Ауто Италия официален дистрибутор на Фиат и ЛанчаДата26.09.2018
Размер52.5 Kb.
#82930
БИЗНЕС ПРОФИЛ

СТАР МОТОРССтар Моторс е частно дружество с ограничена отговорност, основано през 2001 година с основна дейност продажба и цялостно обслужване на автомобилите Mazda. За кратко време Стар Моторс стана най-динамично развиващата се автомобилна компания в България. Първият шоурум бе открит през февруари 2002 и още същата пазарният дял достигна 1.5% от продажбите на нови автомобили в България. Тези впечатляващи резултати още със стартирането на дейността се дължи основно на младият и амбициозен екип и на постоянният стремеж за се подобри качеството на предлаганите услуги в съотвестсвие с лидерството на Mazda в тази област. Партньор на Стар Моторс е Mazda Austria, която безрезервно предава своя тридесет годишен опит в дистрибуцията на автомобили Mazda на екипа на Стар Моторс.

През 2005 г. Стар Моторс се присъедини към Авто Юнион - най-големият холдинг от компании за внос и продажба на нови автомобили, моторни масла и рентакар услуги. Авто Юнион е холдингово дружество, собственост на инвестиционен фонд Equest Investments Bulgaria. В структурата на Авто Юнион се включват:

  • Ауто Италия - официален дистрибутор на Фиат и Ланча

  • Булвария - представител на Опел и Шевролет

  • Гранспорт Ауто - официален вносител на Мазерати за България

  • Милано Моторс - официален вносител на Алфа Ромео

  • Стар Моторс - официален представител на Мазда за България

  • Пиаджо,Веспа и Джилера

  • Булвария Рент А Кар-официален франчайз на Avis Europe за България.

  • Мотобул - официален вносител на автомобилните масла Castrol и BP


СТРАТЕГИЧЕСКО ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА СТАР МОТОРС

Мисията на Стар Моторс е да предостави на българския пазар висококачествени, високотехнологични и модерни продукти и услуги, който да внесат в ежедневието на нашите клиенти по-голяма сигурност, надеждност и комфорт, за да бъдат напълно удовлетворени от сътрудничеството си с нас.

Качество - Стар Моторс предлага висококачествени автомобили, оригинални резервни части, консумативи и допълнително оборудване на лидера по отношение на качеството Mazda Motor Co. Като допълнение към имиджа на тази марка, Стар Моторс осигурява пълно и надеждно обслужване на своите клиенти. Едни от най-авторитетните организации за проучване на потребителската задоволеност от марката или за изследване на надеждността и качеството на автомобилите поставят неизменно моделите на Mazda или марката на първите места в своите класации.

За втора поредна година автомобилите Mazda са обявени за най-качествените според традиционното изследване в Германия. Оценката се дава на базата на 6 показателя – анкета сред 25 хил. Собственици на автомобили, сервизни кампании за корекция, данни от техническите прегледи на TUV, продължителни тестове, оплаквания от клиенти, сервизни тестове и условията по гаранцията на съответната марка. Оплакванията от склонност към повреди на Mazda са 0%, което е абсолютен рекорд сред всичките 20 изследвани автомобилни марки. Според данните от техническите преглед, извършвани от германската служба за технически надзор TUV, комплексното представяне на автомобилите Mazda също е отлично. Изследвани са 7 милиона автомобила, произведени между 1998 и 2003 година. За високата оценка на Mazda голяма тежест имат и гаранционните условия на автомобилите. Гаранционният срок на Mazda е 3 години или 100 000 км., като покрива безусловно всички възли и агрегати, включително и лаковото покритие, а антикорозионната гаранция на производителя е цели 12 години. Такива гаранционни условия могат да си позволят само производители които са вложили много в системата се за управление на качеството във всички сфери на дейността си. В заводите на Mazda в Япония, където се произвеждат повечето модели, независимо от това къде се продават, системата за управление на качеството е базирана на максимата „0% дефекти”, която гарантира върхово качество на изработка. Освен това всички модели са конструирани така че да покриват и най-високите изисквания на клиентите за динамика, комфорт и надеждност, затова при всички изследвания на клиентката удовлетвореност от автомобилите, Mazda винаги е на челни позиции.Персонал - Компанията отдава огромно значение на своя персонал, затова основната цел е служителите да бъдат сред най-добрите в своята област по отношение на квалификация, лични качества и способности за пълноценно обслужване на клиентите. За да бъде персоналът добре квалифициран, Стар Моторс непрекъснато се грижи за обучението му. То се извършва на нива и за всяко завършено ниво се издава специален сетификат. Провежда се 3-4 пъти в годината, най-често в централата на Mazda в Австрия или в София. Сервизът вече е сертифициран да обслужва и новия суперспортен модел на Mazda – RХ-8, който е известен със ванкеловия си двигател. Наскоро Стар Моторс спечели първо място в конкурс за качество на следпродажбеното обслужване. В него участват страни от Балканския полуостров: Сърбия, Хърватия, Македония, България и Румъния. Това донякъде обяснява защо често тук се обслужват автомобили от съседни държави.

Пълна гама от продукти и услуги – Стремежа на Стар Моторс е да предлага на българските потребители най-новите достижения на японският автомобилопроизводител, веднага след световните премиери. Успешното сътрудничество на Стар Моторс с водещи лизингови компании, доведе до разработването на още по атрактивни лизингови програми за финансиране покупката на нова Mazda. Стар Моторс осигурява и изгоден оперативен лизинг чрез Avis Leasing. По този начин се дава възможност на все повече българи да притежават нови, надеждни и сигурни автомобили. Фирменият магазин на Стар Моторс предлага всички видове резервни части и аксесоари за автомобили Mazda, както и смазочните продукти на Castrol. В склада се поддържа наличност от около 1800 позиции. Това са най- необходимите и най-използваните консумативи и резервни части. В случай на нужда се прави поръчка, която се изпълнява в срок от 5 до 10 дни. Всички резервни части са оригинални и се доставят от централния склад за Европа, намиращ се в Австрия.

Инфраструктура – в момента дилърската и сервизна мрежа покрива 50% от населението на страната, като до 2007 година покритието ще стане 90%. Стар Моторс има предствителства с напълно оборудвани сервизи в Пловдив, Бургас и Варна. В София централният сервиз разполага със всичко необходимо за пълноценно извършване на дейността си. Освен конвенционалния инструментариум, компанията разполага със специфична апаратура за диагностика и ремонт на автомобили Mazda. С нея се извършва диагностика на двигател, ходова част, компютрите и останалите агрегати в автомобила. Някои от специфичните инструменти спестяват много време, средства на клиентите и гарантират качествено извършване на ремонта. Сервизът разполага и с тенекеджийно и бояджийно отделение. Стар Моторс е сключил договори за безкасово обслужване на клиенти с всички големи застрахователните компании. При възникване на щета отношенията се уреждат изцяло между застрахователя и сервиза. Като част от структурата на Equest Investments Bulgaria, застрахователна компания Витоша АД предлага изключителни условия за сключване на застраховка автокаско на клиентите на Стар Моторс.

Стар Моторс ЕООД


София бул. Св. Георги Софийски №56

Tel: 02/950 22 50 Fax: 02/950 22 56

www.mazda.bgКаталог: pi files -> 2008
2008 -> Honda представя луксозния филиал Acura в Япония
2008 -> Около 3000 бройки годишно се надява да реализира компанията на китайския пазар
2008 -> Honda ще оборудва наследника на nsx с V10
2008 -> Бивш шеф на Airbus сменя Фолц
2008 -> Alfa Romeo Brera бе представена на тестов полигон
2008 -> Audi A6 allroad quattro у нас от август
2008 -> Откриване на ски сезона в Банско
2008 -> Audi продаде над 2 млн коли 4х4
2008 -> Тенис звездата Рафаел Надал е новото лице на Kia
2008 -> Новина Уникално роудшоу на bmw се вихри у нас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница