и алтернативни пространства, частни сцени и държавни театри.

 

Изборът отново беше на демократичен принцип, а критериите, според които сред кандидатстващите 33 свободни проекта бяха оценявани - „авторски подход”, „съдържание”, „иновативност”, „изпълнение” и „техническа реализация”.ACT Фестивал за свободен театър е първият и единствен фестивал изцяло за свободен театър в България.

Благодарение на положителните отзиви от първото издание, тази година международното участие ще бъде в пъти по-голямо. Очаква се у нас да пристигнат професионалисти в областта на изпълнителските изкуства и програматори на фестивали, които освен като наблюдатели на постановките, ще се включат в двете международни конференции и в част от образователната програма на ACT фестивала. 

Подробности за всички тях  - скоро!


ACT Фестивал за свободен театър: 2 се организира от Асоциация за свободен театър, съфинансиран е от Столична община - Програма “Култура” 2012г., Министерство на културата, Фонд Култура, Посолството на САЩ и Гьоте-институт и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата-2019г. Фестивалът е организиран в партньорство с фондация „АРТ офис” и платформа „Нови драматургии”, с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, JazzFM радио, FM+ радио,списание „Едно”, списание „Vice”, Списание 360°, Teatri.bg, Dnes.bg, SofiaLive.bg, Stand.bg, Timeart.bg, и HighViewArt.com.
Каталог: 2012
2012 -> За приемане чрез централизирано класиране на децата в общинскиte детски ясли, целодневни детски градини и обединени детски заведения на територията на община пловдив раздел І – Основни положения
2012 -> Критерии за отпускане на еднократна финансова помощ и награждаване на жители на община елхово I общи положения
2012 -> Alexander Malinov
2012 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2014 г
2012 -> Област враца походът се провежда под патронажа на


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница