Autodesk прави възможно използването на cad данни за автомобилен дизайн в рекламиДата13.09.2016
Размер37.61 Kb.
За контакти: Виктория Станчева +359887 703 615

E-mail: viktoria@united-partners.com


Autodesk прави възможно използването на CAD данни за автомобилен дизайн в реклами

Фотореалистични виртуални модели на повече от 240 автомобила на BMW Group ще бъдат създадени, за да се използват в широка гама маркетингови материали


САН РАФАЕЛ, Калифорния, 28 юли 2009 г. Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) обяви, че BMW Group е сключила договор с Autodesk Consulting за автоматизиране на процеса на трансформиране на проектантски и конструкторски данни в маркетингови активи и създаване на фотореалистични, анимирани модели на автомобилните марки BMW, MINI и Rolls-Royce. Autodesk, в сътрудничество с Mackevision, ще конвертира данни за автомобилите във файлови формати за софтуерите Autodesk Maya и Autodesk Showcase, които са готови за анимиране и рендериране. Тези фотореалистични виртуални модели ще бъдат използвани за създаването на маркетингови материали преди автомобилите да бъдат произведени в действителност – включително за телевизионни реклами, брошури и уеб профила на компанията.

“Използването на проектантски и конструкторски данни за маркетингови цели революционизира начина, по който автомобилната индустрия се представя в печатни, интернет и телевизионни реклами,” каза Карим Салаби, вицепрезидент в Autodesk, Visual Communication Group. “Използването на компютърен софтуер за генериране на визуализации с рекламна цел позволява на автомобилните агенции да продават новите си превозни средства без да използват скъпоструващи физически прототипи. Този подход също отключва и нов творчески потенциал, като дава възможност на рекламните специалисти да създадат завладяваща художествена насока, която е много трудна и скъпа за постигане чрез традиционна фотография.”


Заедно с Mackevision, през следващите три години Autodesk ще създаде повече от 240 виртуални модела на автомобилите на BMW Group. Autodesk Consulting ще предостави услуги от типа „Creative Bridge” за изграждането на визуален работен поток за BMW, който използва техните 3D активи. Те ще намалят производствените разходи, като същевременно подобрят творческата гъвкавост. Mackevision — компания, която специализира в компютърна визуализация на автомобилни данни – ще обработи голям обем проектантски и конструкторски данни под управлението на консултантския екип на Autodesk.
Софтуерът Showcase, който е част от решението на Autodesk за създаване на дигитални прототипи, помага за създаването на точни, реалистични и завладяващи изображения от 3D CAD данни, за да предаде форма и да изгради околна среда, които да представят същността на марката. Autodesk Maya е мощно интегрирано решение за 3D моделиране, анимация и рендериране, което позволява на производителите на потребителски стоки и автомобили да включат CAD данни в допълнителни продуктови файлове. Maya е естественото разширение на продуктовото семейство Autodesk Alias и на Autodesk Showcase за създаване на усъвършенствани рендерирани и анимирани визуализации на дигитални прототипи.
За Autodesk

Autodesk е световен лидер в областта на 2D и 3D проектантски софтуер за нуждите на производството, строителството, както и за пазара на развлечения и медии. След представянето на софтуерния продукт AutoCAD през 1982 г., Autodesk успява да разработи най-широкото портфолио от върхови решения за създаване на дигитални прототипи, за да помогне на клиентите си да изпитат своите идеи преди да те да бъдат реализирани. Компаниите от списъка на списание Fortune (1000-та най-големи компании в САЩ) разчитат на Autodesk за инструментите, които им позволяват визуализация, симулация и анализ в реални условия още в началния процес на проектиране и конструиране, така че да могат да спестят време и пари, да предложат по-добро качество и да насърчат иновациите. За повече информация относно Autodesk, посетете www.autodesk.com.


За Mackevision

Mackevision е водещ творчески партньор в създаването на системи за предаване на изображения. Като експерт в областта на 3D визуализациите, анимации, визуални ефекти и пост-продукции, компанията създава висококачествени изображения и филмови материали. Mackevision също разработва решения за независими видео продукции за международни агенции, филмови продукции и индустриални клиенти от автомобилната, архитектурната, и фармацевтичната индустрия, както и за производителите на потребителски стоки. От подготвянето на информацията през творческия дизайн, реализирането на проекти и продукции, Mackevision предоставя всички компютърни процеси за 3D визуализация и създаване на филмови материали.


Отдел „Развойна дейност” на Mackevision представи продуктовото семейство F_BOX. С помощта на F_BOX клиенти от различни индустрии, фотографи и агенции могат лесно и икономично да конфигурират висококачествени 3D визуализации за маркетингови и информационни материали, които са базирани на редактирана продуктова информация.
Mackevision Medien Design GmbH е основана през 1994. Централният й офис се намира в Щутгарт, а клонове на компанията има в Мюнхен и Детройт. За повече информация относно Mackevision, посетете www.mackevision.com.

Autodesk, AutoCAD, Maya и Showcase са регистрирани търговски марки или търговски марки на Autodesk, Inc., и/или филиали и/или клонове на компанията в САЩ и/или в други държави. Всички други имена на марки, продукти, или търговски марки са собственост на притежателите на правата върху тях. Autodesk си запазва правото да променя предлагането на продуктите и техните спецификации по всяко време без предупреждение и не носи отговорност за печатните или графични грешки, които могат да се появят в този документ.
© 2009 Autodesk, Inc. Всички права запазени.
###

Каталог: pi files -> 2009
2009 -> Fiat group подпомага пострадалите от земетресението
2009 -> Toyota спира производството за 11 дни
2009 -> Новина Audi R8 Spyder с премиера в България
2009 -> Новия Abarth R3T се задвижва от турбо двигател с обем 1368 куб см и с мощност от 180 к с
2009 -> Fiat иска да купи и Bertone
2009 -> Fiat купи Bertone
2009 -> Скандален арт-фотограф снима Maybach
2009 -> Citroen отчете успешна година в България
2009 -> Lotus си взе дизайнер от Ferrari
2009 -> 80 години производство на автомобили bmw началото на bmw efficientDynamics


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница