Агенция „митници”Дата25.08.2016
Размер51.58 Kb.
#7267

АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ”


М. ЯНУАРИ 2008Г.

През месец януари 2008г., митническите органи са извършили 24 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост. 17 от тях са служебни.

В Агенция “Митници” са постъпили 20 заявления за предприемане на действия от страна на митническите органи за закрила на права върху интелектуална. 15 от тях са за закрила на търговски марки на Общността.
М.ФЕВРУАРИ

2008Г.


През месец февруари 2008г., митническите органи са извършили 118 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

В Агенция “Митници” са постъпили 31 заявления за предприемане на действия от страна на митническите органи, 24 от тях са за марки на Общността.
М.МАРТ

2008Г.


През месец март 2008г., митническите органи са извършили 177 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

В Агенция “Митници” са постъпили 34 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 26 са за закрила на марки на Общността.
М.АПРИЛ

2008Г.


През месец април 2008г., митническите органи са извършили 80 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

В Агенция “Митници” са постъпили 18 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 12 са за закрила на марки на Общността.
М.МАЙ

2008Г.


През месец май 2008г., митническите органи са извършили 33 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

В Агенция “Митници” са постъпили 26 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 22 са за закрила на марки на Общността.
М.ЮНИ

2008Г.


През месец юни 2008г., митническите органи са извършили 50 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост. При 24 от тях действията са били предприети служебно.

В Агенция “Митници” са постъпили 51 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 26 са за закрила на марки на Общността.
М.ЮЛИ И АВГУСТ

2008Г.


През месец юли 2008г., митническите органи са извършили 29 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост.

В Агенция “Митници” са постъпили 20 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 17 са за закрила на марки на Общността.
М.СЕПТЕМВРИ

2008Г.


През месец септември 2008г., митническите органи са извършили 58 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: NOKIA, MERCEDES, BMW, SAMSUNG, D&G, LEVI’S, GUCCI, ЦСКА, WINX, VERSACE, PERSIL, ARIEL, TOMMY HILFIGER, PUMA, ARMANI, POLO, DEWOOD, ADIDAS, RENAULT, VОLKSWAGEN, BOSH, DISNEY и др. Преобладаващите видове стоки са текстил и обувки, чанти, часовници, резервни части за автомобили, мобилни телефони и аксесоари за тях, козметика.

Съгласно предварително предоставена от правопритежателите информация за цените на оригиналните продукти, може да се обобщи,че с осъществените задържания са предотвратени щети на правопритежателите на търговски марки в размер на 6 823 375 евро.

В Агенция “Митници” са постъпили 46 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 25 са за закрила на марки на Общността.


М.ОКТОМВРИ

2008Г.


През месец октомври 2008г., митническите органи са извършили 77 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: ADIDAS, GUCCI, ARMANI, D&G. BURBERRY, PRADA, REPLY, G-STAR, POWER RANGERS, POOH, WINXS, FAG и др. Преобладаващите видове стоки са текстил, играчки, канцеларски принадлежности, обувки, резервни части за автомобили.

В Агенция “Митници” са постъпили 31 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 18 са за закрила на марки на Общността.
М.НОЕМВРИ

2008Г.


През месец ноември 2008г., митническите органи са извършили 25 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: TOMMY HILFIGER, CANON, BOSS, ADIDAS,PUMA, ARMANI, NIKE, CHOCODANS, VERSACE, CHANEL и др. Преобладаващите видове стоки са текстил и козметика.

В Агенция “Митници” са постъпили 44 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 27 са за закрила на марки на Общността.
М.ДЕКЕМВРИ

2008Г.


През месец декември 2008г., митническите органи са извършили 101 задържания на стоки, от 18 – по инициатива на митническите органи, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: SOLINGEN, NOKIA, SONY PLAYSTATION, PIERRE CARDIN, STAR WARS, WINX CLUB, I PHONE, SONY ERICSSON и др. Преобладаващите видове стоки са текстил и козметика.

В Агенция “Митници” са постъпили 18 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 4 национални заявления, 3 - за закрила на марки на Общността.
ОБЩО ЗА 2008Г.

През 2008г. митническите органи са извършили 1733 задържания на стоки, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: TOMMY HILFIGER, CANON, BOSS, ADIDAS, PUMA, ARMANI, NIKE, CHOCODANS, VERSACE, CHANEL, SOLINGEN, STILL, GUCCI, ARMANI, D&G, BURBERRY, PRADA, REPLY, G-STAR, POWER RANGERS, POOH, WINXS, FAG и др. Преобладаващите видове стоки са текстил, козметика, парфюмерия. 388 от тези задържания са осъществени служебно по инициатива на митническите органи.

        В Агенция “Митници” са постъпили 428 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 328 са за закрила на марки на Общността.
Каталог: images -> docs
docs -> Социалните услуги (2011 – 2015) Съдържание: Раздел а контекст и оценка на нуждите
docs -> Решение №286/30. 08. 2012 г., Прот. №18 наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на
docs -> Доклад обобщава информацията за дейността на институциите в областта на интелектуалната собственост през месец януари 2008
docs -> Валентин топалов
docs -> Република българия министерство на здравеопазването
docs -> Пожарната безопасност и защита на населението
docs -> Национален клуб за Аниме и манга „накама
docs -> Патентно ведомство
docs -> На Инициативен комитет, упълномощен от жителите на село Лозенец, община Стралджа, област Ямбол
docs -> До г-жа Искра Михайлова Министър на околната среда и водите До г-н Митко Андонов


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница