Академична нитра 2008



Дата26.11.2018
Размер8.38 Kb.
#105978
ХХХVI МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ “АКАДЕМИЧНА НИТРА 2008”

От 1 до 5 юли гр. Нитра беше домакин на ХХХVI международен фолклорен фестивал “Академична Нитра 2008”. Фестивалът се провежда ежегодно, като университетите в градовете Зволен и Нитра си разменят домакинството.

През тази година гражданите и гостите на Нитра имаха възможност да се насладят на песните и танците на състави от 12 страни: Австрия, България, Белгия, Испания, Италия, Полша, Словакия, Сърбия, САЩ, Украйна, Чехия и Швеция.



Съставите от Словакия бяха 9, тъй като тук по традиция всяко висше учебно заведение има свой фолклорен състав и участието им в този голям международен форум е въпрос на престиж.

На гала концерта, на който бяха връчени и наградите в отделните категории, присъства президентът на Словакия Иван Гашпарович, както и отзовалите се на поканата българският посланик в Словакия Огнян Гърков и директорът на БКИ Елена Арнаудова, посланиците на страните, чийто страни участваха във фестивала, членове на дипломатическия корпус, представители на държавните и обществени институции, много граждани.


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница