Артритът представлява възпаление на една или повече стави. Той се характеризира с болка,подуване,скованост,деформации и ограничена подвижностДата28.09.2017
Размер40.12 Kb.
#31171
АРТРИТ
Артритът представлява възпаление на една или повече стави.Той се характеризира с болка ,подуване,скованост,деформации и ограничена подвижност. Възможно е да се чува пукане или издаване на други звуци при движение на засегнатата става. Артритът има много имена като някои от най-популярните са: остеоартрит/артроза/,ревматоиден артрит,фибромиалгия,подагра,лупус,лаймска болест и разните му там синдроми и пр. Тези заболявания засягат подвижните /синовиалните/ части на тялото. Между гръбначните прешлени също има стави. Като най-общо разделение има шест типа стави. В засегнатите места могат да се образуват костни израстъци/шипове/ и това влошава болката и намалява подвижността..

Артрит възниква,когато някой от елементите на ставата се промени. Това може да стане внезапно или постепенно.Най-разпространените форми на артрит са ОСТЕОАРТРИТА/артроза или шипове/-засяга жените по-често и е болест на възрастта над 60 год. РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ-автоимунно заболяване,като хрущялът и околните тъкани се увреждат и разрушават.Често пъти се разрушават и костните повърхности.Той може да се наблюдава и при хора под 40 годишна възраст. Непълноценното хранене и бактериалните инфекции също могат да имат значение. РА за разлика от артрозата уврежда всички стави. ПОДАГРАТА,острата форма на възпалителния артрит,се наблюдава по-често при хора с наднормено тегло и прекаляващи често с месни храни и алкохол. При тези хора като правило е употребата на много малко вода за пиене. Отлагането на кристали от солите на пикочната киселина в главните нерви и най-вече в ставите предизвиква оток ,зачервяване и чувство на парене и много силна болка. Заболяването засяга обикновено малките стави на ходилата и ръцете и най-често големия пръст на краката.

Артритът е обратим,а в някои случаи и лечим с подходяща диета и задължителна промяна в начина на живот. Последното е валидно за всички болестни състояния. Тази промяна не само облекчава възпалението и болката,но и спира дегенерацията и подмладява засегнатите стави. Като начало препоръчвам детоксикацията с програмите на ФЛП и следните ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ  1. АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ- от 3 по 50 мл до 3 по 100 мл на ден Намалява възпалението,детоксикира,аминокиселините спомагат за възстановяването на хрущяла и съединителната тъкан,чисти тежките метали/олово/,косвено и пряко влияе за намаляването на наднорменото тегло ,което може да предизвика артрита или да го влоши.

  2. ФОРЕВЪР ФРИДЪМ –препоръчителни дози: първа седмица 1 по 25 мл,втора седмица 1 по 50 мл,трета седмица 1 по 75 мл,четвърта седмица 1 по 100 мл, пета седмица 1 по 120 мл и от шестата седмица продължавате постоянно да пиете по 120 мл на ден. Хондроитин сулфатът укрепва ставите,ставните връзки и сухожилията,Метил сулфонил метанът е сярно съединение,необходимо за спиране на възпалението и възстановяване на ставите и тъканите. Глюкозамин сулфатът е важен за изграждане на костите,сухожилията,ставните връзки,хрущяла и синовиалната течност. И 1 и 2 са превъзходни имуностимулатори и имуномодулатори, освен това са антибактериални,антивирусни и антимикотични ,така,че могат да влияят на причинителите на инфекцията пряко.

  3. ОМЕГА-3 есенциални мастни киселини-в дози от 3 по 1 до 3 по 2 по време на ядене. Осигурява мастни киселини,които повишават продукцията и действието на противовъзпалителните простагландини. Способстват за овладяване на артритните болки и възпалението.

  4. А-бета карЕ- в дози 3 по 1 по време на хранене. Всички съставки са нужни за възстановяването на тъканите и хрущяла и предпазват мастните киселини от окисляване. Мощен антиоксидант предпазващ ставите от увреждащото действие на свободните радикали.Повишава ставната подвижност. При болни от артрит и лупус е установено понижено ниво на витамин Е. Трите съставки действат в мощен синергизъм.

  5. МСМ гел-неколкократно намазване през деня. Гел за локално приложение върху възпалените стави,успокояващ и обезболяващ има кумулативен ефект.

  6. ЛИЦИУМ + -Много мощен антиоксидант намалява възпалението и болката,предпазва ставите от разрушителното действие на свободните радикали. Влияе добре върху бъбреците и черния дроб като филтри на организма.

  7. Хиалуронова киселина-служи за подобряване подвижността на ставите и хидратирането им. От 2 по 1 до 3 по 1 след хранене.

МНОГО ВАЖНИ


1.Натурални минерали- минимално 3 по 2 по време на хранене. Спомагат за обменните процеси,намаляват отока на тъканите и задръжките на течности. Важни за възстановяването на съединителната тъкан и изграждането на костите.

2. Абсорбент С- може да се дозира до 20 таблетки на ден –дъвчат се. Има висока активност срещу свободните радикали и облекчава болката,като потиска възпалението. Осигурява адекватна концентрация в кръвта на витамин С – 24 часа.


ПОЛЕЗНИ

  1. Чесън и мащерка- 3 по 1 по време на храна или непосредствено преди ядене. Потиска образуването на свободни радикали,увреждащи ставите. Съдържа пантотенова киселина,глюкозамин сулфат,хондроитин сулфат,метилсулфонил метан и други хранителни вещества,които подпомагат функционирането на костите ,ставите,ставните връзки и хрущялите.

Могат да се ползват прополис таблетки за смучене или дъвчене и еханицея ,която се ползва 3 пъти по едно след ядене за 7 дена следвани от 7 дена почивка и повторение. Те са мощни противомикробни средства,унищожаващи причинителите на артрита. През деня може да се пие и 1,5 литра чай от едно пакетче форевър чай,който детоксикира и чисти пикочната киселина и ставите. Може да се взима и препаратът ЗЕЛЕНИ ПОЛЯ който също помага при артрит и не на последно място ФОРЕВЪР КИДС и ВИТАМИН В12+ необходими за правилното храносмилане,за изграждането на клетките и продукцията на миелин-защитната обвивка на нервните влакна. Предпазват нервите от увреждане.Намалете мазнините в храната си.Не яжте мляко,млечни продукти и месо. Избягвайте кофеина,солта,тютюна и всичко ,което съдържа захар. Взимайте редовно ФОРЕВЪР ЛАЙТ /свободни аминокиселини/ ,за да подпомогнете възстановяването на хрущяла. Задължително трябва да отслабнете чрез детоксикация.

ДЕБЕЛО искам да подчертая ,че горната програма може успешно да се бори и с АРТЕРИОСКЛЕРОЗАТА и АТЕРОСКЛЕРОЗАТА с добавка на ФОРЕВЪР КАЛЦИЙ и със сърдечносъдовите заболявания с добавка на ГИНКО+. Като последица от осъществяването на програмата е и изчистването на кръвоносната система от холестерол,триглицериди,плаки и най –важното нормализирането на кръвното налягане при хипертониците.
Каталог: wp-content -> uploads -> sites -> 168 -> 2016
2016 -> Алое вера за здрава и красива коса
2016 -> Алое вера и алергии
2016 -> Димитър Николов – Мениджър
2016 -> Проблеми с намиране на думите
2016 -> Продуктите на флп в офталмологията
2016 -> Болест на паркинсон
2016 -> Програма "Ф" и др. Глава 19. Флуориране на водата и флуорни таблетки, или заговорът "здрави зъби"
2016 -> Витилигото,наречено още левкодерма,е кожно заболяване,което се характеризира с тебеширенобели петна с тъмен ръб по кожата. Петната могат да бъдат малобройни или многобройни,малки или покриващи цялото тяло
2016 -> Болестта на Алцхаймер е широко разпространен вид деменция или западане на умствената дейност


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница