Автентичната майорка (включена в цената) Полудневна екскурзия. В средата на обширните равнини на МайоркаДата25.07.2016
Размер28.21 Kb.
АВТЕНТИЧНАТА МАЙОРКА (включена в цената) - Полудневна екскурзия. В средата на обширните равнини на Майорка, между селата Алгайда (Algaida) и Лукмайор (Llucmajor), се намира планината Ранда. Височината ù достига 548 м над морското равнище и оттам се разкрива невероятна гледка, а при хубаво време може да се види на практика целия остров (както и архипелага Кабрера).
Посещава се Светилището на Дева Мария, което се е запазило автентично. В това светилище се е намирала пещерата, която е обитавал Рамон Лул (Ramón Llull) по време на отшелничеството си. Цялото светилище се състои от църква от средата на XVII век, францискански манастир, емблематичната Зала на граматиката и хана, построен върху останките на старите килии, в които учели учениците от XVI век. Продължава се със спирка в „Стъкло Гордиола” (Vidrios Gordiola). Малката стъкларска индустрия, и по-специално изкусната изработка на фигури от стъкло, е едно от най-ценните богатства на културата от остров Майорка. Може да видите на живо целия процес на изработка във фабриката за майорско стъкло и също така, да опознаете малкия музей, който обединява фигурите, които собствениците са придобили от различни страни.

  

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
СЪС ЗАПЛАЩАНЕ НА МЯСТО


ВАЛДЕМОСА - Полудневна екскурзия. Само на 17 км от Палма и 400 метра над морското равнище с намира село Валдемоса - в центъра на долината на Сиера де Трамунтана. По време на тази великолепна екскурзия ще можете да се разхождате по неговите стръмни улици. Ще видите камбанарията на древния манастир La Cartuja и ще забележите отпечатък на двама от най-известните му посетители: Фредерик Шопен и Амандин Орор Люсил Дюпен, позната с псевдонима си Жорж Санд. При пристигането си в La Cartuja de Valldemossa, тя пише: "Това е един от онези пейзажи, които ни пленява, оставяйки ни сити във въображението и пусти в желанията ни".

 


Цена:  29,90 Евро
ПЕЩЕРИТЕ ДРАК И АМС - Целодневна екскурзия. Загадъчните пещери Драк са известни още от праисторически времена,където Ви очаква удивителния и огромен свят на сталактитити и сталагмитити.Те се намират в източната част на острова. Пещерите Драк са едни от най-известните в Европа.


Цена:  49,30 ЕвроСОЙЕР С ВЛАК И ТРАМВАЙ - Целодневна екскурзия. По време на тази екскурзия ще се отправите към Son Marroig, собственост на Луис Салвадор ерцхерцог на Австрия, имение от 16-ти век, заобиколено от вековни маслинови дървета. От терасите на това имение се предлага една от най-добрите гледки в Майорка. Прекрасен път, който минава по протежение на брега, ще ви отведе до Дея. Посредством тези прекрасни пейзажи ще достигнете до Puerto де Sóller, красиво пристанище, където ще имате свободно време да се насладите на красивите гледки към морето и спокойствието от планините, които го заобикалят. За да стигнете до центъра на града, ще имате възможността да хванете необичайната ретро трамвайна линия, открита през 1913 г., със съвременна мотриса. Интериорът е направен от дърво и е гаранция за едно удивително и незабравимо пътуване. Ще направите и една спирка, за да видите центъра на град Soller, площада на Конституцията и на Свети Вартоломей - безспорни символи на гр. Sóller.


Цена:  58,20 ЕвроАЛКУДИЯ И ФОРМЕНТОР - Целодневна екскурзия. Долината Алкудия в Испания е разположена на север от планината и е мястото, където пътуват героите на Сервантес. Напролет поляните са покрити с килим от алени макове. Реките и езерата тук са предпочитано място за каране на каяк. Има и топли минерални извори. Край красивото езеро Ретамар са открити останки от палеолитна култура, а в съседните пещери има рисунки от първобитни хора.


Цена:  36,10 ЕвроСОН АМАР - Шоупрограма с включена вечеря.


Цена:  63,00 Евро
Каталог: uploads -> File
File -> Регистрирани Фирми за обработка на дървен опаковъчен материал чрез термично третиране по Стандарт 15 за 2014 г
File -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
File -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
File -> 10 години движение за социален хуманизъм
File -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
File -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
File -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
File -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
File -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
File -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница