Afronaftica в Деня на Африка 29 май, клуб BackstageДата01.11.2017
Размер33.19 Kb.
AFRONAFTICA в Деня на Африка

29 май, клуб Backstage – ул. Васил Левски 100
Празнуваме Деня на Африка с първото събитие от новата серия Afronaftica на Global Vision Circle.
Поредицата Afronaftika е вдъхновена от необятния музикален космос на Африканският континент, раждащ стилове и форми, които не само съхраняват и развиват културното му богатство, но катализират развитието на музиката по цялата планета.
На 25 май в клуб Бекстейдж ще танцуваме заедно с африканците, пребиваващи в София под звуците на афробийт, сукус, макоса, хайлайф, купе декале, афро реге, афро дъб, афро хип хоп и традиционни джембе ритми.
Музикалното пиршество ще бъде поднесено от съзвездие афро диджеи, пpедвождано от британеца KING BDJ (Afrokings- UK) – кръстникът на новата вълна в афробийта през 90 те години на миналия век и резидент на легендарното лондонско парти ”Quit Jiving”, с убийствен сет от афробийт и редки афро винили. Следват българските афронафти Africandro & Dancing Angel със селекции от огромните си, събирани вече цяло десетилетие африкански колекции, Daft Dub с футуристичен афро-дъб сет и звуковата лавина Yambadon – българскя кръг за автентични африкански джембе ритми.

Отново ще има зала свободна от цигарен дим и бяла стена за рисуване с материали, осигурени от магазин СЛЪНЧОГЛЕД . Темата на колективната творческа задача ще бъде (разбира се) Африка, африкански ще бъдат инструментите в акустичния джем сешън наблизо (донесете си и свои ако имате )


Afronaftika - 29 май - клуб BackStage (ул. Васил Левски 100) – 22 часа – 8 лева

По цял свят Деня на Африка се чества на 25 май, защото на тази дата през далечната 1963г. 32 африкански държави се съюзяват в Организация за африканско единство в името на свободата, мира и прогреса на континента. Този ден е дори още по-значим като се вземе предвид, че по това време редица страни са все още колонии, а деколонизираните се опитват да стъпят на крака и да изградят самостоятелни държави. Панафриканизмът е водеща сила през 60те година на миналия век, а негова върховен израз е именно този съюз. От 2002 година почти цяла Африка ( 53 страни с изключение на Мароко, която напуска съюза в знак на протес срещу приемането на Западна Сахава, която счита за част от своята територия ) е обединена в Африкански съюз със седалище столицата на Етиопия Адис Абеба. Съюзът се стреми към осигуряване на мира на континента, развитие на демокрацията и спазване на човешките права и свободи. Негови основни цели са единството и солидарността между африканските държави, политическото, икономическото, социалното и културното сътрудничество, както и взаимопощта при решаването на конфликти. От създаването си организацията спомага за разрешаването на множество проблеми – конфликтите между Мароко и Алжир, Сомалия и Етиопия. През 2005 година предотвратява гражданска война в Того, където след смъртта на тогавашния президент се провежда военен преврат и се променя конституцията. Така за пореден път се доказва, че силата е в Единството.Global Vision Circle

Presents


AFRONAFTIKA

Celebrating the Africa Day


29. May 2009 / Friday /

club BackStage /Vasil Levski 100/
King BDJ – UK

Afrobeat Dj

Afrokings records
Afro drum circle live

Yambadon

http://www.myspace.com/jembeworkshop
BRING YOUR DRUMS!!!

Afro Dub Creator

Daft Dub

http://www.myspace.com/daftdub

DJ set byAfricandro and Dancing Angel

Global Vision CircleNO SMOKING ZONE

With
Afro acoustic music circle.....

and
Drawing circle

Lets draw Africa

Powered bySlanchogled

http://www.slanchogled.com/
Visuals & Decoration by The Rain Army

Dress code & Make up: Africa styleStart 22:00 // Enter 8BGN
Каталог: downloads -> press
downloads -> Окс“бакалавър” Редовно обучение I до III курс
downloads -> Конспект по дисциплината „Екскурзоводство и анимация в туризма" Специалност: "Мениджмънт в туризма"
downloads -> Alexander Malinov
downloads -> Тема 8: Линейни алгоритми. Отделяне на цифрите на число, преобразуване на числа. Алгоритмично направление: Алгоритми от теория на числата
downloads -> Отчет за научноизследователската, учебната и финансовата дейност на националния природонаучен музей при бан през 2013 г
downloads -> Закон за националния архивен фонд в сила от 13. 07. 2007 г
press -> Media alert
press -> Създаване на водни и зелени пространства в община Империя, Италия Столична община участва като партньор в проект „Оползотворяване на добавената стойност на водата за местно и регионално развитие – Aqua-add”


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница