Ад бе даден старт на регионалното състезание на мпо „Млад огнеборецДата25.07.2016
Размер7.94 Kb.
На 12 май от 12 часа в района на завод „ЗЛАТНА ПАНЕГА – ЦИМЕНТ” АД бе даден старт на регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец". Състезанието се провежда ежегодно и с него се цели повишаване физическата дееспособност на младежите и развитие на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Инициативата е съвместна на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" – гр.Ловеч и Регионалния инспекторат по образованието – гр.Ловеч.
В регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец" участваха 50 деца от цялата област. Всеки отбор се състои от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели – момчета и момичета на възраст от 12 до 16 години, които се състезават в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека" и „400 метра щафетно бягане с препятствия".
От 13.30 часа бяха връчени грамоти и награди на отличилите се отбори в състезанието и беше направено дарение от завод „ЗЛАТНА ПАНЕГА – ЦИМЕНТ” АД на техническо оборудване за тренировъчна подготовка на учениците от СОУ „Васил Левски” – гр.Ябланица.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница