Американски фирми, участващи в мисията Американска търговска компания /аткДата12.02.2017
Размер150.71 Kb.
#14754


3та търговска и инвестиционна мисия, 17-20 май 2005 г.

3та търговска и инвестиционна мисия, 17-20 май, 2005г.


Американски фирми, участващи в мисията


 1. Американска търговска компания /АТК/

(AMERICAN COMMODITY COMPANY)

Лице за контакт: Крис Кръчфийлд

Адрес:

P.O. Box 22418242 Hwy 113

Robbins, CA 95676

T: (530) 738-1080 F: (530) 738-0082

chrisc@accrice.com

www.accrice.com
Биографична информация (справка):
През декемви 1998 г. Крис Кръчфийлд и неговия баща Пол Кръчфийлд основават фирма за производство на ориз – “Калифорния Комодити Трейдърс” (“California Commodity Traders”). Те разширяват фирмата като сформират партньорство с Ал Монтна и Търгей Йетис като по този начин през 2000 г. основават Американската Търговска Компания.
Фирмен профил:
АТК е иновативна компания, която е основана през 2000 г. като партньорство между Крис Кръчфийлд и Търгей Йетис с покупката на завод за сушене и склад за неполиран ориз в Робинс, щата Калифорния. Семейството на Кръчфийлд е наследник на традицията в американския оризов сектор от три поколения насам. Търговските връзки и личните взаимоотношения с производители и купувачи (местни и международни) датират от няколко десетилетия. Семейство Йетис е с равностойно присъствие на пазари от Близкия Изток и Европа. Търгей Йетис е собственик на “Йетис Фуудс”, базирана в Турция и председател на “Мултигрейн Груп”, базирана в Холандия.
В началото АТК започва с продажбата на малки количества неолющен ориз на избрани международни пазари. Понастоящем, АТК е фирма за цялостно обслужване при търговия с необработен и преработен ориз, която също така притежава и управлява завод за сушене и склад за съхранение в Робинс, щата Калифорния. През 2002 г. АТК извършва покупка, преработка и експедиция на над 100 000 тона неолющен и преработен ориз от Калифорния и южните щати, като продажбите възлизат на $ 16 млн.
Фирмени цели:
Американската Търговска Компания е сред най-големите износители на американски среднозърнест ориз в Средиземноморието и Черноморския регион. Един от собствениците на АТК е едър турски вносител и АТК разглежда региона като сериозен пазар за американския среднозърнест ориз. Фирмата приветства възможността да се срещне с потенциални търговски партньори в България с надеждата да разшири клиентската си мрежа в този район. Новите клиенти от България ще й позволят да увеличи размера на всяка пратка за региона и по този начин да намали разноските по транспорта и да направи транзакцията по-икономически изгодна за всички страни.

2. Джей Уесткот Асоушиътс” ООД (J. WESTCOTT ASSOCIATES LTD.)
Лице за контакт: Джон Уесткот

Президент и изпълнителен директор

Адрес:


P.O. Box 71

Stevensville, MI 49127

T: 269 429 6790 F: 269 429 9503

jwestcott@triton.net
Фирмен профил:
“Джей Уесткот Асоушиътс” ООД предоставя консултантски услуги на малки и средни фирми по цял свят в сферата на хранително-вкусовата промишленост, инженеринг на заводи за алтернативни и смесени източници на енергия. Услугите включват технико-икономически проучвания, планиране, модели за разширяване на продуктовата гама, дизайн на проекти, управление на проекти, търсене на оборудване (ново и втора ръка) и др. Проекти са реализирани за фирми-производители на сокове, вино, напитки, млечни продукти, преработватели на плодове и зеленчуци, кланици, мелници, бутилирана минерална вода, дестилация, алтернативни и смесени източници на енергия.

Нашият опит влкючва: • Плодови и зеленчукови сокове: Дизайн на модерни бази за екстракция, преработка, евапорация (концентрация) и бутилиране на плодови и зеленчукови сокове.

 • Замразени плодове и зеленчуци: Икономически ефективни охладителни системи, предварителна преработка на плодове и зеленчуци, бази за дълбоко замразяване.

 • Плодови заготовки: Преработвателни системи за производството на сухи и обикновени както плодови така и други заготовки.

 • Сладка и конфитюри: Системи за вакуумна и непрекъсната обработка на конфитюри и мармалади.

 • Сушене на плодове и зеленчуци: Системи за непрекъснато и камерно сушене.

 • Преработка на домати: Сосове, кетчуп и др.

 • Вина: Намачкване, ферментация и пр.

 • Смесени източници на енергия: Системи за газова когенерация, които осигуряват не само електричество, но и пара, топла водя и/или охлаждане.

 • Енергосъхранение: енергиен одит и препоръки за хранителни и месопреработвателни бази.

 • Месопреработка: кланици и преработвателни заводи.

 • Преработка на отпадъчни води: заводи и оборудване.

 • Заводи за производство на етанол.

 • Вятърна енергия: генериране на електричество.

 • Мелници.

 • Производство на макаронени изделия.


Фирмени цели:
Към традиционните области на дейност на фирмата – преработка на храни, месо, сокове, вино и напитки, са добавени следните сектори: оранжерии, cogeneration за оранжерии и заводи за преработка на храни, складове за съхранение на плодове и зеленчуци, производство на етанол, алтернативна енергия и др.
Поради интереса към пресни зеленчуци и по-ниските цени на природния газ комбинацията на оранжерийно производство и възможността за възобновяема енергия в България е изключително добра.
Джей Уесткот Асоушиътс ООД има бизнес взаимоотношения с България датиращи от 2003 г. Интерес представляват фирми, които търсят американски технологии, опит и оборудване и които произвеждат етанол и медицински спирт от царевица и пшеница, както и фирми от отбелязаните по-горе сектори.

3. “УИ Ко. Инк.” (WE CO. Inc.)
Лице за контакт: Едуард Годсалв

Генерален мениджър

Адрес:


WE CO., 1991, Inc.

3000 Standish Street

Detroit MI 48216

T: 313-237-0411 F: 313-237-0448edgodsalve@hotmail.com
Фирмен профил:
УИ Ко. Инк. преработва и изнася сурови телешки кожи в Азия, Европа, Мексико. Кожите, които се продават са предимно от ценови клас $30-50/бр.

Фирма УИ Ко. Инк. е в съдружие с фирма за щавене на кожи “Уикет и Крейг” от щата Пенсилвания, която произвежда кожи щавени със 100% естествени материали. Продуктовата гама на “Уикет и Крейг” може да бъде намерена на интернет сайт: www.wickett-craig.com.


Фирмени цели:
Фирма “УИ Ко. Инк.” се интересува от контакти с фирми занимаващи се с щавене на кожи, които желаят да внасят сурови кожи от САЩ на база акредитив, както и фирми, произвеждащи свински и телешки кожи за износ.

4. Б. В. Мъри & Ко., Инк.” (B.V. MURRAY & CO., INC.)
Лице за контакт: Брайън Мъри, Кийт Рос

Адрес:


560 Sylvan Avenue

Englewood Cliffs, New Jersey 07632

Phone: 201-227-8001 Fax: 201-227-8004

bvm@bvmurray.com

www.bvmurray.com
Фирмен профил:
Брайън В. Мъри е президент на “Б. В. Мъри & Ко., Инк.” – банково-инвестиционна компания, която се е специализирала в сливания и поглъщания, приватизации и дейности за набиране на капитал в малки и средни фирми. Преди да формира Б. В. Мъри & Ко., Инк., Брайън Мъри е бил управляващ директор в отдел “Развиващи се пазари” към фирма “Беър Стиърнс” като е отговарял за банково-инвестиционни дейности в ОНД и Източна Европа.

От основаването си досега Б. В. Мъри & Ко. Е извършила следните транзакции:


(1) Татарска република: Съветник на министерствотo на финансите при финансиране на дълга на републиката от 700 млн. Рубли ($120 млн.) през юни 1997 г. на Московската интербанкова фондова борса. Това е първото финансиране на дълг от автономна Руска република.
(2) Kereskedelmi es Hitelbank (“K&H”): Съветник по приватизацията и продажбата на третата най-голяма търговска банка в Унгария на стратегическа инвестиционна група състояща се от “KBC” и “Irish Life”. Транзакццията включва $60 млн. нов капитал и продажба на $30 млн. конвертируемо дългово финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие към “K&H”.
(3) Съветник на Татарската република при успешното реструктуриране на отпуснат кредит от $100 млн.


5. Кристенсен Фармс” (CHRISTENSEN FARMS)

Адрес:


23971 County Rd 10

PO Box 3000

Sleepy Eye MN 56085

Phone:507-794-5310

Fax:507-794-2471

BFoster@christensenfarms.com

http://www.christensenfarms.com/
Кристенсен Фармс” е една от най-големите свиневъдни ферми в САЩ с над 1000 служителя и 350 договора за преработка с фирми от Минесота, Айова, Небраска, Южна Дакота и Илинойс. “Кристенсен Фармс” понастоящем е партньор в построяването на

голям месопреработвателен завод за свинско месо в Сент Джоузеф, щата Мисури.

Триумф Фуудс” ще бъде първият национален изцяло нов голям завод за преработка на свинско месо построен в последните 20 години и ще бъде единственият в страната завод от индустриален тип за пакетиране, собственост на производителя.

“Кристенсен Фармс” и “Триумф Фуудс” имат интерес по отношение на:
 1. Инвестиции в свинепроизводство.

 2. Намиране на външен пазар за Американски продукти от свинско месо, производство на “Триумф Фуудс”.

“Кристенсен Фармс” и “Триумф Фуудс” виждат в България възможност да навлязат на Европейския пазар с произведено в региона месо, както и с износ на американски продукти от свинско месо. България е благоприятна с това, че има стабилна икономика и правителство, висококвалифицирана работна ръка и високопродуктивни земеделски земи за зърнопроизводство. България предизвиква интерес също така заради зараждащата се средна класа и увеличаващата се покупателна сила и потребности от висококачествени храни сред които и месо.

“Кристенсен Фармс” и “Триумф Фуудс” са определили Джейн Шей от “Шей & Асоушиътс”, Анаполис, щата Мериленд като представител в Търговската мисия в България. Джейн Шей има дългогодишен опит в хранителния и агробизнес сектор в Източна Европа и има реален опит в агробизнес консултирането в България.

За повече информация относно “Кристенсен Фармс” моля посетете нашия интернет сайт:http://www.christensenfarms.com/
За “Триумф Фуудс” можете да прочетете статията в списание “Успешното земеделие” от октомври 2004 г., която ще откриете на адрес:

http://www.agriculture.com/ag/story.jhtml?storyid=/templatedata/ag/story/data/ag-sfonline-0410porkpowerhouses.xml

6. ”Хайърд-Хенд (ХХ) Текнолъджис, Инк.”

(HIRED HAND (HH) TECHNOLOGIES, INC.)
Лице за контакт: Тони Елард

Вицепрезидент “Бизнес развитие / Развойна дейност”

Адрес:


Tel.:256.287.1000 x1151

Fax: 413.803.3507Tonye@Hired-Hand.com

www.hired-hand.com

www.hhgreen.com

www.rollseal.com
Фирмен профил:
ХХ Текнолъджис е главната от три дивизии – Хайърд-Хенд Манюфекчъринг, Хайърд-Хенд Грийн и Ролсиъл. Трите компании се занимават в областта на проектиране и технологично оборудване на млекодобивни, птицевъдни и свиневъдни ферми, системи за напояване, фуражи и вентилация, зеленчукопроизводство, производство на цветя и оранжерии, промишлени системи за контрол на температурата и вентилация. Продажбите на компанията за 2004 г. са в размер на $56 000 000, а служителите в завода в окръг Кулман, щата Алабама са 350. Около 40% от приходите са реализирани в сферата на растениевъдството и около 10% - от реализирани международни сделки.

Международните сделки се осъществяват от офиса в Тампа/Сент Питърсбърг, щата Флорида и в Сидни, Австралия. Фирмата разполага с 40 дистрибутора, отгoварящи за международните сделки. Пазарите на ХХ Текнолъджис обхващат страни като Мексико, Централна и Южна Америка, Австралия, Югоизточна Азия, Израел, Пакистан, Индия, Африка, Европа и сме насочили усилията си към Източна Европа.

Разполагат с различни модели оранжерии за зеленчукопроизводство в САЩ и Латинска Америка и са заинтересувани да разширят бизнеса си в други части на света. ХХ Текнолъджис е работила с Екс-Им банк (Ex-Im Bank) и има бизнес взаимоотношения с М&Т банк (Manufacturers and Traders Trust Co.), които имат опит в заемите за оранжерии за зеленчукопроизводство.
Фирмени цели:
Фирмата има итерес в продажбата на оранжерийни, отоплителни, вентилационни и контролни системи на международни пазари включително Източна Европа и страните от бившите Съветски републики.


7. Орджил” (ORGIL)

Лице за контакт: Майкъл Майлриа

Орджил Интернешънъл Оранжерии Корп.

Маркетинг мениджър

Адрес:


8710 Avenida de La Fuente, Suite 1

San Diego, CA 92154, USA

tel: 619.661.9242

fax: 619.661.9241Michael@orgilgreenhouses.com

www.orgilgreenhouses.com
Фирмен профил:
Оранжерии Орджил Интернешънъл Корп. е сред водещите производители на оранжерийно оборудване. От основаването си преди 30 години досега Орджил е натрупала опит в планиране, дизайн, производство и монтаж на високоспециализирани земеделски и промишлени оранжерии по света.

В преодоляването на сериозната конкуренция Орджил се опира на съвременни американски, холандски, китайски и израелски технологии. Фирмата е позната в света със своето старание при предоставяне на качествени услуги и икономични решения на проблеми чрез прилагане на най-модерните технологии намиращи се на пазара в днешно време.Фирмени цели:
Компания “Орджил” би искала да развие в България т.нар. технология за земеделие с контрол на околната среда.

8. Пиемон Трейдинг Инк.” (PIEDMONT TRADING INC.)
Лице за контакт: Юджийн Корнийчук

Директор Бизнес Развитие

Адрес:


5660 Six forks Road, Ste. 205,

Raleigh, NC 27609

Tel.: 1 919 848-9402, X201

Fax: 1 919 848-9601

Mob: 1 301 675-8030

eular@mindspring.com
Фирмен профил:
Пиемон Трейдинг Инк., намираща се в Ралей, щата Северна Каролина, е утвърден износител на замаразени пилешки и месни продукти в Източна Европа. Фирмата е основана през 1997 г. и има 14 служители. Пиемон Трейдинг е пълноправен член на американския съвет за износ на яйца и птици (USAPEEC) и американската федерация за износ на месо.

Основна дейност е износът на замразени пилешки, свински, телешки продукти на пазарите в Русия, ОНД и Централна Европа.


Фирмени цели:
Пиемон Трейдинг проявява силен интерес в установяване на преки взаимоотношения с Български фирми-вносители на месо и птици. Имат осъществени сделки както пряко, така и чрез псредници за замразени пуешки разфасофки и смятат, че има голям потенциал за американското пилешко и в частност пуешко месо. Пиемон Трейдинг търси дългосрочни бизнес контакти с бългaрски месопреработватели.

9. ”Стюпи Грийнхаус МФГ, Инк.” (STUPPY GREENHOUSE MFG. INC.)
Лице за контакт: Мат Стюпи

Вицепрезидент - Операции

Адрес:


816-842-3071 x 539

800-733-5025

mjstuppy@stuppy.com

www.stuppy.com
Фирма “Стюпи” разполага с доказани решения за растениевъдите!
“Стюпи Грийнхауз Манюфекчъринг, Инк.” произвежда и продава оранжерии и оранжерийно оборудване. Фирмата работи предимно с едри растениевъди, градински центрове и институционални оранжерии, които търсят качеството и опита, с които Стюпи е известна.

Някои от основните проблеми пред клиенти на фирмата са:


1) Защита на растенията от влиянието на атмосферните условия.

2) Контрол на околната среда с цел оптимален добив.


Решенията на Стюпи включват: оранжерии тип System 2000®, Rainbow® Plus, ProLine и PowerHouse® - те осигуряват подходящо оборудване, което предпазва растенията и предоставя необходимия контрол над околната среда.
Специален акцент се поставя на бързината и гъвкавостта, с която “Стюпи” разработва практически решения на специфични проблеми.

10. Фирма “Сакъп” (SUKUP)
Лице за контакт: Брайън Райс

Адрес:


P.O. Box 677 1555 255th St.

Sheffield, Iowa 50475

T: 44 1507 338 511

F: 44 1507 338 369

brianmrice@hotmail.com

charles@sukup.comwww.sukup.com
Фирмен профил:
В резултат на разрастването на компанията, “Сакъп Манюфекчъринг” от Айова, САЩ желае да увеличи международната дистрибуция на своите продукти.

Създадената през 1963 г. от председателя Юджийн Сакъп компания е семейна собственост и се занимава с производство на оборудване за зърносъхранение и обработка. Фирмата е една от водещите в американското земеделие.

Разнообразното оборудване, което се произвежда във фирмената фабрика в Шефилд, щата Айова включва: галванизирани стоманени силози с капацитет от 50 да 18 000 тона, подвижни и статични сушилни за зърно с капацитет от 10 до 100 тона/час, шнекове, вентилационни, изпразващи и пневматични конвейерни системи.

Оборудването с марка “Сакъп” вече се продава от шест дистрибуторски центъра във всички краища на САЩ, както и в над 50 страни по света.


Фирмени цели:
Фирма “Сакъп” иска да се запознае както с дистрибутори, които продават на фермери, така и със специалисти по промишлено зърносъхранение. Компанията се обръща към български фирми, които имат опит в проектиране, строеж и поддръжка на зърнообработката и зърносъхранението за обсъждане на възможности за съвместна работа.


11. Уърлд Бизнес Кепитъл, Инк. (World Business Capital /WBC”/)

Лице за контакт: Джоузеф Рейкрафт, Робърт Мойнак - Русия

Адрес:

SVP - EuropeOne State Street - Suite 2350

Hartford, CT 06103

Tel.: 860-246-6300 Ext. 102

Fax: 860-246-6789JRaycraft@worldbusinesscapital.com

rmoynak@worldbusinesscapital.com
Фирмен профил:
Уърлд Бизнес Кепитъл, Инк. е компания, която финансира купувачи на американска техника, както и съдружия със значителни американски инвестиции. С подкрепата на разработените механизми на Екс-Им банк, САЩ (Export-Import Bank на САЩ /"Ex-Im Bank"/) и на Овърсийз Прайвит Инвестмънт Корпорейшън (Overseas Private Investment Corporation /"OPIC"/) , нашите програми предоставят на своите заематели конкурентна алтернатива за финансиране за техните инвестиции.
С цялостния разработен пакет продукти, WBC задоволява нуждите от финансиране за американските компании, извършващи дейност в новосъздадени пазари. Това включва: финансиране на клиенти, на дилъри и разпространители, на инвестиционни проекти. Размерът на предоставените заеми от WBC варира от 250 хиляди до 10 милиона щатски долара със срок на изплащане от 3 до 10 години.


12. Международна корпорация на американските супермаркети

(INTERNATIONAL AMERICAN SUPERMARKETS CORPORATION /IASUSA/)

Лице за контакт: Пиер Хейтъм

Адрес:

262 Old New Brunswick RdPiscataway NJ 08854

tel.: 732-562-1880 (Direct)

tel.: 732 981-8001

fax: 732 981- 8004afcinc@att.net
Корпорацията е част от група компании – семейна собственост, специализирани във внос и износ на храни и свързани с тях дейности, които развиват дейност в САЩ, Европа, Близкия Изток и Африка. Компанията е основана преди повече от 20 години, фирменият комплекс, състоящ се от офис и складова база се намира в Ню Джърси.


13.Каргил” (CARGILL)

Лице за контакт: Олга Ремизова

Менджър проекти за Русия, ОНД и Източна Европа

Адрес:


Moscow, Russia

T: 7-095-725-6560 Cell 7-095-999-8896 F: 7-095-926-5434Olga_Remizova@cargill.com
Фирмени цели:
Запознаване с българския пазар на месо, по-специално свинско месо. Интересува се от срещи с български вносители и финансови организации, които могат да подпомагат българските вносители.


14. Дриймко ООД (DREAMCO Ltd.)

Лице за контакт: Джон Тенант

Адрес:

14781 Memorial Dr. No. 946Houston, Texas 77079

T: 301-529-0391 (US) T: 359-899-368991 (Bulgaria)jotenn@yahoo.com
Фирмен профил:
Финансов брокер, работещ с различни американски финансови компании и Eкс-Им Банк за постигане на краткосрочно и средносрочно финансиране за чуждестранни вносители на американски стоки и оборудване, доставяни от САЩ. Фирмата има един служител и петима сътрудници в България.


15. “ДжиЕсАй”

(GRAIN SYSTEMS INC, GSI GROUP INC)
Лице за контакт: Лари Ван Акрон


Адрес:

1004 East Illinois St. • Assumption, IL 62510

Phone: 217-226-4421, Fax: 217-226-4420

International Tel: 217-226-4401

International Fax: 217-226-3404


larryv@grainsystems.com

www.grainsystems.com

Фирмен профил:

ДжиЕсАй е водещ производител на стоманени силози за зърносъхранение в целия свят. Фирмата предоставя качествено технологично оборудване за зърноиндустрията с целия набор от системи и съоръжения като: сонди, подвижни шнекове, измитащи шнекове, елеватори и верижни конвейери. Всичко за зърното на едно място: съхранение, сушене и обработка.
16. Грийнууд Нърсъри” (GREENWOOD NURSERY)

Лице за контакт: Стийв Джоунс

Адрес:

Tennessee1 800 426-0958 Ext. 22

steve@greenwoodnursery.com

www.greenwoodnursery.com
Вашата градина заслужава най-доброто: дръвчета, храсти, зелени площи, овошки, растения, виреещи на изкуствено осветление. Можете да намерите всичко това на интернет адрес: www.greenwoodnursery.com. От Снежна топка /Калина/ и Хортензия до Туя “Зелени гиганти”, предлагаме голямо разнообразие от нови добавки, градински аксесоари от фирма “Organic Solution Products” и забавни идеи за любителите на дивата природа.

Каталог: doc
doc -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
doc -> Програма за развитие „България 2020 8 Национална стратегия за регионално развитие 2012-2022 8
doc -> Лична информация
doc -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
doc -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
doc -> Провеждане на общинските състезания от ученически игри – 2015 г. Гр. Стара загора
doc -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница