Анулиране на документи в модул складДата22.01.2019
Размер17.6 Kb.


www.ekom2002.comІ. Анулиране на фактура(известие) издадена през текущия период:


  • Попълват се реквизитите на документа – (номер, дата, клиент) и се оставя с нулева стойност т.е таблицата с материалите не се попълва. При излизане от документа програмата извежда съобщението “В документа няма валидни записи! Да бъде ли изтрит?” се избира “Не”


ІІ. Анулиране на фактура(известие) издадена през предходен период:
1. Анулиране на фактура включена в дневниците по ДДС на получателя:2. Анулиране на фактура не включена в дневниците по ДДС на получателя:


  • Попълват се същите реквизити на фактурата (номер, дата от предходен период, клиент), а материалите са със същите количества и стойност, но с отрицателни знаци. Датата на регистрация е през текущия период.


І. Кредитни известия за намаляване цената на стоката

  • На първия ред се посочва количеството на стоката с отрицателен знак и със същата цена като във издадената преди това фактура. На втори ред се записва количеството с положителен знак на стоката и с намалената цена.ІІ. Дебитно известие за увеличаване цената на стоката

  • На първия ред се посочва количеството на стоката с отрицателен знак и със същата цена като във издадената преди това фактура. На втори ред се записва количеството с положителен знак на стоката и с увеличената цена.


ІІІ. Кредитно известие за бонус при покупки (Приход склад):


  • Създава се нов група “Бонус -покупки” и се избира метод на отчитане “Нематериални покупки-услуги” с материл в тази група “Бонус-покупки”. При въвеждане на кредитното известие се избира този материла като за количеството се въвежда 1, а за цената сумата на бонуса с отрицателен знак .


ІV. Кредитно известие за бонус при продажби (Разход склад):

  • Създава се нов група “Бонус-продажби” и се избира метод на отчитане “Нематериални продажби-услуги” с материл в тази група “Бонус-продажби”. При издаване на кредитното известие се избира този материла като за количеството се въвежда 1, а за цената сумата на бонуса с отрицателен знак .Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница