Азия, австралия и океанияДата07.08.2018
Размер18.62 Kb.РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ


ДИРЕКЦИЯ “АЗИЯ, АВСТРАЛИЯ И ОКЕАНИЯ”Проект за посрещане на японски ученици от засегнатите от земетресението от 11 март райони на ваканция в България.
След опустошителното земетресение от 11 март 2011 г. в Североизточна Япония наред с правителствената помощ и средствата, набирани по линия на БЧК, редица български ведомства и общини предложиха да настанят японски деца от засегнатите региони в техни почивни бази с частично или пълно поемане на разходите от българска страна. До момента успешно са реализирани посещения на японски деца в Полша, Унгария, Дания и Румъния.

Събраната от МВнР информация за възможностите за настаняване на японски деца в почивни бази на министерства и общини бе предоставена на японската страна и българското посолство в Токио проведе разговори с няколко японски общини в засегнатите региони. Към настоящия момент интерес към такова посещение е проявен от град Хигаши Мацушима в префектура Мияги. Японската страна предлага посещението да се осъществи през коледната и новогодишната ваканция на децата (23 декември 2011 г. – 9 януари 2012 г.) за около десет дни. Точните дати подлежат на уточняване. Водят се разговори за изпращане на 16 деца и 4 техни преподаватели в община Димитровград, която е изразила готовност да поеме разходите за настаняване, храна и културна програма. От Общината е изпратена примерна програма на ваканцията, предвиждаща посещения на туристически забележителности в региона и срещи с местните власти и обмен с български деца. Японската страна приема поканата само в случай, че всички разходи на децата, включително транспорта до Токио и самолетните билети до България, са поети от българска страна.Намирането на средства за транспортните разходи остава основен проблем за реализиране на хуманната инициатива. Според получени оферти най-ниските цени на самолетните билети са: 1150 евро на човек (23 декември 2011 - 6 януари 2012 г. - Катарски авиолинии). Понастоящем посолството в Токио изяснява възможностите за по-евтини билети и събира оферти за превозването с автобус на децата от Хигаши Мацушима до Токио и обратно, както и за тяхната застраховка. Към настоящия момент минималната сума, необходима за закупуване на самолетните билети е 23 000 евро (20 билета по 1150 евро). Поради невъзможност за покриване на тези разходи от бюджетни средства се търсят спонсори сред български компании и организации, които имат интерес да подпомогнат каузата.
София, септември 2011 г.
Каталог: bulgarian -> bjec -> news -> 2011
2011 -> Азия, австралия и океания
bulgarian -> Наредба №109 от 12 септември 2006 Г. За официалния контрол върху фуражите
bulgarian -> Житие и страдания грешнаго Софрония
bulgarian -> Програма за прилагане на директива 99/13/ЕС
bulgarian -> Един различен фестивал През тази година Международната фондация за българско изкуство проф. П. Детев ни предложи един по-различен филмов фестивал с конференция на тема „Културното наследство и новите технологии”
bulgarian -> Уилиям макдоналд о м
bulgarian -> Уилиям Макдоналд Истинско следване на Христос
bulgarian -> Божествено откровение за Времето изтича! Мери К. Бакстър
bulgarian -> Програма по европейска интеграция към Центъра за европейски изследвания и информация в София и в програма по публична администрация в американските университети „Джорджтаун" и „Джордж Вашингтон"
bjec -> До председателя на българо-японския икономически съвет


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница